English

کاوه :

سینما، رسانه‌ای تمدن ساز است

مدیر مرکز تلویزیونی و انیمیشن حوزه هنری عنوان کرد: در حال حاضر دخل و خرج سینما با هم مطابقتی ندارد و به ضرر هم، رسیده است.

سینما، رسانه‌ای تمدن ساز است

به گزارش خبرگزاری موج، احسان کاوه مدیر مرکز تلویزیونی و انیمیشن حوزه هنری در خصوص اجرا و طراحی برنامه نقد سینما گفت: حوزه هنری از جمله نقاط امیدبخش فضای هنری کشور است که در جهت دستیابی به اهداف خود به دریچه‌ای برای انتقال ایده‌ها نیاز دارد تا فضای فکری متناسب با انقلاب اسلامی و دستاوردهای مربوط به آن را در سینمای ایران ایجاد کند. در این میان برنامه‌های تلویزیونی نیز از جمله مسیرهای پیشرو در این عرصه است که با اختصاص فضای مناسب به این رویداد قدرت اثربخشی زیادی بر مخاطب عام دارد.

وی افزود: برنامه نقد سینما از جمله اقدامات حوزه هنری است که نسبت به دیگر برنامه‌های سینمایی نگاه متفاوت‌تری به سینمای ایران دارد. ما در برنامه «نقد سینما» به دنبال رقابت با دیگر برنامه‌های سینمایی نیستیم بلکه به دنبال زاویه دید جدیدی در سینما می‌گردیم. علیرغم  وجود مشکلات متعددی که در ساعت نامناسب پخش و مشکلات بخش نقد برنامه وجود دارد اما بازخوردهای گسترده آن در فضای مجازی، واکنش مثبت سینماگران، جبهه گیری‌های روزانه و اختصاص تایم شبکه به پخش تکرار برنامه، نشان دهنده تاثیرگذاری خوب این برنامه و وجه تمایز آن نسبت به دیگر برنامه‌های سینمایی است.

کاوه ضمن اشاره به معضل سینمای امروز در القای سیاه نمایی به مخاطب خاطرنشان کرد: سینما از نگاه عامیانه صرفا یک سرگرمی است که رونق آن منجر به تاثیرات اقتصادی و گردش مالی در بخش فرهنگی کشور شده و به عنوان یک رسانه اهداف امیدبخش و آینده ساز را دنبال می‌کند. این در حالی است که عمده محصولات سینمایی و تلویزیونی ایران در طی چند سال اخیر فضایی سیاه و غیر قابل تعمیم به جامعه امروز داشته و از قدرت اثربخشی پایینی برخوردار بوده است در حالی که این هدف مخالف سیاستگذاری‌های فرهنگی بوده و بهبود آن در راستای القای آینده ای روشن، مستلزم نگاهی تبیینی به افکار عمومی در این حیطه است. 

وی ادامه داد: مطالبات حوزه هنری از سینمای ایران نیز  از این قضیه مستثنی نبوده و با انتشار سیاستگذاری‌های فرهنگی در برنامه های تلویزیونی و محصولات تولیدی خود به صورتی نامحسوس بر افکار عمومی تاثیر می‌گذارد و بر مطالبات ارگانیک و اصیل سینما تاکید دارد.

این مدیر سینمایی اذعان داشت: سینما، رسانه‌ای تمدن ساز است که در صورت کارایی مناسب علاوه بر بهبود وضعیت اقتصادی بخش فرهنگی کشور، در ایجاد حال خوب مردم نیز تاثیر گذار است بنابراین در شرایطی عدم تطابق دخل و خرج سینما و فضای پرتنش امروز که مخاطب به دنبال امید و حال خوب در فیلم‌های سینمایی می‌گردد، بسیاری از فیلم‌های ساخته شده از این واقعیت غافل بوده و به ازای امیدبخشی، به مرور بخش‌های تاریک روزگار در فیلم‌ها می‌پردازند و حال خوب را از مخاطب محروم می‌کنند. در حالی که سینمای بسیاری از کشورهای دنیا از جمله آمریکا بر امید بخشی به مخاطب تاکید دارند.

وی با اشاره به مشکلات متعدد در ساخت برنامه‌ای تاثیر گذار در تلویزیون گفت: مرکز تلویزیون حوزه هنری در یک سال گذشته به منظور تولید برنامه تلویزیونی اثربخش، با مشکلات متعددی در ایجاد کادری همفکر و همسو با اهداف تعیین شده و مشکلات مالی در تولید روبرو بوده که نهایتا با تدبیرات متعدد موفق به طراحی و تولید برنامه «نقد سینما» در شبکه پنج سیما شده است. گفتنی است این برنامه بعد از اتمام جشنواره فیلم فجر به صورت هفتگی پخش خواهد شد.

کاوه عنوان کرد: درحال حاضر دخل و خرج سینما با هم مطابقتی ندارد و به ضرر هم، رسیده است. جذب مخاطب ۵/۳ میلیون نفری در سینما تنها ۱۰ درصد از مردم را شامل می‌شود و فاصله ما را تا جذب ۹۰ درصدی مخاطب زیاد کرده است. بنابراین تامین برنامه‌ای چالشی و مدبرانه به منظور آسیب شناسی سینما و جذب مخاطب از جمله نیازهای فرهنگی جامعه امروز ما است.

شایان ذکر است برنامه نقد سینما  با اجرای بهروز افخمی ، میلاد دخانچی و امید روحانی هر شب از شبکه پنج سیما با رویکردی تحلیلی به بررسی فیلم‌های سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر می‌پردازد و بعد از جشنواره هم به صورت هفتگی ادامه خواهد داشت.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه