English

محمود اربابی در گفت و گو با خبرگزاری موج:

بودجه و برنامه های پژوهشی سازمان سینمایی اعلام شد/آموزش فعالان سینمایی به خانه سینما محول می شود

معاون توسعه فناوری ومطالعات سینمایی سازمان سینمایی از وضعیت خوب پژوهش در سه سال گذشته و برنامه های سال جاری این معاونت سازمان سینمایی سخن گفت.

بودجه و برنامه های پژوهشی سازمان سینمایی اعلام شد/آموزش فعالان سینمایی به خانه سینما محول می شود

محموداربابی معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی در گفت و گو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج در مورد بودجه و برنامه های پژوهش سال جاری سازمان سینمایی گفت: توجه سازمان سینمایی به مسئله پژوهش خیلی جدی، امیدوار کننده و استراتژیک است و وضعیت پژوهش در سه سال گذشته رو به رشد و خیلی خوب بوده است.

وی در مورد عدم تصریح بودجه این بخش در برنامه و بودجه ای که چندی پیش منتشر شده بود اظهار کرد: مقوله پژوهش در ستاد دیده می شود و در موسسات نیست و بخشی از ستاد، آموزش و پژوهش است که تفکیک نشده؛ اما واقعیت این است که بر اساس قوانین بالادستی و به طور ثابت، یک درصد از بودجه سازمان سینمایی در هر سال، به پژوهش اختصاص دارد و الزام آور است؛ که اگر در این بخش هزینه نشود باید به خزانه دولت بازگردد.

اربابی میزان بودجه و برنامه های معاونت متبوع خود را اینگونه تشریح کرد: بودجه امسال ما حدود یک و نیم میلیارد است که بر همین اساس امسال هم همچون دو سال گذشته، جایزه پژوهش سال سینمای ایران را در برنامه خود داریم.در عین حال، مانند گذشته حمایت از پایان نامه ها و انجام پژوهش های کاربردی را هم خواهیم داشت که در همین  هفته اولویت های پژوهشی سال ۹۸ را بر روی سایت معاونت منتشر خواهیم کرد.

وی در مورد انحلال مدرسه ملی سینما و اینکه آیا بر این اساس، در امور پژوهشی سازمان سینمایی خدشه ای وارد می شود، افزود: مدرسه ملی سینما در سیاست گذاری و برنامه ریزی کارهای پژوهشی سازمان دخیل نبود؛ گرچه ممکن بود که آنها هم به عنوان بخشی از کار، پروژه های پژوهشی انجام دهند. در واقع به این شکل کلیه فعالیت های مدرسه ملی یک نسبتی با معاونت داشت. کما اینکه بخش زیادی از فعالیت های آموزشی که قرار بود در آنجا انجام شود به معاونت توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی منتقل می شود و با همکاری این معاونت در بخش های مختلف و مشخصا خانه سینما منتقل می شود.

اربابی افزود: چون آموزش های سازمان متمرکز بر آموزش نیروهای فعال سینما است و نه کسانی که می خواهند وارد سینما بشوند. دانشگاههای متعددی وظیفه تربیت دانشجویان سینمایی را به عهده دارند. همانطور که آموزشگاه های ازاد سینمایی متعدد با نظارت وزارت ارشاد و سازمان سینمایی و همینطور انجمن سینمای جوان در مناطق محروم هم، عهده دار این وظیفه هستند. حتی تاسیس مدرسه هم متاثر از این ارزیابی ها بوده و اگر احساس این بود که مدرسه در آموزش نیروی فعال سینما موثر نیست، موجودیتش زیر سوال بود. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا با این اوصاف بودجه پژوهشی بین بخش های مختلف تقسیم خواهد شد گفت: بودجه پژوهشی متمرکز است به دلیل اینکه بودجه ای دولتی و بخشی از بودجه کل سازمان است. با توجه به سازوکارهایی که برای پژوهش هایی از این دست و با همکاری وزارت علوم وجود دارد، در سایت سمات که مجموعه پژوهش های کشور در آن متمرکز است، سامان پیدا می کند.

معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی، در مورد اینکه ایا برنامه ها و بودجه این معاونت هم در فروردین ماه امسال نهایی شده گفت: به دلیل اینکه ما یک معاونت حاکمیتی هستیم طبیعتا برنامه های ما امکان تغییر سالیانه ندارد در حالی که این در مورد موسسات حمایتی ما صدق پیدا نمی کند و این امکان وجود دارد که برنامه های آنها به طور سالیانه تنظیم شود. ما فعالیت های روتینی داریم که باید انجام شود و همانطور که پیشتر اشاره کردم سه سال گذشته برای پژوهش سالهای خوبی بوده اند.

محمود اربابی تصریح کرد: ما کمتر پژوهش های نظری و تئوریک انجام می دهیم و پژوهش های ما بیشتر برای سینما و به صورت کاربردی و بنیادین است. به عنوان مثال همین مسئله انتظام امور بودجه ای می تواند متاثر از یکی از آن پژوهش ها باشد. اصولا هر فعالیتی که در سازمان انجام می شود باید نسبتی با پشتوانه پژوهشی مرتبط داشته باشد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه