English

مجتبی موسوی عنوان کرد:

احتمال نصب مجسمه پرتره هنرمندان معاصر در پارک مجسمه مفاخر

معاون فرهنگی هنری سازمان زیباسازی شهرداری تهران در نشست هم اندیشی با خبرنگار تخصصی هنر در مورد دومین سمپوزیوم پرتره مفاخر، نقاشی های دیواری و مجسمه های شهرداری تهران، جشنواره هایی که این سازمان برگزار می کند و تخم مرغ های نوروزی

احتمال نصب مجسمه پرتره هنرمندان معاصر در پارک مجسمه مفاخر

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج جلسه هم اندیشی با موضوع هنرهای شهری در تهران با حضور سید مجتبی موسوی معاون فرهنگی هنری سازمان زیباسازی شهرداری تهران و خبرنگاران تخصصی هنر صبح امروز چهارشنبه ۱۲تیرماه در محل عمارت عین الدوله برگزار شد.

در ابتدای این نشست موسوی با بیان اینکه بنا ندارد این مراسم را به یک نشست خبری  تبدیل کند و دوست دارد که بیشتر شنونده باشد گفت: ما جلسات هم اندیشی زیادی برگزار می کنیم که البته تا کنون بیشتر آنها با هنرمندان بوده است. این بار تصمیم گرفتیم با اهالی رسانه که نگاه متفاوتی به این امر دارند به گفت و گو بنشینیم.  حتما خبرنگاران این حوزه بهتر از خود من، در جریان فعالیت های سازمان زیبا سازی  هستند، اما به عنوان یک گزارش  کوتاه باید گفت که ما در امر مجسمه سازی، هشت دوره سمپوزیوم بین المللی مجسمه های شهری را که غالبا با متریال سنگ بوده، یا دو دوره آهن و به درخواست هنرمندان یک دوره هم با متریال چوب، برگزار کرده ایم. نهمین  دوره این سمپوزیم هم امسال با متریال سنگ برگزار می شود. در عین حال در کنار برگزاری ششمین دوره دوسالانه مجسمه سازی را با مشارکت انجمن مجسمه سازان ایران، تا کنون دو دوره سمپوزیوم مجسمه سازی مفاخر ایران  با موضوع شاعران و هنرمندان معاصر را برگزار کرده ایم که دومین دوره اش در دست اجرا است.

وی افزود: در پاسداشت شهدای دفاع مقدس هم، چهار دوره سمپوزیوم مجسمه شهدا را اجرا کرده ایم که سه دوره آن به پرتره شهدای معروف اختصاص داشته است. در عین حال در حوزه نقاشی دیواری به شیوه های مختلف فراخوان داده ایم و یا طرح هنرمندان را دریافت کرده ایم. بر همین اساس پنجمین دوره دو سالانه دیوارنگاری در پاییز امسال برگزار خواهد شد. حتی پروژه بزرگی را با دو هنرمند استرالیایی و در راستای تفاهم نامه ای که با سفرات استرالیا داشتیم اجرا کردیم و همین زمینه ساز شد که رایزنی فرهنگی کشور برزیل هم درخواست حضور یک هنرمند برزیلی را هم در تهران داشته باشد.

 موسوی تصریح کرد: لزوما اصرار نداریم که طرح ها در تهران اجرا شود و به شهرداری های شهرهای دیگری که متقاضی بودند هنرمندان را معرفی کرده ایم و به آنها هم برای اجرای کار خود در نقاط دیگر کشور مشاوره داده ایم. در عین حال فعالیتهای ما منجر به ایجاد فرصت کار برای هنرمندان ساکن تهران، شهری زیبا با جاذبه های هنری، اطلاع رسانی و فرهنگ سازی می شود  و همانطور که ما نیازمند ارتقاء اطلاعات خود، آموزش و نیاز سنجی هستیم هنرمندان هم باید نسبت به بالا بردن مهارت ها و توان خودشان کوشا باشند تا باعث ارتقای کیفیت هنر شهری شوند.

معاون فرهنگی هنری سازمان زیباسازی شهر تهران افزود: همانطور که گفتم دومین سمپوزیوم مجسمه سازی مفاخر ایران ویژه هنرمندان معاصر است  که از ۱۰ تا ۱۷ تیر ماه در حال برگزاری است. این در حالی است که اولین دوره آن به شعرای معاصر اختصاص داشت که نتیجه آن هم خلق ۱۵ پرتره از شاعران مطرح معاصر کشور بود.

وی در ادامه گفت: در دومین دوره، بیست و شش مجسمه ساز حضور دارند که پرتره بیست و شش هنرمند را خواهند ساخت. این هنرمندان را از میان انبوه هنرمندان مطرح رشته های مختلف و با کمک انجمن ها و خانه هنرمندان ایران انتخاب کرده ایم. از میان پیشنهادات ارائه شده، هنرمندانی که پیش از این پرتره ای از آنها ساخته شده است را حذف کردیم.

موسوی تاکید کرد: انتخاب این افراد، به معنی کم اهمیتی چهره های دیگر نبوده و یکی از دلایل انتخاب این تعداد از هنرمندان، تعداد مجسمه سازان مشارکت کننده در این دوره بود و امیدواریم در آینده بتوانیم مجسمه سایر هنرمندان مطرح کشور را هم بسازیم.

وی افزود: در این مرحله هنرمندان مجسمه ساز آثار خود را با خمیر مجسمه سازی می سازند و پس از آن اقدام به قالب گیری برای ساخت و نصب اثر خواهیم کرد که مطلوب ترین متریال مورد نظر ما برای این امر برنز است.

موسوی در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری موج در مورد محل نصب این آثار گفت: هنوز به تصمیم قطعی در این زمینه نرسیده ایم ولی ترجیحمان این است که مانند مجسمه شاعران در که در محل انجمن شاعران نصب شد؛ این آثار هم در محل واحدی همچون پارک مجسمه مفاخر نصب شود. در عین حال برخی از این هنرمندان تمایل دارند که مجسمه شان در محلی که مد نظر خودشان است نصب شود.

جلسه هم اندیشی با موضوع هنرهای شهری در تهران با حضور سید مجتبی موسوی

در ادامه این نشست سید مجتبی موسوی به استماع نظرات خبرنگاران حاضر پرداخت و در مواردی هم پاسخی بر برخی نقدها ارائه کرد.

وی در مورد تعطیلی موزه صنعتی واقع در میدان امام خمینی گفت: ما در تفاهم نامه ای که با هلال احمر داشتیم نسبت به جلوگیری از تخریب و مرمت ساختمان آن و برخی آثار اقدام کرده ایم اما مدیریت آن د راختیار ما نیست و در صورت تعطیلی باید از سازمان هلال احمر سوال شود.

در بخش دیگری از این نشست معاون فرهنگی و هنری سازمان زیباسازی شهر تهران از جستجو برای مکان مناسب جهت ایجاد باغ موزه مجسمه تهران خبر داد و گفت: در حال جایابی برای این باغ موزه هستیم که دسترسی مردم به آن آسانتر باشد .

سید مجتبی موسوی در ادامه این نشست، درباره راه اندازی پارک مجسمه در شهر تهران گفت: در حال حاضر چندین پارک مجسمه در شهر وجود دارد. زمانی من معتقد بودم که مجسمه ها در همه جای شهر نصب شود که مردم ببینند؛ اما در حال حاضر فکر می کنم که بهترین جایی که می تواند مجسمه ای نصب شود پارک ها هستند. اما پارک هایی که به عنوان پارک طراحی شده اند و جای مناسب برای نصب مجسمه در آنها پیش بینی شده است و نه باغ های مشجری که به پارک تبدیل شده است. در عین حال مصمم به ایجاد باغ موزه مجسمه تهران هستیم و امیدواریم که مکان مناسبی برای اجرای این پروژه کلان پیدا کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه