شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر برای تحقق عدالت فرهنگی فراخوان داد
شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر با حضور معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فراخوان داد.
به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج، با حضور سید مجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر ارشاد، علیاصغر سیدآبادی مشاور وزیر ارشاد در امور برنامهریزی و ابراهیم حیدری دبیر اجرائی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر، پیش از ظهر امروز در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نشست اعلام فراخوان و معرفی طرح شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر برگزار شد.
حیدری در ابتدای این نشست که به صورت آنلاین با مشارکت مدیران کل ارشاد استانهای کشور همراه بود، گفت: در این شبکه درصددیم تا شهرهای خلاق در حوزه فرهنگ و هنر را شناسایی کنیم تا فرصتهای اقتصادی و اجتماعی در کشور فعال شود.
پس از آن حسینی معاون هنری ارشاد گفت: فرهنگ و هنر یکی از مزیتهای سرزمین ماست و از نظر تنوع و تکثر و کیفیت آثار، یکی از کشورهای مولف است. چرا که در گوشه و کنار ایران، ستارگانی درخشیدند و آثارشان ماندگار شده است و از میراثی پراکنده در سطح کشور روبرو هستیم.
وی افزود: وزیر ارشاد بر دسترسپذیری آسان به فرهنگ و هنر در سراسر کشور و توزیع یکسان آن در همه کشور تاکید دارند. بر همین اساس طرح شبکه شهرها این امکان را فراهم میکند که با هم افزایی هم جریانی را ایجاد کنند که به توسعه و رشد هنر و رویدادها کمک کند.
وی افزود: در تاریخ هنر ایران هنر درآمدزا بوده و هر یک از شهرهای ما ظرفیتهای زیاد و متنوعی داشته که میتوانستند سیاحان و گردشگران را جلب کنند که این مزیت در برخی موارد تا امروز هم استمرار دارد.
وی گفت: با شناسایی این ظرفیت ها هم میتوانیم برای هنرمندان امتیاز قائل شویم و هم با محوریت هنر توان دستگاههای مختلف یک شهر را گردهم آوریم و در خدمت هنر قرار دهیم.
معاون هنری وزیر ارشاد در ادامه اظهار داشت: با رشد کمی و کیفی بی نظیر شمار هنرمندان کشور در ۴۰ سال گذشته پراکندگی هنرمندان در سراسر ایران افتخارآمیز است و هنرمندان بزرگ ترک جلای وطن نمی کنند و به پایتخت یا شهرهای بزرگ بروند.
حسینی با بیان اینکه شبکه شهرهای خلاق طرح و ایده جدیدی نیست و از مواریث ماست، گفت: اما این طرح با تاکید وزیر ارشاد نیاز به بازآفرینی و معرفی بهتر دارد. امروز به طور رسمی فراخوان راهاندازی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر را اعلام میکنم و دست همکارانم در تمامی شهرها را میفشارم و از آنها برای کمک به اجرای هر چه بهتر این طرح دعوت میکنم.
در ادامه این مراسم، مسعود غلامپور عضو شورای سیاستگذاری شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر گفت: این طرح دارای مزیتهای متعددی است، البته مدعی نیستیم که اکنون کسب و کارهای مبتنی بر فرهنگ و هنر نداریم، بلکه میخواهیم برای تسهیل و افزایش رونق آن تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه صنایع خلاق در جهان رو به رشد است و نرخ رشد فرهنگ در جهان تقریبا ۴درصد بالاتر از باقی بخشهای اقتصاد در جهان است، اظهار داشت: در حالی که حدود یک درصد از جمعیت فعال جهان در این حوزه فعال هستند؛ بین درجه توسعهیافتگی، اشتغال فرهنگی و تجارت کالاهای فرهنگی، رابطه مستقیمی وجود دارد.
در ادامه این مراسم محمدحسین خوشنویس دبیر علمی شبکه شهرهای خلاق فرهنگ و هنر گفت: جامعه امیدوار به دنبال خلاقیت است و هر بهانه ای ازجمله تغییرات مدیریتی و یا کسر بودجه به این طرح صدمه بزند، امیدواری را که اصل قضیه است دچار لطمه می کند.
وی تاکید کرد: شهر خلاق باید عدالت را دنبال کند و مردم نباید به دلیل حضور در مناطق دورافتاده و دسترسی نداشتن به امکانات و مسئولان، از بروز و ظهور خلاقیت محروم شوند.
خوشنویس ادامه داد: مدیران کشور باید در این طرح به بحث آمایش سرزمینی توجه کنند تا توسعه پایدار اتفاق بیفتد.
در ادامه با ارتباط مستقیمی که توسط ویدئوی کنفرانس با مراکز استانها برقرار شد، ظرفیت های فرهنگی و هنری هر استان مورد بررسی قرار گرفت.
ارسال نظر