جعفر گودرزی در گفتگو با خبرگزاری موج:
مجمع عمومی انجمن منتقدان با شرایط وزارت کار برگزار شد
عضو هیات مدیره انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی درباره ابهاماتی در خصوص مجمع عمومی و انتخابات اخیر این انجمن پاسخ داد.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج، در پی آغاز روند ثبت صنوف زیرمجموعه خانه سینما در وزارت کار برای قانونی شدن، از ماه ها پیش انجمن صنفی منتقدان و نویسندگان سینمایی هم با طی کردن مراحل مربوطه و برگزاری مجمع عمومی و تصویب اساسنامه و انتخاب اعضای هیات مدیره و بازرس جدید در حضور نمایندگان خانه سینما و نماینده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گام بلندی جهت پیوستن به جرگه اصناف قانونی ثبت شده برداشت.
این مراسم با اعلام قبلی و در ساعت 14 روز شنبه 22 تیر 98 در محل سالن سیف الله داد ساختمان شماره ۱ خانه سینما، برگزار شد و در نهایت با تصویب اساسنامه و هیات مدیره جدید به پایان رسید. از آنجاییکه به طور طبیعی جلساتی از این دست، پس از برگزاری با حواشی و سوالاتی مواجه می شوند، با جعفر گودرزی از اعضای شورای مرکزی قبلی و فعلی این انجمن صنفی، که برای دومین بار بیشترین رای را در میان نامزدها کسب کرده، در خصوص پاره ای از ابهامات این جلسه گفت و گو کردیم که مشروح آن را درادامه می خوانید:
جعفر گودرزی در مورد دلیل رسمیت یافتن این جلسه با تعداد نفراتی کمتر از حدنصاب قانونی گفت: برگزاری جلسه در شرایطی قانونی برگزار شد و این گزاره مطرح شده صحت ندارد. یکی از شرایط اعلام شده در مراحلی که برای ثبت انجمن در وزارت کار باید صورت می گرفت، لزوم ارائه دست کم پنجاه قرارداد رسمی، متعلق به اعضای انجمن، به وزارت کار بود که طی ماه های گذشته با فراخوانی که دادیم، این تعداد قرارداد را آماده کرده و به آنها تحویل دادیم. پس از آنکه این قراردادها به تایید وزارت کار رسید، روز و تاریخ مجمع عمومی را به ما اعلام کردند.
وی افزود: یکی از سوالاتی که برای همکاران پیش آمده بود، علت انتخاب زمان برگزاری این جلسه در ساعت ۱۴ بود که دلیلش هم به حضور نماینده وزارت کار بر می گشت. در واقع بر این اساس، ما تعیین کننده زمان برگزاری نبودیم بلکه براساس قوانین وزارت خانه، این جلسه باید حتما در ساعات کاری و یکی روزهای کاری هفته برگزار می شد.
در ادامه گودرزی گفت: پس از تعیین زمان مجمع ، وزارت کار به ما اعلام کرد از شرایط الزامی قانونی بودن این جلسه، حضور همه آن پنجاه نفر عضو دارای قرارداد است. البته منعی برای حضور سایر اعضا وجود نداشت؛ اما رسمیت یافتن جلسه از نظر وزارت کار، منوط به حضور افراد صاحب قرار داد بود. ما هم ضمن درج در روزنامه رسمی و اعلام زمان و مکان برگزاری جلسه به همه اعضا از طریق کانال انجمن، با پیگیری بیشتر و حتی تماس های تلفنی، آن پنجاه نفر را به این جلسه دعوت کردیم. در نهایت جلسه مجمع عمومی با حضور ۸۰ نفر از اعضا برگزار و در این میان ۷۲ رای به صندوق ریخته شد.
وی در مورد زمان طولانی برگزاری جلسه مجمع عمومی هم تشریح کرد: در این چهار ساعت باید اساسنامه جدیدی که یک اساسنامه تیپ بود، به رای گذاشته و تصویب می شد. بدین منظور نماینده وزارت کار همه بندها را قرائت می کرد و آنهایی را که نیاز به رای اعضا داشت را به رای می گذاشت ضمن اینکه فرصت داده می شد تا اگر نظری در مورد آنها وجود دارد، مطرح شده و ابهامات برطرف شود.
گودرزی با بیان اینکه این جلسه یک نقطه عطف در تاریخ انجمن محسوب می شود، گفت: در واقع پایان دوره شورای مرکزی و هیات مدیره انجمن دی ماه بود؛ اما باتوجه به شرایط جدید بوجود آمده و تغییرات اساسنامه، مانند این است که همه چیز از نو آغاز شده باشد. گرچه، هنوز تا ثبت قانونی انجمن راه زیادی باقی مانده است؛ چرا که باید یک هفته صبر کنیم و در صورت عدم وصول اعتراض یا شکایتی، از سوی وزارت کار صورتجلسه مجمع تایید می شود. پس از آن با معرفی این وزارتخانه، باید برای اخذ شناسه ملی از قوه قضاییه اقدام کنیم. با اخذ این شناسه ما به یک صنف رسمی معتبر، تبدیل خواهیم شد.
این عضو هیات مدیره در پاسخ به این سوال که آیا با تغییرات پیش آمده، روند حذف اعضای غیر فعال از انجمن سرعت و جدیت بیشتری خواهد یافت، گفت: قطعا اینگونه خواهد بود؛ چرا که این مسئله برای وزارت کار هم اهمیت بالایی دارد. در واقع ما هر تعدادی را که به عنوان اعضای انجمن به وزارت کار اعلام کنیم، ملاکی است برای رسمیت داشتن مجمع عمومی که باید به حد نصاب ۵۰درصد اعضای رسمی به اضافه یک نفر برسد. پس هرچقدر تعداد افزایش یابد، برگزاری جلسات مجمع برای ما دشوارتر خواهد بود.
وی تصریح کرد: در اساسنامه جدید، پانزده بند به عنوان اهداف و وظایف انجمن اضافه شده که توسط آقای جواد طوسی تنظیم شده و در مجمع به استماع حضار رسید و به رای گذاشته شد. ما از این به بعد بر این اهداف متمرکز خواهیم شد چرا که وقتی یک صنفی رسمیت پیدا می کند باید رفتاری دقیق تر و موشکافانه تر داشته باشد.
این عضو هیات مدیره در پاسخ به این سوال د رمورد برخورد قانونی با برخی از اعضای هیات مدیره که تجربه نشان می دهد در دوره های پیشین حضوری نا منظم و ناقص در جلسات هیات مدیره داشته اند که مشکلاتی ایجاد می کرده، گفت: براساس قانون رسیدگی به این مسئله به عهده بازرس است و هیات مدیره دخالتی در این امر ندارد. در واقع هر کسی که بین سه تا پنج جلسه غیبت غیر موجه داشته باشد، با تصمیم بازرس از عضویت در شورای مرکزی (هیئت مدیره) خارج می شود و جای خود را به عضو علی البدل می سپارد.
گودرزی در مورد نحوه دسترسی اعضا به مفاد اساسنامه جدید افزود: پس از تایید مجمع عمومی و اساسنامه مصوب توسط وزارت کار، جزییات آن بر روی سایت قرار می گیرد تا اعضا بتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
وی در مورد تغییرات هیئت مدیره نسبت به دوره قبل گفت: بر اساس قوانین وزارت کار هیئت مدیره باید پنج نفر باشند که با توجه به اینکه اعضای هیات مدیره قبلی هفت نفر بودند، به طور طبیعی دو نفر ریزش قابل پیش بینی بود. بر این اساس و با توجه به آرای ماخوذه سه نفر شامل خانمها زهرا مشتاق و الهام حسامی و آقای رضا درستکار به جمع هیات مدیره راه نیافتند اما آقای علی علایی در جمع پنج نفر قرار گرفت که ترکیب فعلی، موید انتخابات سالم و بدور از دسته بندی های شایع است.
این عضو هیات مدیره تاکید کرد: خیلی از اصناف خانه سینما موفق نشده بودند که در جلسه اول مجمع عمومی خود به حد نصاب برسند یا تصویب اساسنامه و انتخابات خود را برگزار کنند؛ اما خوشبختانه، با تلاشی که در انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی انجام شد، به این موفقیت نائل شدیم و با توجه اینکه مجمع عمومی خانه سینما هم نزدیک است و با این اوصاف، احتمال حضور قوی تر و پررنگ تر ما برای معرفی یک نماینده در هیات مدیره خانه سینما هم افزایش یافته، این امر اهمیت زیادی دارد.
وی در مورد مزایای ثبت رسمی انجمن و احتمال حل مشکلی که برای اعضای این انجمن در استفاده از مزایای بیمه تکمیلی خانه سینما گفت: این مسئله باید توسط آقای حسین انتظامی و هیات مدیره جدید خانه سینما که به زودی انتخاب می شوند، پیگیری و حل شود.
ارسال نظر