جشنواره قصه گویی این روزها پایتخت نشینان را سرگرم کرده است
لوبیای سحرآمیز و کارناوال عروسکی در جذابترین خیابان تهران
جشنواره بین المللی قصه گویی طی سه روز گذشته فضایی مفرح برای کودکان و خانواده آنها در خیابان حجاب فراهم و نوستالژی های قدیمی را برای همگان زنده کرد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از بدو تاسیس همیشه منشأ فعالیت های فرهنگی هنری بوده و هست؛ به طوری که بسیاری از فعالان فرهنگی هنری یا در این مرکز فعالیت های فرهنگی هنری خود را آغاز کرده اند یا در مسیر خود با آن مرتبط بوده اند. این روزها جشنواره بین المللی قصه گویی که عمری بیست و دو ساله دارد، در این قطب فرهنگ و هنر کشور در حال برگزاری است.
«قصه گویی» یکی از سنت های دیرینه ایرانی است که اتفاقاً بین مردم بسیار رواج دارد و این سنت در مقاطع خاصی چون شب یلدا، بسیار مورد توجه قرار می گیرد. کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با بهره گیری از این امتیاز، جشنواره قصه گویی را همزمان با شب یلدا که به نوعی منشأ قصه گویی به حساب می آید، هر ساله برگزار می کند و از چهره های پیشکسوت بازیگری و اجرا در این جشنواره برای رواج قصه گویی در جامعه بهره می گیرد. یکی از این چهره ها، بهرام شاه محمدلو است که اتفاقاً رییس انجمن قصه گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان است و از چهره های شاخص قصه گویی به حساب می آید و وقتی نام او به میان می آید، نوستالژی آقای حکایتی زنده می شود.
امسال در جشنواره بیست و دوم، از المان های ادبیات جهان و ایران در پوستر و تیزر و حتی عروسک های جشنواره بهره گرفته شده است و در بدو ورود به مرکز همایش های فرهنگی هنری کانون با لوبیای سحرآمیز غول پیکری مواجه می شوید که روی آن دو کاراکتر پسر و دختر در حال بازی هستند. درست مقابل سالن بهنام (سالنی که قصه گویان در آن برنامه اجرا می کنند) پاهای غول قصه ها آویزان است و جذابیت بصری جالبی برای مخاطبان ایجاد کرده است به ویژه کودکان که هر کدام وقتی در زیر این پاها قرار می گیرند دستان خود را بلند می کنند تا بتوانند به پاهای غول دست بزنند.
لوبیای سحرآمیز به عنوان یکی از قدیمی ترین افسانه های ادبیات جهان به عنوان نماد بصری جشنواره قصه گویی شناخته می شود که نقش پررنگی در طراحی دکور ورودی مرکز همایش های کانون دارد.
قصه گویی گیتی خامنه، بهرام شاه محمدلو و مصطفی رحماندوست از جمله برجسته ترین بخش های جشنواره طی سه روز گذشته بود که اتفاقا با استقبال قابل توجهی از سوی خانواده مواجه شد؛ به صورتی که بیش از حد ظرفیت سالن بهنام مخاطب حضور داشت و دست اندرکاران مجبور شدند آنها را به سالن غدیر هدایت کنند تا از طریق صفحه نمایش این سالن، برنامه را تماشا کنند.
کارناوال تئاتر عروسکی و حرکات موزون نیز همه روزه صبح ها و عصرها در جریان برگزاری جشنواره قصه گویی به سمت پارک لاله حرکت و خیابان حجاب را تبدیل به یکی از جذاب ترین خیابان ها می کرد. عروسک های غول پیکر به همراه تیم حرکات موزون و برخی شخصیت های کارتونی، فضایی مفرح را برای کودکان و خانواده هایشان رقم زدند و آنها را بر آن می داشت که حتما عکس و فیلم یادگاری بگیرند.
طی سه روز گذشته، قصه گویان ایرانی و خارجی هر کدام با لباس هایی منحصر به فرد به اجرای برنامه خود پرداختند و از زبان بدن و حرکت های ویژه ای که معلوم است از قبل طراحی شده، بهره گرفتند. اجراها همچنان پرشور تا پایان امروز جمعه 29 آذرماه ادامه خواهد داشت و فردا نیز برگزیدگان بخش های مختلف طی مراسمی اعلام خواهند شد.
بیست و دومین جشنواره بینالمللی قصهگویی به ریاست محمدرضا زمردیان از ۲۶ آذر آغاز شده و تا ۳۰ آذر در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ادامه دارد.
ارسال نظر