English

محسن علی اکبری در گفتگو با خبرگزاری موج:

مدیران ارشد فرهنگی پاسخ دهند که جایگاه افرادی همچون سردار سلیمانی در کجای برنامه هایشان قرار دارد

تهیه کننده سینمای ایران گفت: به رغم تاکید مکرر رهبری، مدیران ارشد فرهنگی ما باید پاسخگو باشند که جایگاه معرفی رشادت های افرادی همچون سردار سلیمانی در کجای برنامه هایشان قرار دارد؟

مدیران ارشد فرهنگی پاسخ دهند که جایگاه افرادی همچون سردار سلیمانی در کجای برنامه هایشان قرار دارد

محسن علی اکبری تهیه کننده سینمای ایران، در پی شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی، در گفتگو با خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج گفت: به نظر من جایگاه سردار سلیمانی ماورای ایران است. او را فردی دلسوز و آزادی خواه و مدافع مردم کشورهای منطقه و به ویژه کشورهای اسلامی می دانم که او را نه به عنوان یک فرمانده نظامی بلکه فرماندهی که بر دل‌ها و قلب‌ها تاثیر داشت می‌بینم.

وی افزود: حاج قاسم جایگاهی فراتر از مرزهای ایران بسیار داشت؛ نه تنها در کشورهایی از جمله هندوستان، پاکستان، عراق و لبنان و یمن که در از نظر جغرافیایی و یا رویکردها به کشور ما نزدیک هستند و جای خود را دارند، بلکه در نقاطی بسیار دورتر، در کشورهای آفریقایی و بسیاری از کشورهای دیگری که حتی فکرش را هم نمی کنیم از محبوبیت برخوردار بود. این محبوبیت و جایگاه را می توان از تصاویر راهپیمایی روز گذشته و پس از اعلام خبر شهادتش که در سایر کشورها شکل گرفت درک کرد.

اگر جوان ما او را نمی شناسند کوتاهی از ما بوده است

علی‌اکبری ادامه داد: من با تماشای این راهپیمایی ها اشک می ریختم و به این فکر می کردم که چقدر ما در خواب بودیم و چقدر غفلت کردیم و رسالت هنرمندی خود را در مورد معرفی چنین سرداری، دست‌کم به جامعه خودمان، به جا نیاورده ایم. چطور در آن سر دنیا و کشورهایی که از ما بسیار فاصله دارند، در قلب مردم، به ویژه در بین مردم مستضعف شان جا دارد اما اگر جوان ما او را نمی شناسند، کوتاهی از ما بوده است.

وی تاکید کرد: البته این جایگاه در ایران هم هست، اما سوال اینجا است که چرا کامل و ۱۰۰ درصدی نیست که نتیجه کم کاری از ما هنرمندان است. گرچه شاید بتوان گفت که ایشان آنقدر متواضع و افتاده بوده که از خودش تعریف نمی‌کرد، در حالی که ما خیلی از افراد را داریم که میکروفون در اختیار دارند و آنچه که نیستند را به هستند تبدیل می کنند و خودشان را آنگونه نشان می دهند که گمان می‌بریم افراد خیلی بزرگی هستند. در صورتی که امثال سردار حاج قاسم سلیمانی اصلاً اهل صحبت کردن نیستند و بیشتر اهل عمل‌اند و همیشه پای دلسوختگان و مستضعفان می نشینند.

برای حاج قاسم مسیحی و مسلمان یکی بود

تهیه کننده سریال نفوذ ادامه داد: به نظر من برای حاج قاسم سلیمانی فرقی نمی کرد که آیا آن فرد مظلوم یک مسلمان است یا دین دیگری دارد؛ همانطور که داعش در عراق با بخش عمده‌ای از نصرانیان برخورد کرد و همان موقع حاج قاسم و بچه‌های سپاه قدس ایستادند و از حقوق مسیحیان دفاع کردند. بنابراین ما نمی توانیم حاج‌قاسم را به مسلمانان مختص کنیم. درست است که نمادی از اسلام، حکومت عدل الهی و حکومت علی علیه السلام در همه رفتار حرکات و سکنات ایشان بود.

وی افزود: البته بازهم افرادی همچون سردار سلیمانی وجود دارند که متاسفانه آنها را هم نمی شناسیم و نمی توانیم معرفی شان کنیم که این هم یکی از درد هاست. کاش امکان انجام رسالت هنرمندانه معرفی این افراد برای ما وجود داشت تا بعد از شهادتشان این سوال پیش نیاید که این فرد که بود؟ برای من که می دانم چنین افراد بزرگی در میان ما هستند و از نزدیک شاهد این بودم که امثال سردار سلیمانی چه زحماتی برای این کشور کشیده اند و حضورش را در بین مسلمانان دنیا را دیده ام، این غم بزرگی است.

باید از ابراهیم حاتمی کیا متشکر بود

محسن علی اکبری در ادامه اظهار داشت: کاش می توانستیم این اشخاص را در عرصه بین المللی معرفی کنیم گرچه به خوبی می‌دانم که نمی‌توان همه ابعاد کاری و شخصیتی این افراد را به تصویر کشید و قطعا بخشی از اطلاعات آنها طبقه‌بندی شده است، اما به هر حال باید از ابراهیم حاتمی‌کیا متشکر بود که در دو فیلم «به وقت شام» و «بادیگارد» بخشی از زحمات این افراد و روحیات آنها را به تصویر کشید. اما سوال این است که واقعا چند سریال یا فیلم از این دست و با ساختاری مناسب تولید کرده‌ایم؟

باید از مدیران پرسید که قهرمانان ما در کجای برنامه های شما قرار دارند؟

وی ادامه داد: من فکر می کنم ما در بخش هنری و در بین هنرمندان دچار چالش نیستیم، بلکه اتفاقاً چالش اصلی به بخش مدیریتی برمی گردد و باید ابتدا فکری به حال مدیران فرهنگی ارشد نظام کرد. باید از آنها پرسید که قهرمانان ما کجای برنامه های شما قرار دارند؟ قطعاً شخصی مثل سردارسلیمانی، فردی برگزیده و شاخص بوده اما افراد دیگری هم چون او بوده و هستند. باید مدیران ارشد فرهنگی نظام مانند رئیس رسانه ملی، سازمان تبلیغات اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی پاسخ دهند که چه برنامه‌هایی برای معرفی این عزیزان و رشادت هایشان دارند.

محسن علی اکبری افزود: همه و دست کم نسل من، این را درک می کنند که اگر فرماندهی حاج قاسم سلیمانی نبود، الان داعش در ایران حضور داشت؛ ولی آیا واقعاً یک جوان را هم چنین درکی از موضوع دارد؟ یعنی آیا ما توانسته ایم سریالی بسازیم برای جوانی که نشسته در خانه و مشغول تماشای تولیدات ما است اثر موثر و موفق تولید کنیم؟ سریال نمایش خانگی که الحمدالله کلا مبتذل است، یا فیلم های سینمایی ما که آن هم مبتذل است، حتی در رسانه ملی هم اتفاقی نمی افتد.

این تهیه کننده در ادامه اظهار داشت: یعنی در رسانه ملی ما مجموعه ها و سریال های که مشخصا بتوانند نشان دهند که چه زحماتی این افراد کشیده اند تا کنون ساخته نشده است. حضرت آقا در مورد دفاع مقدس، معضل فرهنگی، ولنگاری فرهنگی، نفوذ فرهنگی بارها تاکید کرده‌اند، واقعا این سوال وجود دارد که چرا مدیران به این نکات فکر نمی کنند؟ اگر این فرمایشات مقام معظم رهبری را مد نظر دارند و همانطور که مدعی هستند که آنها را اجرا می کنند پس چرا ما اثری نمی بینیم و پرونده ای در این باره شکل نگرفته است.بعد از این همه سال که حضرت آقا راجع به فرهنگ و فعالیت فرهنگی گفته اند واقعا شاهد اتفاقات خاصی نیستیم و نتیجه این بی فکری همان می شود که می بینیم.  

وی ادامه داد: اصلاً بحث جناح چپ یا راست هم نیست؛ این بحث به هویت، انقلاب، نظام و جایگاه یک حکومت اسلامی در کل جهان برمی گردد. حتی ما نتوانسته ایم مفهوم سرباز وطن را برای جوانان امروز تبیین کنیم که با شنیدن خبر شهادت فردی چون قاسم سلیمانی به احترام این که او مدافع وطن بود، متاثر شوند و حتی به نظر می رسد که اگر افرادی هستند که برای مفاهیم کلیدی همچون خاک، ناموس، پرچم و ایدئولوژی نگران نمی شوند، در جایی با همین کم کاری ها و با سو عملکرد ما به این وضعیت رسیده است.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه