گزارش عملکرد یکساله موسسه تصویر شهر؛
آمادگی پردیس ملت برای میزبانی فجر با ایجاد ظرفیتهای جدید/ماجرای سالن های سینمایی که تالار شده اند
هاشم میرزاخانی مدیرعامل موسسه تصویر شهر از آمادگی کامل پردیس سینمایی ملت برای برگزاری جشنواره فجر و تصمیم سازمان فرهنگی هنری شهرداری برای تجهیز ماهانه دو فرهنگسرا برای نمایش آثار سینمایی خبر داد.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج نشست خبری گزارش عملکرد یک ساله موسسه تصویر شهر با حضور هاشم میرزاخانی مدیرعامل این موسسه، مشاوران و مسئول روابط عمومی آن و جمعی از اهالی رسانه، در محل ساختمان تصویر شهر برگزار شد.
در ابتدای این نشست میرزاخانی شهادت سردار سلیمانی تسلیت گفته و با ابراز همدردی با بازماندگان جانباختگان سانحه هوایی اوکراین و امیدواری برای رفع مشکلات سیل سیستان و بلوچستان، گفت: همیشه سعی کرده ام که پس از یکسال تلاش، گزارش عملکرد بدهم. این نشست هم به همین منظور است. موسسه تصویر شهر بیش از ۲۰۰ اثر در بخش های مختلف سینمایی تولید کرده و مدیریت پردیس های شهرداری را هم بر عهده دارد و در کل یکی از بازوهای شهرداری تهران در عرصه سینما است.
وی افزود: ما اهدافی داشتیم که برای رسیدن به آن هدف های تعیین شده ، نیازمند ایجاد زیرساخت بودیم و در این راستا تجهیز و به روز رسانی، ایجاد و احداث فضا های جدید در حوزه سالن سازی و پردیس های سینمایی را در اولویت قرار دادیم. ضمن اینکه برگزاری جشنواره فیلم شهر هم یکی دیگر از کارهای ما است که آن را هم با جذب حامی و تامین اکثر هزینه ها توسط اسپانسر برگزار کردیم.
میرزا خانی در ادامه به تشریح فعالیت ها در حوزه زیرساختی موسسه متبوعش گفت: یکی از مهمترین فعالیت های ما در حوزه پردیس سازی ، بازسازی کامل پردیس سینمایی تماشا بود و با توجه به اینکه اطراف آن شهرک مدرسه ای قرار دارد، در ان زنگ سینما ایجاد کردیم که در این مدت میزبان پانزده هزار دانش آموز بودیم که به همین وسیله، نه درصد افزایش درآمد و مخاطب داشتیم.
وی ادامه داد: در عین حال با برنامه ریزی صورت گرفته، پردیس سینمایی راگا را که در جنوب شهر قرار دارد در کنار پردیس تماشا به عنوان پیشتازان اکران و جذب مخاطبان حوزه کودک و نوجوان قرار دادیم. راگا نیز به لحاظ فروش با رونقی سی درصدی، سیر صعودی داشته و شرایطی را در آن فراهم کردیم که مردم بتوانند در آن تا پاسی از شب فیلم ببینند. طی نه ماه گذشته نزدیک به ۱۲۰۰۰ دانش آموز به پردیس راگا مراجعه کرده اند.
میرزاخانی با بیان اینکه تمام سالن های سینمایی تصویر شهر را به سیستم جدید تصویری مجهز کرده ایم ادامه داد: پردیس های تصویر شهر را به سیستم پرژکشن جدید و لیزر تجهیز کرده ایم و در تلاشیم تا پرده های سالن ها را هم تعویض کنیم.
پردیس سینمایی راگا و تماشا دو پردیس پیشرو ما هستند. در پردیس راگا اجرای زنده دوبله انیمیشن با حضور کاراکترها در سالن داشته ایم. این پردیس هم ظرف نه ماه ابتدایی سال به یک میلیارد تومان رسیده و دیگر زبان ده نیست. البته متاسفانه با فیلم هایی که در شهریور و مهر ارائه شد وضعیت فروش فیلمها افت شدیدی در همه پردیس ها داشت.
وی در ادامه به پردیس دیگری اشاره کرد و گفت: پردیس سینمایی رازی فروش بسیار پایین داشت و به رغم اینکه چهار سالن خوب داشته دو سالن بزرگ آن، در مدیریت قبلی به تالار عروسی تغییر کاربری داد که ما به جد مخالف آن هستیم اما متاسفانه امکان بازگرداندن آنها نیست چرا که ساختارش را تغییر داده اند و تبدیل آن بسیار هزینه بر است. در این پردیس که مدام صحبت از تعطیلی آن بود و در ماه دویست نفر هم مخاطب نداشت، ما در یک عملیات جهادی توانستیم مخاطبان آن را افزایش چشمگیری بدهیم و طی نه ماه میزبان سی و شش هزار نفر بودیم آن هم در منطقه ای مردمش تمایل چندانی به کارهای فرهنگی ندارند. البته با هماهنگی های انجام گرفته، این پردیس تنها پردیس همیشه نیم بهای کشور است.
هاشم میرزاخانی تصریح کرد: این پردیس از سال ۹۴ زیان ده بوده و اما با روند ایجاد شده ما امیدواریم در پایان سال۹۸ دیگر زبان ده نباشد. ضمن اینکه تلاش می کنیم که در ابتدای سال آینده، دو سالن کوچک هشتاد نفره به این پردیس اضافه کنیم.
مدیرعامل تصویر شهر در ادامه گفت: پردیس ملت با سازه ای زیبا و منحصر به فرد از سال ۱۳۸۷ با چهار سالن معمولی و یک سالن VIP آغاز به کار کرد. این پردیس که در ابتدا رتبه یک سینماهای کشور را داشت در ادامه راه تا رده هجدهم سقوط کرد و ما موظف بودیم برای این مجموعه به عنوان یک سرمایه اجتماعی کاری کنیم. با آسیب شناسی صورت گرفته نداشتن پارکینگ یکی از مهمترین معضلات آن بود که با مساعدت شهردار تهران و معاونشان توانستیم زمینی به مساحت یک هکتار با گنجایش نزدیک به ۷۰۰ خودرو به این امر اختصاص دهیم. ضمن اینکه با قراردادی که با یکی از تاکسیهای اینترنتی داریم هر کسی که چهار بلیت برای یک سانس بخرد به طور رایگان به اینجا آورده می شود. یکی دیگر از معضلات اینجا را با تاسیس سی ک فود کورت با ظرفیت ۸۰۰ صندلی با تنوع مناسب غذا و یک کافی شاپ حرفه ای که بتواند به افراد با سطح مالی مختلف سرویس دهد برطرف کرده ایم.
وی ادامه داد: تعداد کم پرده های ملت از دیگر معضلات آن بود که پس از بررسی های زیاد توانستیم ۷ سالن با ظرفیت ۴۵۱ نفر در آن ایجاد کنیم تا ظرفیت پردیس را به ۱۹۰۰ صندلی برسانیم.
ضمن اینکه در این میان سالن وی آی پی ۵۰ نفره با صندلی های برقی و امکان پذیرایی تاسیس کرده ایم. حتی دفتر خودم نیز به یک سالن تبدیل شده است. در عین حال یک سالن آمفی تئاتر چند منظوره که امکان همایش، اجرای تئاتر و نمایش فیلم سینمای را دارد تاسیس کرده ایم که ضمن اینکه من بعد برنامه های شبانه خواهیم دلشت، نشست های خبری جشنواره فجر هم در این سالن ۲۴۰ نفره برگزار می شود.
وی افزود: بوفه ها در دو سمت پردیس، تقویت و تعویض هواساز، نصب ۱۸۰ دوربین مداربسته، تعویض کلیه پرده ها سالن های سینمایی، تبدیل پروژکشن های همه سالن ها لیزری شده اند. این امکانات هفتم بهمن ماه و پیش از آغاز جشنواره فجر افتتاح خواهند شد. با این حساب از نظر ظرفیت، دومین سینه پلکس کشور و اولین سینه پلکس فقط سینمای کشور است و امیدواریم که هیچ فیلمی از لیست ما خارج نماند. ما هم فیلم هنر و تجربه ای و هم کودک و نوجوان خواهیم داشت.
میرزاخانی تصریح کرد: در ساخت و سازها فضای عمومی پردیس را تغییر نداده ایم ولی فضای گالری را به یک سالن فرانسوی با یک سیستم صوتی عالی تبدیل کرده ایم و محل گالری را در امتداد آن قرار داده ایم که به یک گالری حرفه ای با امکان نمایش مناسب آثار و برگزاری هر گونه حراج هنری تبدیل شده است.
وی در مورد تولید آثار سینمایی در موسسه تصویر شهر گفت: تا پیش از این آثار زیاندهی در موسسه تصویر شهر تولید شده که بازگشت سرمایه نداشته اند اما حجتالاسلام امرودی توجه ویژه به تولید آثار دارند و بودجه خوبی را به این امر اختصاص خواهند داد تا بتوانیم برای ارتقاء فرهنگ شهروندی آثار ماندگاری را خلق کنیم.
وی در پایان گفت: از آنجایی که شهرداری تهران اسپانسر جشنواره فجر است ما با تمام وجود تلاش کردیم که فضای پردیس ملت را آماده میزبانی از ۱۵۰۰ نفر مهمان فرهیخته کنیم و برگزاری هرچه بهتر جشنواره برایمان اهمیت دارد.
وی در پاسخ به خبرنگار موج در مورد احتمال اختصاص باکس ویژه ای برای نمایش فیلم های مستند و کوتاه در طول سال در پردیس ملت گفت: با توجه به سمت چند ساله ای که در گذشته داشته ام، من خودم را متعلق به خانواده فیلم کوتاه می دانم و تلاشم بر این است که پاتوق فیلم کوتاه هم در آنجا ایجاد کنیم. گرچه مقوله گیشه و فروش بسیار مهم است و البته هزینه های نگهداری سینما نیز بسیار بالا است به عنوان مثال، هر بار نمایش سیستم پخش لیزری نزدیک به سیصد هزار تومان استهلاک دارد که باید به این مسئله هم توجه داشته باشیم.
میرزاخانی افزود: ما در روز در هر سالن هفت نمایش می توانیم داشته باشیم که در مجموع نزدیک به صد نمایش می شود و امیدواریم که حمایت خوبی از سینمای ایران انجام شود. سالن های آمفی تئاتر فرهنگسراها را برای نمایش سینمایی تجهیز کنیم که بهاران و خاوران تا کنون انجام شده است و بنا است که هر ماه دو سالن به این شکل مجهز شود.
وی در پاسخ به سوالی در مورد امنیت جهانی افرادی که در پردیس ملت حضور پیدا می کنند با توجه به افزایش ظرفیتی که ایجاد شده گفت: پردیس ملت تا هشت ریشتر زلزله را تحمل می کند و تنها مجموعه ای است که بواسطه دارا بودن رمپ تا ورود سالن ها بهترین فضا برای معلولین است.
هاشم میرزاخانی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری در مورد رقم حمایتی شهرداری تهران گفت: همانطور که اعلام شده این حمایت ها به صورت نقدی نیست بلکه غالبا حمایتی است به عنوان مثال هزینه هر روز برج میلاد و هر سانسش صد و بیست میلیون تومان است که می توان از همینجا حساب کرد که وقتی از ساعت ده صبح تا نیمه شب این سالن بدون دریافت وجه به مدت ده روز در اختیار جشنواره است چقدر ارزش دارد و یا بیلبوردهای شهری که بعضاً هر کدام اجاره چند ده میلیونی ماهانه دارند ولی رایگان در اختیار جشنواره فجر قرار می گیرند از جمله این حمایت ها هستند که در آن برآورد منظور شده اند.
ارسال نظر