در نشست خبری دومین جشنواره تئاتر اکبر رادی مطرح شد:
جشنواره تئاتر اکبر رادی تنها برای حرفه ای ها است/ تاسیس خانه موزه رادی در دستور کار ما است
نشست خبری جشنواره تئاتر اکبر رادی با حضور بهزاد صدیقی و روح الله جعفری امروز دوشنبه ۲۸ بهمن ماه ۹۸ در ساختمان شماره یک خانه تئاتر برگزار شد.
به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری موج، نشست خبری دومین جشنواره تئاتر اکبر رادی با حضور بهزاد صدیقی و روح الله جعفری پیش از ظهر امروز دوشنبه ۲۸ بهمن ماه ۹۸ در ساختمان شماره یک خانه تئاتر برگزار شد.
اهدای نشان رادی به هر برگزیده
در ابتدای این نشست بهزاد صدیقی دبیر جشنواره گفت: امیدواریم که دوره دوم جشنواره بهتر از دوره نخست آن برگزار شود. در حالی که دوره نخست در شش بخش برگزار شد و امسال به دلیل محدودیت های بودجه تنها ۴ بخش خواهیم داشت. و متاسفانه ناچار شده ایم که بخش بین الملل را حذف کنیم.
وی با اشاره به این که این چهار بخش شامل بخش نمایشنامه نویسی، مقالات پژوهشی رادی شناسی، بخش صحنه ای و بخش رادیو رادی است، افزود: این جشنواره تا زمانی که مورد حمایت قرار نگیرد هیچ جایزه مادی به برگزیدگان اهدا نخواهد کرد و تنها نشان اکبر رادی به نفرات برگزیده همراه با دیپلم افتخار و لوح سپاس به برندگان اهدا خواهد شد. البته ما در هر بخش تنها یک برگزیده خواهیم داشت حتی اگر رقابت ها بسیار نزدیک و انتخاب سخت باشد.
دبیر جشنواره اکبر رادی درباره بخش های این دوره از جشنواره تشریح کرد: در این دوره در بخش رادیو رادی که در واقع بخش نمایشهای رادیویی است دو اثر از ایوب اقاخانی و یک اثر هم از بهزاد فراهانی حضور دارند که تولید و پخش شده است.
صدیقی تاکید کرد: ما امسال سخت گیری بیشتری داشتیم چرا که هدف ما حضور نمایشنامه نویسان حرفه ای در جشنواره است که توسط محمد چرم شیر، علی عابدی و مهدی کوشکی داوری شده اند. البته نمایشنامه ها باید اورجینال باشد و تا امروز نه در جشنواره دیگری حضور پیدا کرده باشد و نه چاپ و اجرا شده باشد. امسال ۵۳ اثر شرکت کردند که در نهایت ۳ اثر برای اجرا در جشنواره انتخاب شدند.
دبیر جشنواره اکبر رادی درباره نشان اکبر رادی گفت: این نشان به یک پژوهشگر، نمایشنامه نویس یا مترجم اهدا خواهد شد. همچنین اگر کسانی حمایت ویژه ای از جشنواره داشته باشند مدال اکبر رادی به آنها اهدا خواهد شد.
انتشار کتاب رادی شناسی با مقالات برتر در مورد اکبر رادی
در ادامه این نشست روح الله جعفری دبیر بخش مقالات و پژوهش های رادی شناسی و بخش صحنه ای گفت: امسال ابتدا ۱۸ چکیده مقاله به بخش مقالات جشنواره رسید که توسط هفت زن و ده مرد نوشته شده بودند. این مقالات از شهرهای تهران، مشهد، همدان، مهاباد و کرج به دبیرخانه ارسال شده بود و در هیئت داوران شامل شهرام زرگر، بهرام جلالیپور و آرش رادی بررسی شد و از میان هفت تای آنها برای مرحله نهایی انتخاب شدند که پس از نگارش از بین آنها ۳ مقاله برای ارائه در مراسم برگزیده شدند.
وی تاکید کرد: این مقالات در کتاب رادی شناسی منتشر خواهد شد و سایر مقلاتی هم که برگزیده نشدند اما از نظر کیفی قابل قبول بودند با رفع اشکالات و تکمیل نهایی و تایید نظر داوران، فرصت انتشار در این کتاب را خواهند داشت.
جعفری درباره بخش غیررقابتی مونولوگ گفت: برای جشنواره دوم ۵ مونولوگ از محمد چرمشیر، مهدی میرباقری، مژگان خالقی، ابراهیم پشت کوهی و مهسا طالبی رستمی در کتاب رادی نامه چاپ شده است که فردا در سالن مشاهیر تئاتر شهر راس ساعت ۱۷.۳۰ رونمایی می شود .از این ۵ اثر قرار است نمایشنامه صدای غمگین یک پرنده به کارگردانی عباس غفاری، رود رادی به کارگردانی ابراهیم پشتکوهی و گلهای پژمرده به کارگردانی فریدون محرابی روزهای ۳۰ بهمن و یکم و دوم اسفند در عمارت نوفل لوشاتو اجرا شوند.ضمن اینکه با هماهنگی های انجام شده شرایط اجرای عمومی آنها در سالن های دیگر فراهم آمده است تا این محتوای آماده شده بهتر و بیشتر دیده شود.
تاکید بر احیای سرمایه اجتماعی
جعفری خاطرنشان کرد: یکی از اهداف برگزاری مقاله و سمینار در این بخش احیا کردن سرمایه فرهنگی و اجتماعی است که در چند سال گذشته شاهد افول آن بوده ایم. شاخصهای لازم برای مقالات توسط دبیرخانه اعلام شده و بر همان اساس هم قضاوت شده اند. در این دوره از نظریهپردازان بینا رشته ای در این دوره در مقالات نوشته شده به ارتباط میان تفکرات اجتماعی امروز ایران و تفکرات اکبر رادی توجه شده است. بنیاد اکبر رادی در مقابل دخالت های مستقیم بعضی دستگاهها که معمولا در برگزاری جشنواره های مهمی مثل جشنواره فجر دخالت میکنند مقاومت کرده و این جشنواره استقلال خود را حفظ کرده است که امیدواریم این رویه تا آخر حفظ شود.
دبیر جشنواره اکبر رادی به کتاب رادی نامه که دفتر دوم آن فردا در تئاتر شهر باحضور محمد رحمانیان و تعداد دیگری از هنرمندان و صاحب نظران برگزار میشود اشاره کرد و گفت: حامیان ما از جمله معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری و شورای شهر تهران، چند ناشر و شرکت تبلیغاتی بیشتر فضا، امکانات و یا تامین اقلام مورد نیاز ما را به عهده گرفته اند. نشر...به عنوان حامی جشنواره این کتاب را منتشر کرده است.
وی افزود: سه جلد کتاب پژوهشی رادی شناسی تا امروز منتشر شده و در سال ۹۹ سه کتاب دیگر از این مجموعه منتشر خواهد شد که ناشرانش هم مشخص خواهد شد.
صدیقی درباره مراسم اختتامیه گفت: مراسم پایانی روز شنبه ۳ اسفند در تالار استاد ناظرزاده تماشاخانه ایرانشهر برگزار میشود و امیدواریم مشکلات دور اول را نداشته باشیم. و در آن کتاب یادمان اکبر رادی و فیلم مستندی در مورد این هنرمند که توسط شورای شهر تولید شده اند رونمایی می شود.
پیگیری تاسیس خانه موزه رادی و ترجمه آثار رادی به سه زبان خارجی
وی درباره تعویق جشنواره گفت: بعد از حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی به منظور ابراز همدردی با خانواده های درگذشتگان این جشنواره اجرای خود،را به تعویق انداخت. امید ما این است که این جشنواره در تقویت جریان نمایشنامه نویسی در ایران بتواند در حوزه فرهنگ و هنر این سرزمین اثرگذار باشد. ما همچنین ۲ برنامه مهم در معرفی اکبر،رادی را پیگیری میکنیم یکی ترجمه آثار رادی به زبانهای خارجی و دیگر راه اندازی خانه موزه اکبر رادی است. که در سال آینده نام مترجمان و ناشران را هم اعلام می کنیم که در سه زبان عربی، انگلیسی و فرانسه برخی از آثار رادی که در کنار زنده یاد غلامحسین ساعدی و بهرام بیضایی مثلث برترین های نمایشنامه نویسی ایران را شکل می دادند را ترجمه و منتشر خواهیم کرد.
صدیقی در پایان گفت: تاسیس و راه اندازی خانه موزه اکبر رادی با حمایت شهرداری و شورای شهر تهران بسیار مهم است تا هم بنیاد در آنجا مستقر شود و هم بتوانیم آثار و یادبودهای رادی را که کم هم نیست در آنجا به نمایش بگذاریم. تاسیس این موزه در جذب حامیان مالی جشنواره هم کمک بسیار زیادی به ما خواهد کرد و ما مشکلات کمتری برای ادامه جشنواره رادی خواهیم داشت.
ارسال نظر