نحوه انتخاب چهره سردار شهید سلیمانی برای سردیس چگونه بود
صبرعلی لوایی که کار ساخت سردیس سردار شهید قاسم سلیمانی را در جریان برگزاری دوازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر برعهده دارد، درباره انتخاب چهره و نحوه کارش توضیح داد.
به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزار موج، بخش ویژه سردار شهید قاسم سلیمانی در جشنواره هنرهای تجسمی فجر میزبان دو هنرمند نقاش و مجسمهساز است که روی پرتره و سردیس این شهید والامقام کار میکنند. صبرعلی لوایی هنرمند مجسمهساز که پیش از این نیز با حضور در سمپوزیومهای مختلف، سردیس قهرمانان ملی و قهرمانان هشت سال دفاع مقدس را ساخته است، در حال کار روی سردیس سردار شهید سلیمانی است.
صبرعلی لوایی درباره حضور در بخش ویژه جشنواره تجسمی فجر و کار روی این سردیس به موج گفت: از من دعوت شد تا در بخش ویژه جشنواره حضور داشته باشم و خوشحالم که این کار را برای اولین بار در تاریخ جشنواره فجر انجام میدهم.
وی افزود: قرار است در فاصله بین افتتاحیه تا اختتامیه روی این سردیس کار کنم تا برای مراسم اختتامیه از آن رونمایی شود.
لوایی درباره نحوه انتخاب میمیک سردیس و کار روی آن توضیح داد: انتخاب نوع میمیک سردیس شهید سلیمانی برعهده خودم بود و من نیز با تصاویری که از سردار در اختیار داشتم روی چهره ایشان کار کردم. ابعاد این سردیس یک و نیم برابر طبیعی است که با تکنیک رئال و با خمیر مجسمهسازی مدلاژ میشود. پس از اتمام کار مدلاژ، قالبگیری در کارگاه صورت میگیرد تا به صورت فایبرگلاس یا برنز مجسمه تکمیل شود.
وی همچنین از کار روی سردیس شهید سلیمانی ابراز خشنودی کرد و به برخی سردیسهایی که از شهدا ساخته است، اشاره کرد.
این هنرمند مجسمهساز در پایان با بیان اینکه مدلاژ یک سردیس ۱۰ روز زمان میبرد، گفت: پس از مدلاژ، مرحله قالبگیری با سیلیکون است که آن نیز ۲۰ الی ۳۰ روز به طول میانجامد. البته اگر بخواهند مجسمه برنزی باشد ریختهگری زمان بیشتری میبرد. مدلاژ سردیس به گونهای است که جزییات و بافت سردیس نیز در قالبگیری یا ریختهگری محسوس است و حتی ابزاری که روی مدلاژ صورت گرفته نیز قابل دیدن است.
ارسال نظر