مجید صحاف در گفت و گو با خبرگزاری موج عنوان کرد:
چگونه کنسرت علیرضا قربانی به خوبی پخش شد؟/کاش لنز هم دل به همکاری می داد
مدیر شبکه های تلویزیونی تیوا معتقد است برند کنسرت های آنلاین در سایه همدلی و تعامل بین همه پلتفرم های فعال کشور به دست آمده است که باید به همین شکل حفاظت شود.
به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری موج، از هشتم فروردین تاکنون شبکههای اینترنتی بسیاری با محوریت تلویزیون اینترنتی تیوا اقدام به پخش آنلاین کنسرت ها کرده اند. این در حالی است که این کنسرت ها در فضاهای دیگری از جمله صفحه های اینستاگرامی هنرمندان حاضر در این کنسرت ها و حتی برخی اشخاص حقیقی و حقوقی هم به صورت زنده به نمایش در آمدند تا اینکه در یک اقدام متفاوت اپلیکیشن تعاملی لنز، با همراهی و هنرنمایی همایون شجریان و ارکستر مجلسی تهران به رهبری بردیا کیارس به طور انحصاری اقدام به برگزاری و پخش بزرگترین کنسرت آنلاین کشور کردند. گرچه این کنسرت پتانسیل جذب مخاطب بالایی داشت و آمار منتشر شده از آن هم موید این مسئله است اما قطعی ها و اشکالات متعدد در اتصال کاربران به این اپلیکشین نارضایتی هایی را در پی داشت که در طول دوره برگزاری های کنسرت های آنلاین سال ۹۹ هرگز بوجود نیامده بود و به نوعی کام مخاطب را تلخ کرد.
با فاصله ای اندک از کنسرت «نسیم وصل» همایون شجریان، علیرضا قربانی به همراه ارکستر خودش در تالار وحدت به روی صحنه رفت و به طور باشکوهی کنسرتش بدون محدودیت و کاملا رایگان در فضای مجازی در دسترس همگان قرار گرفت.
مجید صحاف مدیر شبکه های تلویزیونی تیوا، در این زمینه و در پاسخ به سوال خبرنگار موج در مورد تفاوت شیوه کار در مورد پخش کنسرت های آنلاین در ماه های اخیر گفت: پیش از آنکه به مقایسه آمار با جزییات بپردازیم و بیش از آنکه این مسائل اهمیت داشته باشد، مهم این است که به این بیندیشیم که برند «کنسرت آنلاین» که از نوروز و بعد از تعطیلی کنسرت ها با حضور تماشاگران به طور جدی شکل گرفت، چگونه نظر مخاطبان را جلب کرده است.
وی افزود: واقعیت این است که گرچه محوریت این کار با «تیوا» بود اما همه پلتفرم های فعال کشور که امکانات مناسب را در اختیار داشتند در این زمینه با همدلی، همکاری داشتند و هر کدام به میزان خود این خدمت را به مخاطبان خود ارائه کردند.
صحاف تصریح کرد: حتی سایت و اپلیکیشن لنز هم یکی از همین سایت ها بود که در همه این موارد از ما این خدمات را دریافت و به مخاطبان خود عرضه کرد؛ اما شاید این ذهنیت برایشان پیش آمد که می توانند بزرگترین کنسرت ایران را به تنهایی اجرا کند. در حالی که ما می دانستیم که امکان فنی و زیر ساخت مناسب این کار را ندارد.
بیشتر بخوانید:
اگر جای همایون شجریان بودم، کنسرتم را رایگان برگزار می کردم
وی افزود: اتفاقا ما به مدیران ارشد لنز پیام دادیم که بیایید این برند «کنسرت آنلاین» را تخریب نکنید؛ درست است که این انحصاری که شما در اجرای این کنسرت برقرار کرده اید، به پشتوانه تبلیغاتی که در اختیار دارید به نام لنز و ایرانسل تمام می شود اما مردم با نارضایتی از آن بیرون می آیند. پیشنهاد ما این بود که روی کمک و تجربه ما حساب کنند و اگر نامی از ما هم نبرند مهم نبود اما این اهمیت داشت که آن شب اتفاق بدی نیفتد.
صحاف ادامه داد: این کار به سادگی امکان پذیر بود و می شد که پشتوانه فنی ما در کنار آنها قرار بگیرد و با دادن یک لینک دوم، به محض اینکه ارتباط برقرار نمی شد، مردم می توانستند با مراجعه به آن کنسرت را تماشا کنند. ما مدعی نیستیم که از یک امکان نامحدود میلیونی برخورداریم اما به نسبت تقاضای موجود در سطح کشور توانایی ارائه خدمات نامحدود داریم.
مجید صحاف باتاکید بر اینکه هدف من تاکید بر همدلی و همراهی برای حفظ یک برند است، در ادامه اظهار داشت: به نظر من تفاوت این دو شیوه اجرا در انحصار مطلوب ایرانسل و همدلی رخ داده در کل جریان کنسرت آنلاین است که نمونه بارز آن در کنسرت علیرضا قربانی دیده شد که همه پلتفرم های علاقمند از ما سرویس گرفتند. آیو، فیلم نت، بیپ تونز، حتی لنز و همه نمایش دهندگان کوچک و بزرگ که از ما درخواست کردند، خدمات گرفتند. به همین دلیل می بینید که در رسانه ها اعلام می کنند که یک کنسرت فاخر شکل گرفت؛ هم از نظر تصویر و ابهت کنسرت و هم به دلیل اینکه حتی یک نفر هم از نمایش آنلاین آن ناراضی نبود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا تصاویر صفحات اینستاگرامی هم از سوی شما تامین می شد گفت: بله، ما یک نرم افزار ایرانی برای این کار در اختیار داریم و البته ما یک آی پی تی وی هستیم که امکانات قوی پخش را در اختیار داریم و با یک سایت که تنها یک پلیر دارد و یک Stream را قبول می کند، متفاوت هستیم. ما به این شکل کار می کنیم که بتوانیم به طور همزمان خروجی های متفاوتی را ارائه کنیم و به همین دلیل حتی در صفحات شبکه های اجتماعی که در دسترس ایرانیان خارج از کشور قرار دارد و متعلق به علیرضا قربانی است با تصاویر ما به طور زنده کنسرت را نمایش می داد. در عین حال چندین صفحه اینستاگرامی از جمله صفحات ساخته شده توسط برخی سازمان ها، هنرمندان و طرفدارانشان هم این خدمات را از ما دریافت می کردند که به عنوان مثال در صفحه علیرضا قربانی بین شانزده تا هجده هزار نفر تماشاگر این کنسرت بودند.
صحاف در پاسخ به این سوال که آیا درخواست دریافت چنین خدماتی محدود به اشخاص حقیقی بود گفت: خیر. برای ما اهمیت نداشت که افراد از چه طریقی به تماشای این کنسرت می نشینند به همین دلیل هرکسی که متقاضی بود فارغ از اینکه یک شخصیت حقوقی است و یا یک شخص حقیقی این خدمات را ارائه کردیم. حتی اگر شخصی ادعا می کرد که یک صفحه فعال و با بازدید کننده پرتعداد دارد، با یک بررسی کوتاه و اطمینان از اینکه در صدد سو استفاده و فروش و دریافت پول از مردم نیست، این خدمات را از ما دریافت می کرد. برای ما مهم بود که یک سیگنال و دست کم با کیفیت HD، دیده شود و اینکه از کجا دریافت شود اهمیت نداشت.
وی در پاسخ به این سوال که آمار تقریبی نفراتی که به طور زنده و همزمان این کنسرت را از تیوا تماشا کردند چقدر بود گفت: کسی نبود که از این اتفاق مطلع شده و علاقمند به تماشا باشد و نتوانسته باشد که آن را ببیند اما به دلیل پراکندگی نمایش ما در حال حاضر جمع تعداد بینندگان پلتفرم ها را در اختیار نداریم اما در شبکه تیوا، در بالاترین آمار تماشای همزمان حدود ۲۵ هزار نفر آنلاین بودند. که این به معنی تعداد کامل تماشاچیان نیست چرا که برخی از افراد با تاخیر به تماشای کنسرت نشستند و حتی طی امروز و فردا (جمعه و شنبه) هم بازپخش آن را داریم.
صحاف در پایان گفت: ای کاش لنز هم بقیه را سهیم می کرد تا همه با هم به برگزاری و پخش کنسرت همایون شجریان بپردازیم و یک رکورد تاریخی در عرصه موسیقی ایران رقم می خورد.
مجید صحاف در پایان از کلیه نهادها و ارگان هایی که در این زمینه همکاری و بستر سازی کردند، بویژه معاونت فضای مجازی صدا و سیما، سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران (اداره کل فرهنگی تهران) و سایر موسسات زیر مجموعه آنها تشکر کرد.
ارسال نظر