در نشست خبری عنوان شد:
نگارش فیلمنامه بچه مهندس ۳ با نگاه به کهن الگوها بود/بازگرداندن نخبهها وظیفه ما است
سعید سعدی اظهار کرد: مخاطبان در تماسهای تلفنی خود ضمن ابراز علاقه برای ساخته شدن فصل چهارم این سریال بر حضور بازیگران اصلی فصل سوم در فصلهای بعدی هم در نقشهای اصلی حضور داشته باشند.
به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری موج، نشست خبری سریال بچه مهندس با حضور سعید سعدی تهیه کننده، علی غفاری کارکردان، حسن وارسته نویسنده و روزبه حصاری، کاوه سماک باشی، مهشید جوادی، سعید کریمی و محمود خسرومنش بازیگر تعدادی از بازیگران این سریال با تاخیر بسیار در محل سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد.
در ابتدای این نشست سعید سعدی اظهار کرد: مخاطبان در تماسهای تلفنی خود ضمن ابراز علاقه برای ساخته شدن فصل چهارم این سریال بر حضور بازیگران اصلی فصل سوم در فصلهای بعدی هم در نقشهای اصلی حضور داشته باشند.
علی غفاری هم در ادامه گفت: بازخوردی که از مخاطبان گرفتیم ما را دلگرم کرد. من با افراد مختلفی از سنین و اقشار مختلف صحبت کردم که این سریال را دوست داشتم.
وی تاکید کرد: ما هم دوست داریم که قصه یک جوان پرشور ایرانی ادامه پیدا کند اما مهم این است که به یک ایده جذاب برسیم تا آن را تولید کنیم.
حسن وارسته نویسنده سریال در ادامه در مورد نتیجه کار دو نقش تینا و مسعود توضیح داد: ما دنبال شکسته شدن کلیشه ها بودیم و گمانمان بود که از نشانه هایی همچون حل مشکلات کارخانه نشانه ای از پایان خوش سرنوشت آنها باشد.
علی غفاری هم افزود: تلاشمان این بود که واضحات را بیان نکنیم و بنابراین معتقدیم که خیلی از این قصهها تمام شدند و نیاز به نشان دادن جزییاتی در مورد جواد و مرض
نویسنده سریال در پاسخ به خبرنگار موج در مورد تغییر ناگهانی تصمیم کاراکتر جواد و چرخشش سریع از یک عشق قدیمی به سمت مرضیه گفت:
من به کهن الگوها توجه داشتم. بسیار خوانده ایم که یک عیار سالها دزدی می کرد اما با یک کلام از یک عارف تغییر رویه داد یا حر که سردار لشکر یزید بود اما با یک کلام امام حسین و شبی تامل تغییر مسیر داد.
وی افزود: در سریال بچه مهندس یک کاراکتر نمادین داریم، مژگان که در فصل های قبلی هم جواد به دنبال او می دوید اما او همیشه در تردید قرار داشته است. جواد باید یک قدم بالاتر می آمد همانطور که سه مرحله طلب، عشق و معرفت در عرفان مطرح است. در روند سریال هم جواد حوادی چنین مراحلی را طی می کند و شب آخر با یک بازنگری به معرفت می رسید.
وارسته ادامه داد: ما نگاهمان به مرضیه باید نگاهی وطنی باشد و برای مباحثی همچون خاک و پرچم اهمیت قائل شویم. در هالیوود و بالیوود هم این مفاهیم بسیار اهمیت دارد و حتی در فیلمهای فانتزی خود به پرچم کشورشان توجه ویژه می کنند.
نویسنده فیلمنامه فصل سوم بچه مهندس ادامه داد: این پروژه از معدود پروژه هایی است که در یک خرد جمعی و در زمانی نزدیک به دوازده ماه با نزدیک به هشت بار بازنویسی نوشته شد. کارهای من به شدت به حس بسیار وابسته است و حس شرقی من به من می گوید که عشق زمینی ماندگار نیست. گرچه جواد یک انسان کامل نیست و حتی خطاهایی هم در رفاقت یا عشقاش داشت اما به تدریج مراحلی را طی می کرد.
علی غفاری در ادامه این نشست در مورد تغییر لحن سریال نسبت به فصلهای قبلی گفت: من هم این تغییر لحن را قبول دارم و بخشی از آن به سوژه جذاب کواد کوپتر با ویژگی های پرواز و انعطاف حرکت، بخشی از آن هم به مستقل شدن شخصیت جواد بر می گردد.
وی افزود: از ابتدا می دانستیم که به کدام هدف و چشمانداز می اندیشیم. تلاش بسیاری کردیم و تماسهای امروز مخاطبان هم نشان از توفیق نسبی آن داشت اما به هرحال ممکن است به طور کامل موفق نشده باشیم.
در ادامه روزبه حصاری در پاسخ به اینکه آیا کاراکتر جواد و تصمیم گیری و مقایسه اش در مورد دختر مورد نظرش باور کرد، گفت: من به عنوان روزبه با تجربیاتی که داشتهام ممکن است که فکر کنم نمی شود دوازده سال به یک دختر فکر کرد و ناگاه به فرد دیگری توجه کنیم اما از نظر جواد این امکان وجود داشت.
وی افزود: خیلی وقتها ما منتظر وصال نیستیم بلکه به دنبال مواجهه هستیم تا به نتیجه برسیم. جواد باید آن مواجهه برایش اتفاق می افتاد تا به نتیجه برسد که فرد مناسبش کیست.
حسن وارسته در ادامه در مورد باورپذیر نبودن این سریال گفت: من تحصیلکرده این رشته و مدرس دانشگاه هستم و در کلاسهایم هم به هنرجویانم می گویم درست است که سیدفیلد از شاه پیرنگ، شخصیت پردازی و ... صحبت می کند اما در کشورمان هروقت براساس نکات بومی خودمان نوشتیم نتیجه بهتری گرفته ایم همانطور که در فوتبال ملی بدترین بازیکنان را در مقابل استرالیا انجام دادیم اما نتیجه گرفتیم و از آن با عنوان حماسه ملبورن نام می برند.
وی افزود: نه تنها در هالیوود بلکه در یک سریالی مانند کبری ۱۱ می بینیم که برای باورپذیر شدن یک تصادف چندین خودرو را منفجر می کنند اما اینجا شرایط بسیار متفاوت است.حتی من در نتیجه یک اتفاق مجبور شدم در با چه مهندس یک نقش را بازی کنم.
وی در پاسخ به سوالی در مورد عملکرد اصغر فرهادی گفت: اگر اصغر فرهادی فیلمنامه جدایی نادر از سیمین را می نوشت و به کارگردانی دیگری می داد هرگز آن فیلم در نمیآمد. در هالیوود ایده می خرند اما اینجا باید بندبازی کنیم. طرحهایی به دست من می رسد که از خواندنش خجالت می کشم در عین حال تضمین می خواهند که یک فیلمنامه کمدی با فروش بالای سی میلیارد تحویل بگیرند.
دوست داشتم در این نشست نقدها و تابوشکنیهایی که در این سریال مطرح کردیم هم اشاره می شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا رفتن نخبههای به خارج از کشور برای ادامه تحصیل بد است گفت: من هم امکان رفتن به خارج داشتم اما نرفتم و بخشی از کاراکتر جواد در وجود من هم هست. ما در این سریال دیالوگی داشتیم که می گفت آنها نخبگان ما را می برند تا کشور خودشان را بسازند.
بسیاری از مدیران ما فاسد هستند و
سکانس های قاسم به دلیل کرونا فیلمبرداری نشد و دو قسمت عالی در بیرجند داشتیم که متاسفانه امکان تولیدش بوجود نیامد.
۱۴۰۰ دقیقه را در طی هشت ماه تولید کردیم. کار بسیار پیچیدهای انجام دادیم. هر پرواز کواد کوپتر چندین بار با مشکل روبرو می شد.
با شیوع بیماری کرونا کار ما خیلی سخت شد و ما فکر می کردیم که حتی ممکن است به ماه رمضان نرسیم. ما واقعا در لحظه به سر می بردیم و تصمیم می گرفتیم.
ارزش نخبگان و روحیه خوب دانشگاهیان را در دانشگاه امیرکبیر با تمام وجودم لمس کردم و ضمن اینکه تشکر ویژه از جامعه دانشگاهیمان دارم فکر می کنم که کاش فرصت بیشتری بود که زندگی این قشر را در فیلمهایمان نشان دهیم.
روزبه حصاری هم در بخشی از این نشست در مورد نخبگان گفت: من سالها در کنار جمع کثیری از نخبگان زندگی و کار کردهام. معتقدم نخبه ای که در کشور می ماند سرمایه و مهر است و آنهایی هم که می روند وظیفه ما است که زمینه بازگشت آنها را فراهم کنیم.
در پایان این نشست علی غفاری در مورد سختی های تولید این فصل از سریال بچه مهندس گفت: ما تنها برای قسمت پایانی این سریال ۱۷۰ تروکاژ داشتیم که در یک زمان کم انجام شد. به عنوان مثال به رغم اینکه برای فیلمبرداری با پالایشگاه تهران هماهنگ کرده بودیم اما به دلیل کرونا ما را مجبور کردند تا به یک کارخانه قیر برویم و آنجا را به پالایشگاه تبدیل کنیم که کار بسیار سختی بود.
ارسال نظر