رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران خبر داد:
روش های دسترسی به منابع تاریخ شفاهی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران اصلاح شد
با دیجیتالی سازی و طی سه فاز، منابع تاریخ شفاهی موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در دسترس محققان قرار می گیرد.
به گزارش خبرگزاری موج، غلامرضا عزیزی در تشریح دیجیتالسازی و دسترس پذیرشدن مصاحبههای کتب تاریخ شفاهی در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران گفت: برای دست یابی محققان به منابع تاریخ شفاهی، روش دسترسی به مصاحبههای تاریخ شفاهی در سه فاز اجرایی اصلاح شد.
رئیس پژوهشکده اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ادامه داد: برنامه اجرایی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در فاز نخست به این صورت است که مصاحبههای تاریخ شفاهی سازمان برای مراجعهکنندگان و محققان به طور مستقیم از طریق کتابخانه و آرشیو دیجیتال سازمان، در اختیارشان قرار خواهد گرفت.
وی بیان کرد: در واقع مراجعه کنندگان الزامی به حضور در اتاق تاریخ شفاهی در ساختمان آرشیو ملی ندارند و در هر دو ساختمان کتابخانه ملی و آرشیو ملی و از درگاه کتابخانه و آرشیو دیجیتال میتوانند به منابع دسترسی پیدا کنند.
عزیزی تصریح کرد: البته این دسترسی بر اساس ضوابط و اختیاراتی است که مصاحبهشونده ها برای سازمان لحاظ کرده اند. به عنوان مثال برخی از مصاحبه شونده ها اعلام کردند که این مصاحبهها فقط برای کارهای پژوهشی در اختیار دانشجویان قرار گیرد و یا اینکه برخی مصاحبه شونده ها قید کردند که این مصاحبهها در زمان معین انتشار داده شود.
وی عنوان کرد: در فاز دوم، صوت و تصویر این مصاحبهها با توجه به ضوابط و اختیارات مصاحبهشونده ها دسترس پذیر خواهد شد و ملزم به رعایت خواست مصاحبه شونده ها هستیم.
رئیس پژوهشکده اسناد سازمان افزود: در فاز سوم، تلاش بر این است تا قسمتهای مهم و اصلی مصاحبههای تاریخ شفاهی از طریق وبگاه سازمان قابل دسترس باشد که برای دستیابی به این منظور به سختافزارهای مربوط برای انتقال منابع نیازمند هستیم و در تلاش هستیم فاز اول و دوم این طرح در سال جاری اجرایی شود و بتوانیم در تالارهایی که پژوهشگران حضور مییابند این منابع در سیستمها بارگذاری و قابل استفاد مستقیم توسط اعضا باشد.
ارسال نظر