English

در نشست خبری عنوان شد:

کاشان شهر رویدادهای هنری می شود/احتمال تأسیس بنیاد سهراب سپهری در کاشان

جزئیات برگزاری جایزه ملی تصویرگری سهراب سپهری و دهمین دوره جشنواره سالانه پرسبوک تشریح شد.

کاشان شهر رویدادهای هنری می شود/احتمال تأسیس بنیاد سهراب سپهری در کاشان

به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج، نشست خبری ۲ رویداد هنرهای تجسمی در شهر کاشان صبح امروز در محل معاونت هنری برگزار شد. در این نشست هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی، سعید ابریشمی راد شهردار کاشان، میثم نمکی رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان و حسین صدقی دبیر نخستین جایزه سال سهراب حضور داشتند و ندا درزی دبیر پرسبوک به دلیل مشکلی که برایش پیش آمده بود غیبت داشت.

در ابتدای این نشست هادی مظفری مدیر کل هنرهای تجسمی ارشاد گفت: در پی طرح شعار ایران فقط تهران نیست، در سالهای گذشته رویدادهایی را در شهرها و استانهای دیگر برگزار کردیم. امسال کاشان میزبان دو رویداد ملی و چند رویداد منطقه ای و استانی خواهد بود.

وی تصریح کرد: یکی از رویدادهای ملی  جشنواره سالانه پرسبوک است که سال گذشته در جنگلهای هیرکانی برگذار شد و دیگری جایزه سال تصویرسازی اشعارسهراب سپهری است که تعدادی از اشعار سهراب تعیین شده و از هنرمندان دعوت شد تا براساس آنها به خلق اثر بپردازند.

شهر رویدادهای هنری برند کاشان می شود

در ادامه این نشست، سعید ابریشمی راد شهردار کاشان گفت: در حوزه مدیریت شهری سالهاست که همه میدانند شهرداری ها صرفا یک سازمان خدماتی نیستند بلکه یک نهاد اجتماعی هستند که هدف غایی آنها توسعه است. در عین حال همه اهل فن می دانند که پایه های توسعه در فرهنگ است و هنر هم موثرترین ابزار انتقال مفاهیم ارزشی در جامعه است که به بازیبایی و به بهترین شکل می تواند مفهوم را به مخاطب منتقل کند.

وی افزود: سالها است که شهرها به دنبال برندسازی هستند و کاشان با قدمتی هفت هزارساله به عنوان مهد زندگی اجتماعی در فلات ایران این افتخار را دارد که با هنرمندانش معرفی شده است و در صددیم تا برند این شهر را به شهر رویدادهای هنری تبدیل کنیم.

شهردار کاشان ادام داد: در این فصل که نقاش طبیعت به بهترین شکل نقاشی می کند، چندین رویدادهنری را خواهیم داشت. گرچه در طول سال رویدادهای هنری دیگری مانند اولین جشنواره موسیقی منطقه ای، شانزدهمین جشنواره تئاتر مهر که برای اولین بار در تقویم رویدادها قرار گرفته و سمفونی سیلک به عنوان یک اثر موسیقیایی فاخر را هم خواهیم داشت.

ابریشمی راد با خواندن بیتی از سهراب با عنوان اهل کاشانم روزگارم بد نیست... اظهار داشت: کاشان است و سهراب. بر همین اساس، اداره کل ارشاد استان با حمایت اداره کل و وزارت ارشاد جایزه سال سهراب را در دستور کار قرار داده و همزمان با آن مشارکت و میزبانی دهمین دوره پرسبوک در اواخر مهرماه برگزار می کنیم. که امیدواریم ضمن رعایت ملاحظات، محدودیت ها و پروتکل ها بتوانیم نشاطی در بین هنرمندان، هنردوستان و علاقمندان ایجاد کند.

جزئیات اجرائی جایزه سال سهراب و جشنواره سالانه پرسبوک

در ادامه حسین صدقی دبیر جایزه سهراب هم به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: جایزه سال سهراب سپهری با رویکرد آشنایی بیشتر جامعه با هنرمند شاعر و نقاش نوگرای ایران و از سویی دیگر شناسایی و معرفی هنرمندان عرصه تصویرسازی خصوصا در استان اصفهان و کاشان طراحی شده است. 

وی افزود: موضوع این جایزه اشعار منتخب سهراب است که در صفحه اینستاگرام بارگذاری خواهد شد و شرکت کنندگان می توانند از آنها استفاده کنند. هیات انتخاب سه داور از استان هستند و داوران نهایی محسن حسن پور، علی بوذری و مرتضی اسماعیلی سهی هستند. مدت زمان برگزاری این جایزه سه روز خواهد بود و در نیمه اول آذرماه برگزار خواهد شد.هنرمندان و هنرجویان می توانند آثار خود را تا بیست آبان ماه سال کنند.

صدقی ادامه داد: علاوه بر اینها سه ورکشاپ در نظر گرفته شده که حضور در آن برای همه آزاد است و گواهی شرکت هم برای آنها صادر می شود. کمال طباطبایی، پژمان رحیم زاده و نرگس محمدی اساتید این کارگاه های آموزشی هستند.

هادی مظفری در ادامه در مورد محل برگزاری این رویدادها و جزئیات جشنواره سالانه پرسبوک گفت: این رویدادها در خانه صاحب از مجموعه خانه منوچهری برگزار خواهد شد. سالانه پرسبوک هم با طراحی و دبیری ندا درزی پور امسال دهمین سال خود را با موضوع هنر دستکاری با تاکید بر صنایع دستی و در دو بخش و به مدت سه روز برگزار می شود. دوازده هنرمند مدعو شش تن از اساتید به صورت مشارکتی در آن حضور خواهند داشت. ضمن اینکه نشست های تخصصی و کارگاه ها در بخش بافت و الیاف به صورت همزمان در خانه صاحب و فضای مجازی برگزار می شود.  

مظفری تاکید کرد: اگر شرایط کرونا اجازه بدهد این رویداد بازدید حضوری خواهد داشت وگرنه بازدید در فضای مجازی اتفاق خواهد افتاد و چیدمان آثار هم در خانه منوچهری انجام می شود.

وی تصریح کرد: از دو سال پیش رویکرد معاونت هنری برای میزبانی یکی از رشته های هنری در هر یک از شهرها قرار گرفت. بر همین اساس، شهرهایی به عنوان شهرهای خلاق تعیین شدند. طبیعتاً همه شهرهای ما ظرفیت هنرهای تجسمی، نمایشی و سینما را دارند اما برخی از شهرها با هنر خاصی نام آورتر هستند. مثلاً کرمان با موزه هنرهای معاصر یا مجسمه سازان بزرگش شناخته می شود. این که با خلاقیت دوستانمان در کاشان به جایزه سهراب ورود پیدا کردند و پلی بین هنر و شعر سهراب ایجاد کنند جای خوشحالی دارد.

وی افزود: آثار سهراب در مهمترین حراج های دنیا به فروش می رسد و اشعارش هم وجهه‌ای بین المللی دارد پس کاملا ایجاب می کند که جایزه بزرگی با نام سهراب در کشور داشته باشیم.

احتمال تأسیس بنیاد سهراب سپهری در کاشان 

در ادامه این مراسم شهردار تهران در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری موج مبنی بر تأسیس بنیاد سهراب سپهری در شهر کاشان گفت: کار روی سه شخصیت ممتاز شامل سهراب سپهری، علامه فیض کاشانی و محتشم کاشانی در دستور کار شهرداری و اداره کل ارشاد قرار دارد. بر همین اساس شاید تأسیس بنیاد در دستور کار قرار بگیرد اما فارغ از هر نتیجه ای درصددیم تا با برگزاری رویدادهایی به بهانه گرامیداشت این اشخاص تولید آثار و پژوهش هایی انجام شود.  نشان فیض را به عنوان برترین مولف در دستور کار داریم و رویداد شعر محتشم هم تا کنون دو بار برگزار شده است.

وی در پاسخ به سوالی در مورد تعامل با موزه هنرهای معاصر کرمان برای انتقال آثار و وسایل شخصی سهراب به کاشان گفت: چندی پیش مراسم هنر در ساحت عاشورا را داشتیم که دوستانی از کرمان هم دعوت بودند و مذاکراتی با آنها داشتیم.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار موج گفت: خانواده و خواهران سهراب در مراسم جایزه سال سهراب حضور خواهند داشت.

معیار انتخاب اشعار سهراب برای جایزه سال

حسین صدقی دبیر جایزه سال سهراب در ادامه نشست در مورد معیارهای انتخاب اشعار سهراب گفت: سهراب شاعری فردگرا و با نگاهی به آنچه پیرامون انسان معاصر می گذرد و کمتر مورد توجهش قرار می گیرد می سروده و امروزه به این دلیل مورد توجه جهانی قرار گرفته که انگار سهراب امروز ما و آینده بشر را می دیده است.

وی افزود: سهراب به سبب نقاش بودن و نگاه خاصی که داشته می توان گفت سراینده تصویری ترین اشعار حال و گذشته ما است. اما به دلیل برگزاری اولین دوره نخواستیم همه اشعارش را روی میز بگذاریم بلکه قطعاتی توسط ادیبان کاشان انتخاب شده تا بتوانند افقهای جدیدی را برای هنرمندان ایجاد کنند. 

صدقی اعلام کرد: منتخب آثار چاپ خواهد شد و برگزیدگانش به نمایش گذاشته می شود. ضمن اینکه با هماهنگی نهادهای ذیربط سعی می کنیم که از برخی آثار در منظر شهری و دیوارنگاری هم استفاده کنیم.

وی تاکید کرد: آثار سهراب بکر و نوگرا است اما سطحی و بدوی نیست. وی قطعاتی از وجود انسان را انتخاب کرده که به دل ما می نشیند.

کاشان پایتخت ملی نهج البلاغه می شود

در پایان هم میثم نمکی رئیس اداره کل ارشاد کاشان گفت: کاشان منظومه ای درخشان در سپهر فرهنگی ایران است و در هر شاخه ای می توانیم افراد شاخصی را معرفی کنیم. تا کنون سه بار پایتخت ایران شده که یکبار پایتخت ادبی کشور، بار دیگر پایتخت کتاب ایران و امسال هم پایتخت ملی نهج البلاغه خواهد بود و ما درصددیم تا از ظرفیت هنرهای تجسمی در این عرصه بیشترین بهره را ببریم.

وی افزود: نگاه متفاوت سهراب به طبیعت باعث شده تا او که خود شاعر گمشده ها است، معرفتی ایجاد کند که به عنوان یک شاعر ملی و جهانی مطرح شود. اقبال عمومی نشانگر موفقیتی است که در انتقال مفاهیم داشته و هنوز هم می تواند منشاء الهام باشد.

 

 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه