English

غلامعلی طاهری در گفتگو با خبرگزاری موج:

بهره از فضای مجازی برای نمایش آثار دفاع مقدسی/ دِین‌مان به دفاع مقدس را ادا نکردیم

غلامعلی طاهری گفت: برگزاری آنلاین نمایشگاه آثار هنری «۴۰*۸» فرصتی محسوب می‌شود که نه فقط به دلیل کرونا، در اختیار ما و مردم قرار گرفته است بلکه بستری مناسب برای نمایش آثار هنری به حساب می آید.

بهره از فضای مجازی برای نمایش آثار دفاع مقدسی/ دِین‌مان به دفاع مقدس را ادا نکردیم

غلامعلی طاهری هنرمند نقاش پیشکسوت درباره برگزاری آنلاین نمایشگاه «۴۰*۸» که به مناسبت چهلمین سالگرد دفاع مقدس از سوی موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر برگزار می‌شود، به خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج گفت: ما نیز مانند همه افراد جامعه باید سعی کنیم خودمان را با مقتضیات زمانی و محیطی و شرایطی که برایمان ایجاد شده است، تطبیق دهیم که فعالیت های اصلی متوقف نشود. برگزاری نمایشگاه «۴۰*۸» نیز بسیار ضروری است چراکه اگر ما در این موقعیت به لحاظ حضور فیزیکی در سالن‌ها قرار نداشتیم، قطعا مراکز فرهنگی ما نمایشگاه های خوبی از آثار تجسمی مرتبط با موضوع دفاع مقدس همزمان با چهلمین سالگرد آن برگزار می‌کردند که در شان چهلمین سال باشد.

وی بیان کرد: برگزاری آنلاین نمایشگاه آثار دفاع مقدسی ۴۰*۸ هم فرصتی محسوب می‌شود که نه فقط به دلیل کرونا، در اختیار ما و مردم قرار گرفته است؛ حتی زمانی که بحث کم شدن سرانه مطالعه به میان می‌آید، من یکی از دلایل آن را تاثیر فضای مجازی می‌دانستم و قطعاً کاربران این فضا، بسیار زیاد هستند و حتما بسیاری از هنرجویان نیز فضای مجازی را بستری مناسب برای دیدن آثار هنری و آشنایی با هنرمندان و آثار هنری می دانند، بنابراین ما نیز باید از فرصت و بستر این فضا نهایت استفاده را کنیم.

طاهری خاطرنشان کرد: اگرچه فضای مجازی ماندگاری زیادی ندارد و رسانه‌ای گذرا محسوب می‌شود اما از این لحاظ که تعداد بیشتری از مردم آن را می‌بینند، مهم است. از طرف دیگر به لحاظ کیفی تاثیرگذاری کمتری دارد، چراکه تماشای آثار هنری از نزدیک تاثیر دیگری بر مخاطب خواهد داشت.

وی که با یک اثر با عنوان «سنگرنشینان جبهه توحید» که در موزه شهدا نگهداری می‎‌شود در این نمایشگاه حضور دارد، درباره این اثر توضیح داد: با نقاشی «سنگرنشینان جبهه توحید» که آن را اواخر سال 63 آغاز و سال 64 تمام کردم، خاطرات زیادی دارم و به همین دلیل آن را برای حضور در نمایشگاه که برای چهلمین سالگرد دفاع مقدس است، انتخاب کردم. این نقاشی، اثری رئال از خاکریزی است که تعدادی رزمنده در موقعیت‌های مختلف در آن نشستند و زمان سپیده‌دم است و تکنیک آن، رنگ روغن است. نکته ای که در این اثر اهمیت داشت این بود که هنرمندان بسیاری درباره جنگ کار کرده‌اند، اما می‌خواستم تفاوتی بین این اثر و آنها باشد، چراکه جنگ هشت ساله ما، متعلق به رزمنده های بچه مسلمان و جبهه توحید است که برای موضوعی اعتقادی و خدایی در حال جنگ بودند. به همین دلیل، رزمنده‌ها در پلان های مختلف این اثر هستند و فواصل آنها حفظ شده است و مثل کلاژ نیست و فضای رنگی را در تابلو احساس می کنید.

این نقاش پیشکسوت درباره خلق این اثر نیز بیان کرد: من در مناطق جنگی رفت و آمد داشتم و عکس‌های بسیاری نیز از خط مقدم و خاکریزهای جنگی دیده بودم، اما آن چیزی که حس من را برانگیخت حس انس من به این تصویر بود که سعی کردم مخاطب نیز این حس را درک کند.

وی در مورد خلق آثار هنری مرتبط با دفاع مقدس گفت: در دوران دفاع مقدس، برخی معتقد بودند باید جنگ تمام شود و بعد از مطالعه و تحقیق درباره جنگ، به خلق آثار هنری دست بزنیم اما از طرفی برخی نیز معتقد بودند که باید آثار هنری خلق شوند. آثار بسیاری درباره جنگ و دفاع مقدس خلق شدند و هنرمندان بسیاری در مورد این موضوع کار کردند اما ما باید همچنان نسبت به موضوع دفاع مقدس و ابعاد و زوایای مختلف آن و افرادی که با جنگ درگیر بودند و جنگ در زندگی شان تاثیر گذاشته بود، کار انجام دهیم؛ اگرچه در مورد این موضوع کار شده است اما معتقدم هنوز آثاری که در شأن و حد و اندازه ایثارگری رزمنده‌های ما باشد و عظمت دفاع مقدس را تصویر کند، نداریم و نتوانستیم دین خودمان را ادا کنیم.

این هنرمند نقاش در پایان تصریح کرد: شاید به این دلیل بوده که بضاعت و توان مان بیش از این نبوده یا اینکه مسئولان برنامه ریزی درستی نکردند، چراکه در مقایسه با آثار هنری که از دیگر جنگ‌ها در جهان ثبت شدند، آثار هنری ما بسیار کم و ضعیف است و من معتقدم که ما همچنان در این بخش ضعیف عمل کردیم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه