English

مدیران سازمان صدا و سیما در پاسخ به خبرگزار ی موج:

دخل و خرج رسانه ملی تحت نظارت ویژه سازمان های نظارتی است/تا چند سال دیگر از نظر بودجه مستقل خواهیم شد

مدیران سازمان صدا و سیما بر نظارت ویژه دیوان محاسبات و سازمان حسابرسی کل کشور بر دخل و خرج سازمان تاکید کرده و از برنامه ریزی برای درآمد پایدار و بودجه مستقل این سازمان در آینده ای نه چندان دور خبر دادند.

دخل و خرج رسانه ملی تحت نظارت ویژه سازمان های نظارتی است/تا چند سال دیگر از نظر بودجه مستقل خواهیم شد

به گزارش خبرنگار رادیو و تلویزیون خبرگزاری موج، نشست نقد و بررسی فرصت‌ها و تهدیدهای آگهی‌های بازرگانی برای رسانه ملی روز سه شنبه ۱۵ مهرماه ۱۳۹۹ با حضور محسن اسماعیلی مدرس دانشگاه و حقوق دان، علیرضا پویا منتقد، ابراهیم شکوری مدیرکل امور مجلس معاونت حقوقی و امور مجلس سازمان صداوسیما و محسن رنجبران مدیرکل روابط عمومی سازمان صدا و سیما، در محل اداره کل روابط عمومی سازمان صداوسیما برگزار شد که به صورت زنده و آنلاین هم پخش می شد. در ابتدای این نشست ابراهیم شکوری توضیحاتی در مورد نسبت تبلیغات و بودجه سازمان مطرح کرد.

تبلیغات بازرگانی مهمترین راه برای تامین هزینه های سازمان است

ابراهیم شکوری با اشاره به توسعه روزافزون شبکه های تلویزیونی و هزینه‌ های بالای تولید و عدم تناسب بودجه سالانه سازمان با نیازهای روزافزون رسانه در ابعاد مختلف فعالیت‌ هایش، گفت: در حال حاضر مهم‌ ترین راه برای تامین هزینه‌ های جاری و بودجه برنامه‌ های تولیدی رسانه ملی جذب تبلیغات است.

مدیرکل امور مجلس صداوسیما با تاکید بر اینکه مهم‌ترین ویژگی یک رسانه منتقد و مؤثر، عدم وابستگی‌ اش به گروه و یا جناح سیاسی خاص است، اظهار داشت: شاید سازمان ترجیح می داد که سهم درآمدش از تبلیغات را کاهش دهد اما  استقلال رسانه ملی از نگاه‌ های سلیقه‌ ای دیگر قوا در کسب اعتبار و جلب اعتماد مخاطب بسیار مهم است. پس اگر بودجه‌ ای در اختیار صداوسیما گذاشته شده، باید تخصیص و محقق شدن آن از نگاه‌‌ های سلیقه‌ ای دور شود و به رسانه ملی اجازه داده شود تا بدون توجه به نگاه‌ های سلیقه‌ای افراد و یا مشاوران سران قوا برنامه‌ سازی کند تا نیازی به فروش آنتن نداشته باشد.

مدیرکل امور مجلس صداوسیما در ادامه متذکر شد: ارائه خدمات انتشار تبلیغات بازرگانی به شرط دریافت مستقیم مبالغ حاصل از آن توسط سازمان صداوسیما، موجب کسب منابع مالی پایدار و استقلال مالی رسانه ملی می‌شود.

دیوان محاسبات حتی بر بودجه تولید برنامه ها نظارت دارد

در بخش پایانی این نشست ابراهیم شکوری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری موج مبنی بر عدم شفافیت درآمد و هزینه  های سازمان صدا وسیما گفت: ما در سازمان مرکز طرح، برنامه و بودجه داریم که ریاستش به عهده دکتر مصطفی محمدی است. وظیفه این مرکز تطبیق نیازها و هزینه های سازمان است که هر سال هم بیلان مالی سازمان را اعلام می کند و با سازمان برنامه و بودجه هم هماهنگی کاملی داشته و در جلسات کمیته های تخصصی تعیین  بودجه هم حضور دارند؛ که این برآورد به سازمان تخصیص داده شده و در مجلس تصویب می شود. در نهایت هم این مرکز به همان سازمان، گزارش عملکرد مالی صدا و سیما را ارائه می کند. مضاف بر اینکه دیوان محاسبات هم چند سال پیش در سازمان مستقر شده بود و ریز مالی همه قسمت ها را در آورده بود.

وی افزود: ضمن اینکه نظارت دائمی دیوان محاسبات بر بخش های مختلف حتی در بخش تولید وجود دارد به نحوی که، به عنوان مثال به هنگام برآورد هزینه های یک سریال یا برنامه، در پاره ای موارد تذکراتی داده می شود که نظرات دیوان محاسبات باید رعایت شود و گرنه سریعا باید پاسخگو باشند.

تنها ۵۰ درصد از بودجه سازمان محقق می شود

محسن رنجبران مدیر کل اداره کل روابط عمومی هم در پاسخ به همین سوال تصریح کرد: هم دیوان محاسبات و هم سازمان بازرسی کل کشور در سازمان مستقر هستند و بر عملکرد مالی سازمان نظارت مستقیم دارند. شبکه های مختلف را به رغم بودجه های اندکی که دارند، به طور سالیانه بررسی می کنند و حتی امسال به اداره کل روابط عمومی هم آمده و حساب های اداره کل را هم بررسی کردند.

وی تصریح کرد: یعنی نهادهای نظارتی بر دخل و خرج سازمان نظارت ویژه دارند. از طرف دیگر هم میزان بودجه تخصیصی دولتی هم مشخص است که البته آنچه که از این مقدار محقق می شود معمولا ۴۰ تا ۵۰ درصد آن بودجه مصوب است. برای مابقی آن هم صدا و سیما را موظف می کنند تا از راه تبلیغات کسب درآمد کرده و تامین کند.

امسال شرمنده کارکنان و بازنشستگان سازمان شدیم

رنجبران در ادامه اظهار داشت: امسال مشکل ما بیشتر هم بوده و به همین دلیل ما مقابل کارمندان فعال و بازنشستگان خود شرمنده شدیم چرا که همه کارمندان کشور با مصوبه ای که انجام شده ۵۰ درصد افزایش حقوق داشته اند اما در سازمان ما چنین امکانی نداشتیم. این عدم افزایش هم یا به این دلیل بوده که دولت چنین بودجه ای را تامین نکرده است که حتی این مسئله را آقای دکتر علی عسکری هم به اطلاع رئیس جمهور هم رسانده اند که با توجه به اینکه در مخارج جاری سازمان به مشکل خورده ایم امکان افزایش حقوق پرسنل را نداشته ایم.

مدیر کل روابط عمومی سازمان صدا وسیما تاکید کرد: یک ریال از حقوق بازنشسته ها را هم دولت به ما پرداخت نمی کند بلکه بازنشستگان ما هم مثل همه بازنشستگان دیگر، حقوقشان را از صندوق بازنشستگی می گیرند و این روزها صندوق های ما هم همانند دیگر صندوق ها وضعیت مشخص و نا مطلوبی دارند.

سازمان تا چند سال دیگر از نظر بودجه مستقل می شود

وی در پایان از فعالیت های خوبی خبر داد و گفت: سازمان با چنین سختی هایی مواجه است اما قطعا انتقاداتی هم در مورد تبلیغات بازرگانی در رسانه ملی وجود دارد. ما هم به زیاد بودن تبلیغات واقفیم اما مسئله این است که کارهای زیرساختی که نمی توانیم جزئیاتش را بیان کنیم پیش از این صورت نگرفته است اما می توانم بگویم که کارهای خوبی در همین سه چهار سال انجام شده است که نتیجه آن چهار پنج سال بعد مشخص خواهد شد و این اجازه را می دهد که سازمان بتواند جدای از بحث تبلیغات، درآمد داشته و از نظر بودجه ای استقلال داشته باشد. این برنامه ها اجازه می دهد تا سازمان بتواند تبلیغاتش را متعادل کند و کیفیت مناسب داشته باشد در عین حال سازمان هم بتواند امورات خودش را اداره کند البته این مهم زمان و کار می برد چرا که از قبل به چنین مسائلی فکر نشده بود که خدا را شکر فعالیتهای خوبی در دست انجام است اما تا به بار نشستنش زمان می برد.

شایان ذکر است که امروز، چهارشنبه ۱۶ مهر ماه ۱۳۹۹، عبدالعلی علی عسکری با صدور حکمی از حذف معاونت پژوهش، برنامه‌ریزی و نظارت از ساختار سازمان صدا و سیما خبر داد. در این حکم به قرار گرفتن مراکز نظارت و ارزیابی، تحقیقات و «طرح، برنامه‌ و بودجه» سازمان زیر نظر مستقیم رئیس رسانه ملی تاکید شده اما مدیریت این مرکز کماکان بر عهده مصطفی محمدی است.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه