مرور آثار مصطفی فرزانه از پیشگامان سینمای مستند ایران
آثار مستند مصطفی فرزانه از پیشگامان سینمای مستند ایران برای نخستین بار در هاشور نمایش داده می شود.
به گزارش خبرگزاری موج، آثار مصطفی فرزانه با حمایت انجمن صنفی کارگردانان سینمای مستند ایران و سفارت فرانسه در هاشور به صورت آنلاین و رایگان به نمایش درمی آید.
علاقمندان سینمای ایران می توانند فیلم های «جزیره خارک»، «وقایع ایرانی»، «کوروش کبیر»، «زن و حیوان» و «مینیاتورهای ایرانی» این فیلمساز پیشگام را از تاریخ ۷ تا ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۹ در سایت هاشور مشاهده کنند.
اکران آنلاینِ مرور فیلمهای مستند «مصطفی فرزانه» به صورت رایگان در سایت هاشور از ۷ آبان ماه به مدت پنج روز قابل دسترسی و تماشا است.
مصطفی فرزانه، نویسنده٬ مترجم و سینماگر ۹۱ ساله ایرانی مقیم فرانسه به واسطه ارتباطِ کتابهایش درباره صادق هدایت شناخته میشود. وی اولین سینماگر ایرانی است که در سه جشنواره کن، ونیز و لوکارنو با فیلمهایش حضور داشته است.
فرزانه ابتدا در سال ۱۳۳۷ با فیلم «مینیاتورهای ایرانی» در جشنواره فیلم ونیز حضور پیدا کرد و پس از آن در سال ۱۳۴۰ با فیلم «کورش کبیر» در بخش مسابقه فیلمهای کوتاه جشنواره فیلم کن شرکت کرد. وی با فیلم «زن و حیوان» در سال ۱۳۴۱ در جشنواره لوکارنو حضور داشت و جایزه بهترین فیلم کوتاه هنری را نیز گرفت. پس از مدتی به ایران آمد و مستند «جزیره خارک» را ساخت و نخستین آموزشگاه سینمایی را در سال ۱۳۴۵ تأسیس کرد و از اولین پایهگذاران تلویزیون ملی ایران بود.
وی علاوه بر ساخت فیلم در عرصه ادبیات، رمان «چار درد» سال ۱۳۳۳ و نمایشنامه «ماه گرفته» سال ۱۳۳۴منتشر کرد. از دیگر آثار شاخص او می توان به کتاب «آشنایی با صادق هدایت» در سال ٬۱۳۶۷ رمان «خانه» سال ۱۳۶۹ و «عنکبوت گویا» سال ۱۳۷۵ اشاره کرد. فرزانه همچنین ترجمههایی از گوگول، فروید، اشتفان تسوایک، رنه گروسه، و ژان پل سارتر را نیز در کارنامه خود دارد.
ارسال نظر