English

امین تارخ:

تعداد حاج رضاها در جامعه امروز کم است/ آقازاده های امروز منش آقازادگی ندارند

بازیگر نقش حاج رضا در سریال آقازاده در مورد ویژگی های این نقش و سریال و حتی ماجرای انتخاب حدیث پورعابدینی برای حضور در آقازاده توضیحاتی ارائه کرد.

تعداد حاج رضاها در جامعه امروز کم است/ آقازاده های امروز منش آقازادگی ندارند

به گزارش امین تارخ ، بازیگر نقش حاج رضا در سریال آقازاده که مهمان برنامه کافه آپارات با اجرای فریدون جیرانی بود، درباره اهمیت این نقش گفت: انگیزه  اصلی من خود فیلمنامه بود. می دانستم با چه پدیده ای روبرو هستم. اولین کسی بودم که با این کار قرارداد بستم. الان که اتفاق افتاده است می بینم که حدسم درست بوده است. از ابتدا به عنوان یک سریال به آن نگاه نکردم و «آقازاده» را به عنوان یک «اتفاق» می دانستم.

وی اظهار کرد: یک مطلب بسیار زیبا و جذاب که در این کار که با شخصیت  حاج رضا و پسرش ارتباط داشت، ایستادگی برسر یک اعتقاد بود. بسیاری از چیزهایی که انسان را از صداقت و راستی به دور می کند و مهم تر از همه حمایت از عشقی که صاحب یک ایستادگی است. یک ایستادگی از جانب حامد و حمایت از جانب حاج رضا. حامد برخواسته از خانواده ای است که شرافت عشق و صداقت را می شناسد و ایمان و اعتقادش برآمده از دغل و ریا نیست.

 تعداد حاج رضا‌ها در جامعه کم است

بازیگر سریال آقازاده افزود: واقعیت این است که در شرایط فعلی جامعه نمونه های حاج رضا کم هستند.  چقدر تعداد حاج رضاها کم است اما همینکه اندک هم هستند ما دلخوش هستیم. فقط در حوزه مناسبات سیاسی بررسی نمی کنم. به لحاظ شخصیت، رفتار، منش ، عملکردی که برخواسته از یک صداقت و ایمانی است و به اصطلاح پرهیز ازشعار، اصولا اولین نکته ای بود که بین من و آقای عنقا مطرح شد. او گفت اعتماد کن.. من مطمئن هستم که از جانب تماشاگر هم پذیرفته می شود و به نظر می رسد. این اتفاق افتاده است. این از آغاز مشوق من بود.

حاج رضا‌ یک شخصیت تکراری نسیت

امین تارخ گفت: من یک حاج رضا در «سفر سبز» محمدحسین لطیفی داشتم. یک نقش رسول بود که  قرار بود حاجی باشد اما نشد و در نهایت این حاج رضا در آقا‌زاده. بنابراین  تعداد نقش هایم در این کاراکتر زیاد نبوده است. این نکته ای بود که برای من و آقایان توفیقی و عنقا مهم بود. معمولا نقش های حاجی هایی که بازی می شود  عبوس هستند. به هیچ کس نگاه نمی کنند. عبوس هستند و مثل این است که خنده را برخود حرام کرده اند و خیلی کند حرف می زنند، مثل اینکه مریض هستند. من از آغاز فکر کردم که این کاراکتر می‌تواند شیرین باشد و جذابیت داشته باشد. می بایستی عبوس نباشد. اینطور باشد که در دم از زندگی لذت ببرد. در دم صداقت را پیشه کند. در دم ایستادگی کند و از عشق پسرش و از عشق به طور کلی حمایت کند. او سرسپردگی به عشق دارد و این جذابش می کند.

بازیگر سریال «آقازاده» درباره فراز و فرودهای نقش حاج رضا گفت: شاید بازیگر نگران باشد که شخصیت های مثبت فراز و فرودهای زیادی ندارد، اما با توضیحی که آقای عنقا گفت. تا حدودی رفع نگرانی شد چون به هر حال جایی می رسد که این همه شکیبایی باعث فریادهایی هم می شود. قرار نیست حاج رضا همیشه شخصیتی باشد که تحمل می کند، گاهی هم طغیان می‌کند. علیه بحری و نیما می شورد حتی در حدی که سیلی می زند.

امین تارخ و سینا مهراد در سریال آقا زاده

بازیگر سریال آقازاده اظهار کرد: به هیچ وجه قبول ندارم که یک نقش یکنواخت بی تاثیر است. شورش های گاه به گاه منزلتی دیگر به کاراکتر من می دهد. سکانی است که وارد می شود و می بیند که مادر سر حضور راضیه با او دعوا می کند. حاج رضا می گوید برو و بس کن و با فریاد او را بیرون می کند. این همان زنی است که با او با عشق زندگی کرده است اما زمانی او را بیرون می کند تا بتواند درد و دل کند.

او همچنین درباره اینکه کاراکتر حاج رضا در افکار عمومی جامعه چقدر گرفته است، گفت: اگر معیار برخوردهای کوچه و خیابان و فضای مجازی باشد، باید بگویم بازخوردها فوق العاده است.  انتظار داشتم گاهی انگ هایی هم به لحاظ سیاسی زده شود. اما به یک کاراکتر دلنشین تبدیل شد. جالب است  یک جوری حسرت می خورند که تعداد حاج رضاها کم است. این نشان می دهد که پذیرای این کاراکتر شده اند وباورش کرده اند. بزرگ ترین وظیفه بازیگر است که کاراکتر را به باور و ذهن و روح مخاطب بنشاند.

 ماجرای انتخاب پردیس پورعابدینی برای بازی در آقازاده

تارخ گفت: برای انتخاب یکی از بازیگران با من مشورت شد و منتج به یک نتیجه شد که انتخاب خانم پورعابدینی بود. یک روز من در دفتر بودم و آقای توفیقی گفتند چندتا تست داریم. ببین نظرت چیست. 6 تا تست بود. تست ها را دیدم و گفتم شما بازیگرتان را دارید. گفتند کدام یکی و گفتم همین خانم. اشاره به خانم پورعابدینی کردم. گفتم راضیه را دارید! گفتند چطور؟. گفتم درست راه می رود. بیان خوبی دارد. حرکت اضافه ندارد. ارتباط با بازیگر مقابل را دارد. فهم دارد و از همه مهم تر این که  بینی‌اش عمل نشده بود! بنابراین من با قاطعیت رای می دهم که او را انتخاب کنید. بعد گفت دلگرم شدم. یعنی که انتخاب خودش هم همین بود. سینا مهراد خیلی کمک و همراهی کرده بود. در زمینه انتخاب نقش راضیه خیلی کمک کرده بود.

او درباره اولین صحنه ای که با پردیس پورعابدینی همبازی بودند، توضیح داد: سکانس خواستگاری و نامزدی انجام شده بود. اولین باری که یک سکانس از خانم پور عابدینی دیدم در حالی که مشغول بازی بودند اصلا احساس نکردم که کار اول او است. احساس کردم حداقل ۵ کار تصویری داشته است. اما چنین پشتوانه ای نبود. اما این حضور وجود داشت. اینکه بازیگر برای اولین بار صاحب اعتماد به نفس باشد و صاحب بیان درستی باشد و حس صحنه را خوب دریافت کرده باشد و به درستی یاد گرفته باشد که گریه کند مهم است.

تارخ گفت: اینکه بازیگر  دریافت کند چگونه لحن و نگاه عاشقانه ای داشته باشد به خلاقیت فرد بازمی گردد. اینکه چقدر می تواند نمایش یک دختر لوند جسور، گستاخ و لوند را در حد امکانات موجود داشته باشد به شخصیت هوش و منزلت بازیگر برمی گردد که به فراوانی این هوش نزد خانم پورعابدینی بود. مانلی باید ضمن جذبه ایجاد تنفر هم نکند. انسان باهوش می توانست جذب و بازپس بدهد. اتفاق مهمی افتاده است در شرایطی که او کل سناریو را نخوانده است.

امین تارخ و پردیس پورعابدینی در سریال آقا زاده

وی افزود: یکی از صفاتی که پردیس دارد این است که در طول فیلمبرداری دست از تلاش نکشید. دست از پرس و جو کردن برنداشت که چه می شود کرد تا بهتر باشد، راجع به بدن، رفتار، بروز احساس و اینکه مثلا جایی شاید آدم کم بیاورد و به درستی از نظر فنی و تکنیکی دریافت نکرده باشد، که چگونه می شود در لحظه گریست؛ و این کار سختی است و از محاسن او است.

اگر بازی بازیگر مقابلتان خوب باشد، شما هم سود می‌برید

تارخ گفت: بازیگر اگر مقداری صاحب غیرت باشد، سعی می کند بازی بازیگر مقابلش خوب شود. من همیشه می گویم اگر می خواهید بازی شما خوب شود تلاش کنید بازی بازیگر مقابلتان خوب شود؛ چون بعد بازی خودتان خوب تر یا عالی می شود. من احساس کردم در سکانسی که قرار بود راضیه گریه کند مانده بود باید چه کند. من به او اشاره کردم که سرت را بالا بیاور و پلک نزن. این باعث می شود صاحب تمرکز شوی. کمک بعدی این بود که خودم اشکم سرایز شود و ببیند. خارج از کادر بودم. اشکش درآمد و پلان گرفته شد. این کمکی است که بهره اش را کل سریال می برد.

وی گفت: معصومیتی پشت راضیه بود اما معصومیتی بود که متعلق به خود پردیس بود. اولین شبی که پردیس، لباس مانلی را پوشید و به عنوان تست آمد که آقای عنقا و توفیقی ببینند، من داشتم او را با گریم و لباس و آرایش مانلی می دیدم، گفتم کارش سخت می شود که از این معصومیت به دریدگی مانلی برود. اینجاست که استعداد به کمک می آمد.

 آقازاده‌های خوب و بد

این بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در پاسخ به جیرانی که پرسید آقازاده به معنای خوب کلمه وجود دارد، توضیح داد: حتما. شاید خاطرت باشد که زمانی می گفتند چقدر فلانی آقازاده است. یعنی چقدر باشخصیت است و منش دارد. اما بعد از مدتی به منشی منفی تبدیل شد. به دلیل هیزی، رانت و دزدی هایی که صورت گرفت. مردم هم به خوبی و درستی آنها را می شناسند. خودشان خودشان را لو می دهند و تشخیص  بد و خوب آنها از یکدیگر سخت نیست. تعداد آقازاده های بد از خوب ها بیشتر است.

تارخ بیان کرد: به نظر من کاراکتر غیرجذاب در این سریال خیلی کم است. امیر آقایی بسیار زیبا کار کرده است. حرکات بدنی ریز و جزئی است که تماشاگر را حرص می دهد. در زندان برای حامد وقتی او حرص می خورد، بوسه می فرستد. این نشان دهنده یک کاراکتر با خبث نیت است. این را به باور تماشاگر نشانده است.

وی افزود: شاید خلاقیت مهدی سلطانی باشد که هر بار که قهوه می‌خورد می گوید فلان کردم به این قهوه و بارها تکرار می شود و این بخشی از کاراکترش شده است. لعیا زنگنه شخصیت دلنشین همسر را دارد و به موقع شورش هم می‌کند. یک جایی است که یقه راضیه را می گیرد و بغل گوشش می گوید کاش می توانستم خفه ات کنم. حتی نمی خواهد در چشم هایش نگاه کند. اینها اتفاقات جذابی است که شاید برای اولین بار در عرصه سریال سازی می افتد.

این مدرس بازیگری در ادامه گفت: حامد با اینکه آنچنان صاحب کسوت نیست، اما به نظرم کم نیاورده و کار را بسیار جذاب ارائه داده است و به کاراکتری دلنشین تبدیل شده است. وقتی او گریه می کند از کامنت ها پیداست که مردم هم همراه او گریه می کنند.

سکانس‌هایی که بیشتر می‌پسندم

او در ادامه درباره اینکه کدام یک از لحظه های بازی خودش در این سریال را دوست دارد، گفت: سکانسی هست که همراه و همدل با پردیس می نشیند و او را دلداری می دهد. از آقای توفیقی خواستم که من روی پله بنشینم و پردیس روی زمین بنشیند. او خرد شده بود و من هنوز پله ای زیرپایم هست. لحظه جذابی بود. سکانس دیگر هم وقتی وارد می شود و همسر را بیرون می کند تا با پسر حرف بزند و می گوید:" ایستادگی کن و نترس؛ اگر آنها آن طرف هستند ما این طرف هستیم."

تارخ در پایان گفت: نمی شود همیشه در بازیگری به امید شانس نشست. خیلی وقت ها در کلاس های بازیگری ام مطرح می کنم که این تمرینات اگر داده می شود، قصدمان معرفی تمرین نیست؛ باید با این تمرینات زندگی کنید تا استعدادتان شکوفا شود. چیزی به اسم تمرین بازیگری نباید کنار گذاشته شود. اگر این اتفاق بیفتد نتیجه اش تبدیل شدن به یک بازیگر متوسط است یا بازیگری که به سرعت حذف می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
خبرنگار:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه