در افتتاحیه هشتمین دوسالانه مجسمه تهران عنوان شد؛
موانع برپایی دوسالانهها را از پیش رو برداشتیم/به زودی بینال نقاشی برگزار می شود
هشتمین دوسالانه تهران با حضور تعدادی از هنرمندان و معاون هنر و مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پهنه رودکگی و تالار وحدت افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج، پس از تغییرات فراوان در زمان و مکان، روز گذشته هشتمین دوسالانه مجسمهسازی تهران با حضور سیدمجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی، عباس مجیدی رییس هیات مدیره انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران ، اعضای شورای سیاستگذاری دوسالانه و هنرمندان مجسمهساز عصر یکشنبه ۲۴ آذرماه در پهنه رودکی و تالار وحدت آغاز به کار کرد.
نمایشگاه هشتمین دوسالانه مجسمهسازی تهران، با اتخاذ سیاست هایی متفاوت نسبت به دوره های گذشته در نهایت 90 اثر از هنرمندان مجسمهساز را که شامل 40 اثر در بخش فراخوانی، 30 اثر در بخش کیوریتوری و 20 اثر هم از هنمندان مدعو به نمایش در آورده است. در ابتدا قرار بود این آثار در فضای تپه های عباس آباد برگزار شود اما در نهایت در پهنه رودکی و محوطه بیرونی تالار وحدت، به نمایش درآمدند که ۱۵ اثر نسبتاً بزرگ در فضای بیرونی و ما بقی آثار در فضای سرپوشیده و داخلی لابی و راهروهای تالار وحدت به نمایش گذاشته شده اند.
افتتاح این نمایشگاه با رعایت نسبی پروتکل های بهداشتی؛ بدون مراسم خاص و تنها با بازدید معاون هنری و مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و تعدادی دیگر از مدیران و هنرمندان انجام شد.
سیدمحمدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران در توضیح مختصری در باره برگزاری دو سالانه ها با تاکید بر اینکه سیاست اصلی اداره کل هنرهای تجسمی ایجاد فرصت برای فعالیت انجمنهای تخصصی هنری و برگزاری بینالهای تخصصی مرتبط با رشته هنری به عنوان یکی از رویدادهای مرد نظر آنها گفت: با برگزاری جلسات متعدد در زمینه برپایی این بینالها، رایزنیهایی با مدیرکل هنرهای تجسمی صورت گرفت و بر این اساس هر سال بین ۲ تا ۴ رویداد تخصصی انجام شده یا در حال برنامهریزی برای انجام است کما اینکه اکنون شاهد برپایی بینالهای هنری یکی پس از دیگری هستیم؛ اگرچه برخی از این رویدادها به دلیل شرایط ویژه ناشی از کرونا، در زمستان گذشته و تابستان امسال برگزار نشدند.
وی با اشاره به برگزاری دوسالانه ملی سرامیک و افتتاح بینال مجسمهسازی تهران اظهار داشت: به زودی نیز شاهد برپایی بینال نقاشی خواهیم بود. پرهیز از حواشی و پرداختن به این رویدادها برای نشان دادن فعال بودن عرصه هنر و به ویژه همنشینی استادان و جوانان، اقدام شایسته ای بود است.
معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه معاونت هنری و اداره کل هنرهای تجسمی برگزارکننده بینالهای هنری نیستند افزود: گمان می کنم میکنم در تمامی دورههای گذشته، همکاران من در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کمک و همکاری با انجمنها بی میل نبودند؛ در این دوره هم تلاش ویژهای کردیم تا با گفتگو با هنرمندان امکان برگزاری این رویدادها را فراهم کنیم. ما تسهیلکننده و دستیار هنرمندان برای برگزاری رویدادهای تخصصی هنری هستیم و نه برگزار کننده این رویدادها بنابراین، این تمایل بیش از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید از سوی هنرمندان و اعضای انجمنها باشد.
موانع برپایی دوسالانهها را از پیش رو برداشتیم
هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در جمع خبرنگاران گفت: اگر دوسالانه مجسمهسازی تهران را در نظر بگیرید، می بینید که اتفاقاتی نظیر استعفای دبیر و تغییر شورای دبیران، شرایط کرونا، وضعیت بد اقتصادی، به تعویق افتادن زمان و جابجایی مکان برگزاری از باغ کتاب به تالار وحدت رخ داد که هر کدام از اینها می توانست به عنوان بهانه ای برای برگزار نشدن کافی باشد اما تمام بهانهها را دور کرده و از دوستان در انجمن هنرمندان مجسمهساز ایران نیز خواستیم با توان بیشتر کار کنند تا بینال برگزار شود.
وی با شاره به وقفههای چندین ساله در برگزاری بینالها افزود: تغییر هیات مدیره انجمن ها در هر دوسال و ثابت نبودن افراد برگزار کننده چالش هایی را پیش می آورد کما اینکه دوسالانه مجسمه تهران بارها تا پای برگزار نشدن پیش رفت. وزارت ارشاد تسهیلکننده برگزاری بینالها است و با وجود شرایط پیش آمده تلاش کردیم موانع برگزاری دوسالانهها، از پیش رو برداشته شود. حتی وظیفه خود میدانیم که برخی مواقع تلاش میکنیم به جامعه هنری انگیزه بیشتری دهیم چون برگزاری بینالها، مهمترین رویداد تخصصی انجمنها به حساب میآیند.
مظفری با توجه به کیفیت و رویکرد آثار به نمایش در آمده در نمایشگاه های مختلف دوسالانه هایی که برگزار شده اند، تاکید کرد: اداره کل هنرهای تجسمی در نوع و شکل برگزاری بینالها دخالتی ندارد. تلاش میکنیم دخالتی در شکل برگزاری، داوری آثار، محتوا، تعداد آثار و مانند اینها دخالت نکنیم و این بخش در اختیار انجمنهای تخصصی است .
مدیرکل هنرهای تجسمی افزود: همانطور که می بینید در همانطور که در بینال مجسمهسازی نیز چنین اتفاقی افتاد و ما به نظرات دبیران احترام گذاشتیم و اجازه دادیم کاری که درست است، انجام دهند. امروز میبینیم راهی که انجمن هنرمندان مجسمهساز از هفتمین بینال شروع کرده و باورش در مجسمه معاصر چیزی فراتر از مجسمههای کلاسیک بود، مخاطب در هشتمین بینال مجسمهسازی تهران هم صرفاً مجسمههایی با نگاه کلاسیک نمیبیند، بلکه آثار این دوره نیز فضایی بین رشتهای دارند وخیلی از اتفاقات که ناشی از برداشتن مرزها و مدیومها است، در آثار دیده میشود.
ارسال نظر