ابراهیم علیپور به خبرگزاری موج اعلام کرد:
استقبال جالب توجه از یک کتاب عکس/چاپ اول پیر شالیار تمام شد
عکاس و ناشر کتاب پیر شالیار از استقبال کم نظیر علاقمندان از این کتاب عکس و احتمال چاپ دوم آن خبر داد.
ابراهیم علی پور عکاس مستندی که کتاب «پیر شالیار؛ شش سال عکاسی از مراسم پیر شالیار» به تازگی از او منتشر شده است، درباره کتاب و عکس های آن به خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج گفت: برای عکاسی بسیار سفر می کنم و از ده سال پیش سفرهایم را به منطقه اورامان در کردستان آغاز کردم و برای ثبت مراسم تاریخی پیر شالیار، تقریبا هشت سال به این منطقه سفر کرده و شش سال از این مراسم عکاسی کردم. خروجی این سفرها و کارهایم در قالب یک کتاب عکس که حاصل شش سال عکاسی از مراسم پیر شالیار است، منتشر شده است.
وی با اشاره به اینکه 13 هزار فریم عکس از این مراسم در اختیار داشته است، بیان کرد: 65 فریم از بین این 13 هزار فریم با نظر اساتید گلچین شد و دو استیتمنت و سه مقدمه برای کتاب نوشته شده است. یکی از این مقدمه ها توسط پروفسور کرین بروک ایرانشناس و مدیر گروه ایران شناسی دانشگاه گوته آلمان نوشته شده است. مقدمه دوم کتاب جلال شمس آذرنگ عکاس تبریزی و مقدمه سوم نیز توسط خودم نوشته شده است.
علی پور در مورد نحوه آشنائیش با پروفسور بروک اظهار کرد: چندین سال پیش، به دعوت دانشگاه گوته سفری به آلمان داشتم و نمایشگاه عکس پیر شالیار را در این دانشگاه برگزار کردم که مقدمه آشنایی من با پروفسور بروک بود و از او خواستم تا برای کتابم مقدمه ای بنویسد و خودش نیز بسیار استقبال کرد.
وی باتاکید بر اینکه تمامی مراحل قانونی چاپ و نشر کتاب در ایران طی شده است، بیان کرد: کتاب عکس «پیر شالیار؛ شش سال عکاسی از مراسم پیر شالیار» با ۸۴ صفحه به سه زبان فارسی، انگلیسی و کُردی با حمایت موزه ملی و موزه آسیاپاسیفیک لهستان و دانشگاه یگیلونسکی کراکف این کشور چاپ شده است که در ایران به مبلغ ۲۷۰ هزار تومان به فروش رسید و قیمت کتاب در اروپا ۲۵ یورو است.
این هنرمند جوان گفت: قرار بود این کتاب ابتدا در لهستان رونمایی شود و سپس در دیگر کشورها نیز برای آن مراسم معرفی و رونمایی بگیریم که متاسفانه با پاندمی کرونا مواجه شدیم و اجباراً رونمایی کتاب در موزه لهستان تعطیل شد. با توجه به مدت زمان طولانی قرنطینه، مجوز رونمایی کتاب در ایران را دریافت کردم تا بعد بهبود از کرونا، در ارپا و لهستان مراسم رونمایی برگزار کنیم. حدود دو ماه پیش مراسم رونمایی کتاب را به صورت برخط برگزار کردیم و مقدمات فروش آن را نیز انجام دادیم.
وی بیان کرد: سهمیه کتاب برای داخل ایران را ۶۰۰ نسخه در نظر گرفته بودیم و ۴۰۰ نسخه را برای اروپا و دیگر کشورها. استقبال بسیار خوبی از سوی علاقمندان در داخل ایران مواجه شدیم و در عرض کمتر از ۴۵ شب، ۷۰۰ نسخه از کتاب را به فروش رساندیم که ۱۰۰ نسخه بیشتر از پیش بینی ما بود و به همین دلیل تنها ۳۰۰ نسخه کتاب برای لهستان و اروپا موجود داریم.
علی پور در مورد سابقه و حوزه مورد علاقه اش در عکاسی گفت: سالهاست عکاسی میکنم و با دوچرخه در جستجوی عکسها، لحظهها و داستانها سفر میکنم. عکاسی مستند اجتماعی با تمرکز روی جامعهشناسی و ادیان حوزه مورد علاقه من بوده که ماحصل آن سفر به بیش از 30 کشور دنیا و انجام پروژههای عکاسی در همین راستا بوده است.
وی در مورد نحوه سفر کردن و دستاورد مسافرت هایش گفت: سفر با دوچرخه را ترجیح میدهم چون بیواسطه با مردم و محیط اطراف در ارتباطم. سرعت محدودش هم باعث میشود با دقت و حضور بیشتری پیرامونم را مشاهده کنم. از دستاوردهای این سفرها برگزاری چند ورکشاپ عکاسی در کشورهای مختلف دنیا، کارگردانی 2 فیلم مستند، برگزاری چندین نمایشگاه انفرادی، و کسب بیش از 40 مقام ملی و بینالمللی در عکاسی هستند.
ابراهیم علی پور در پایان گفت: استقبال از فروش کتاب «پیر شالیار؛ شش سال عکاسی از مراسم پیر شالیار» در ایران واقعا اتفاق خوبی را رقم زد و احتمالا چاپ دوم کتاب را نیز شاهد باشیم.
ارسال نظر