هادی مظفری در گفتگو با خبرگزاری موج اعلام کرد:
تلاش می کنیم سند توسعه هنر تا پایان دولت به نتیجه برسد/اخذ نظرات اصناف هنری برای تدوین سند
مدیرکل هنرهای تجسمی در مورد تلاش برای تدوین سند توسعه هنر در ماه های باقیمانده از این دولت با اخذ نظرات مشاوران و انجمن های صنفی هنری سخن گفت.
هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار تجسمی خبرگزاری موج در مورد سند توسعه هنر گفت: طبق ابلاغیه دولت در مورد تهیه سند مد و لباس، موسیقی و هنرهای تجسمی، این کار در حوزه های مد و لباس و هنرهای تجسمی شروع شده است. در قانون این کار ذیل وظایف شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش بینی شده است. بنابراین یک جلسه را در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار و به همراه حاضران گزارشی را از وضعیت هنرهای تجسمی کشور ارائه کردیم. بعد از آن به درخواست ما مقرر شد نقطه نظرات انجمن های صنفی هنری هم دریافت شود و اگر بنا است این سند تدوین شود، ما مشکلات، آرمان ها و آرزوها و نهایتا چشم انداز مسیر را با توجه به این نظرات تدوین کنیم.
وی افزود: بر همین اساس هم در اواخر آذر ماه و با توجه به مکاتبه ای که از ماه ها پیش با انجمن های هفت گانه صنفی هنرهای تجسمی صورت گرفته بود جلسه ای در معاونت هنری تشکیل شد و مقرر شد که ظرف یک هفته این نظرات به صورت مکتوب هم ارائه شود و پس از جمع بندی آنها را برای پیش نویس سند آماده کنیم و در اختیار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار دهیم.
مدیرکل هنرهای تجسمی ادامه داد: این مسیری است که تا کنون پیش رفته اما واقعا نوشتن سند کار ساده ای نیست. می شود گفت با اینکه زبان نگارش آن حقوقی است اما با توجه به اهمیت بسیار زیادی دارد نیاز به دقت بسیار دارد چرا که نمی توان متن سند را مدام تغییر داد؛ پس باید جامع و مانع باشد و در عین حال بتواند برای سال های متمادی کارکرد داشته باشد. از این نظر آقای مهندس مویدی مدیر دفتر برنامه ریزی معاونت هنری هم مشاوری که در زمینه سند نویسی تبحر دارند را انتخاب کرده و با ایشان گفتگوهایی هم انجام داده اند تا بتوانند با تجمیع نقطه نظرات انجمن های صنفی، اداره کل تجسمی و فعالان این عرصه آن را با زبان مناسبی تدوین کرده و به شورای انقلاب فرهنگی ارائه کنند.
هادی مظفری در پاسخ به این سوال که آیا این سند یک سند اجرائی است یا سیاستگذاری گفت: طبیعتا به سند سیاستگذاری نزدیک تر است چرا که سند اجرائی در بخش های مختلف گاهی نیاز به آئین نامه، بخش نامه و دستورالعمل هایی دارد که طبیعی است حوزه های اجرائی مختلف دستورالعمل های متفاوتی هم داشته باشند. مثلا دستورالعمل های حوزه مجسمه سازی با خوشنویسی یا هنرهای جدید و حتی گالری ها با هم تفاوت دارند. هر کدام از اینها دستور العمل های مجزا و منحصر به فرد خود را خواهد داشت اما این سند، چشم اندازی را تعیین می کند که هنرهای تجسمی در آینده به چه سمتی باید برود و اقتصاد هنر چه جایگاهی را در این سند خواهد داشت. همه اینها کلیات است و حتی در نظام قانون کشور ملاحظه می کنید که در قانون اساسی کشور تعداد اصول معدودی و محدودی قید شده است اما بر مبنای اصول قانون اساسی، هزاران قانون و ماده وتبصره تدوین شده داریم.
وی تصریح کرد: این سند هم سند چشم انداز خواهد بود و مسیر و جهت را تبیین خواهد کرد که به تبع آن اتفاقاتی که در حوزه های مختلف تجسمی مثل خوشنویسی، نقاشی، مجسمه سازی، گرافیک، تصویرگری و .... بخواهد رخ دهد خوب است که بر روی ریل این سند حرکت کند.
تدوین سندی بر اساس نظرات صنفی و مبانی آکادمیک
مدیرکل هنرهای تجسمی ارشاد در پاسخ به این سوال که آیا این سند خلا و یا تضاد بین دانشگاه و عرصه عملی و واقعی هنر را پر خواهد کرد تا بتواند این دو حوزه دانشگاه و هنر را همراه کند گفت: ما هنوز در اول راه هستیم ولی اینکه پایه و اساس نگارش یک چنین سندی بر مبنای اصول آکادمیک و دانشگاهی باشد جز باورها و اعتقادات جدی ما است. یعنی به همان میزان که به طور جدی اعتقاد داریم نقطه نظرات انجمن های صنفی باید اخذ شود حتما باید نظرات اصحاب فرهنگ و اساتید دانشگاه هم باید وجود داشته باشد.
وی در ادامه اظهار داشت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی و در کمیسیون هنر تقریبا ترکیب تمامی بخش های مختلف اعم از دانشگاه و نهادهای فرهنگی حضور پررنگ دارند اما نکته ای که وجود دارد این است که ما باید حلقه اتصال انجمن های صنفی با این شورا شویم. این جلسه برگزار شده و دریافت نظرات آنها هم به همین جهت بوده است. سایر بخش ها همچون دانشگاه که بخش مهمی هم هست حتما در تدوین این سند نقش آفرین هستند.
مظفری در پاسخ به این سوال که آیا در تدوین این سند فردی تحت عنوان نماینده وزارت علوم الزامی نیست گفت: اگرچه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس کمیسیون هنر شورای انقلاب فرهنگی است اما به طور طبیعی هم ترکیب کمیسیون و هم ترکیب اصلی شورا به نوعی جزو قوانین بالادستی کشور است. ما ترکیب شورای عالی انقلاب فرهنگی را تعیین نمی کنیم. ترکیب این شورا مشخص است و افرادی که آنجا هستند با حکم و به مدت طولانی حضور دارند. طبیعتا تصمیم گیران، اعضای این شورا هستند و ماهم تنها به عنوان یکی از اعضا در آن حضور داریم و در این کار قبول کردیم که پیشنویس سند را به آنها پیشنهاد کنیم. مصوبات این شورا هم برای تمامی نهادهای فرهنگی و هنری لازم الاجرا است و به عنوان مرجع بالادستی مطرح است و از قوانینی که در آنجا تصویب می شود به عنوان سند بالادستی یاد می شود.
وی تاکید کرد: از بابت اینکه نگاه دانشگاه و نقطه نظرات اساتید دانشگاهی در تدوین این سند مد نظر قرار خواهد گرفت، هیچ نگرانی نداریم.
آیا سند توسعه هنر در این دولت به تصویب می رسد؟
هادی مظفری در پاسخ به اینکه آیا در زمان باقیمانده از فعالیت دولت حاضر، تدوین سند به نتیجه خواهد رسید، گفت: ما تلاشمان را خواهیم کرد، همانطور که اشاره کردم نگارش سند کار ساده ای نیست، تخصص می خواهد، مشاورانی نیاز دارد و ماهم آنها دعوت کرده ایم و نقطه نظراتشان را دریافت خواهیم کرد و به همراه اطلاعات و آماری که در اختیار داریم به اعضای محترم کمیسیون ارائه می دهیم تا ان شاءالله بتوانیم این سند را طی ماه های آینده تصویب کنیم.
ارسال نظر