در گفتگو با موج مطرح شد؛
انتقاد سعید عقیقی از جشنواره فیلم فجر
یک فیلمنامه نویس و منتقد سینمای ایران معتقد است بدون ارتقای کیفی آثار سینمایی حتی تنوع ژانری دستوری هم نمی تواند وضعیت را بهبود بخشد.
سعید عقیقی مدرس سینما، منتقد و فیلم نامه نویس درباره لزوم توجه به تنوع ژانری در جشنواره فیلم فجر به خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج گفت: جشنواره فجر در طی سال ها از شکل فراگیر سینمای ایران به کسر کوچکی از سینمای ایران تغییر ماهیت و وضعیت داده است. در نتیجه تاثیری بر کلیت آن ندارد و طبعا ژانر هم نمی تواند استثنا باشد. با محدودیت بیش تر جشنواره فجر، بحث هایی مثل رقابت و تنوع در تمام زمینه ها از میان می رود و فقط تبلیغات کوتاه مدت باقی می ماند.
نویسنده کتابهایی همچون «معیار نقد، معماری نقد» و «داستان گویی در فیلم کوتاه» در ادامه گفت: سینمای ایران همواره از تجربه ژانر گریزان بوده و جشنواره های مضمونگرا همواره در توافقی نانوشته با سرمایه گذاران و حامیان معنوی جریان های اصلی سینمای ایران از محدودیت ژانر استقبال کرده اند. پیامد چنین تصویری یعنی استمرار وضع موجود و پیامش هم یعنی«همین است که هست».
نویسنده فیلمنامه فیلم سینمایی شبهای روشن در ادامه در مورد تاثیرگذاری جشنواره فیلم فجر در ارتقای کیفیت سینمای ایران گفت: جشنواره فجر معمولا اراده و علاقه ای به برنامه های میان مدت و بلند مدت برای بهبود کیفی سینمای ایران نشان نداده و تمام کوشش خود را صرف بهره وری کوتاه مدت کرده است. در نتیجه، این جشنواره حتی نمی تواند راهبرد خودش طی بیست و پنج سال اخیر را برای خود توضیح بدهد، یعنی بگوید چه اهدافی داشته و الان کجاست.
سعید عقیقی افزود: تولید فیلم در ایران به جریانی کاملا تصادفی و اتفاقی تبدیل شده و دیگر هیچ جشنواره ای در هیچ نقطه ای از دنیا نمی تواند بر آن تاثیر مشخصی بگذارد. نه امکان پذیر است و نه درست که بخش دولتی از طریق انواع شوراها، مدیریت ها، بودجه ها و جشنواره ها به فیلم سازان بگوید بروید در فلان ژانر فیلم بسازید. اتفاقا جشنواره فجر سال ها این مسئولیت را برای خودش تعریف کرده و نتیجه وارونه گرفته است. وقتی «ارتقاء کیفی» مساله اصلی نباشد، فیلم ها در هر ژانری به سرعت ما را به همین وضعیت موجود برمی گردانند.
ارسال نظر