English

علیرضا شجاع نوری در گفتگو با خبرگزاری موج عنوان کرد:

امسال جشنواره داریم یا سالهای گذشته؟/بهتر است سال بعد جشنواره برگزار نشود تا اینکه به این شکل باشد

علیرضا شجاع نوری، تهیه کننده و بازیگر سینمای ایران در مورد ضعف برگزاری جشنواره فیلم فجر در شرایط کرونایی، اقتصاد سینمای ایران و حضور بین المللی فیلم های ایرانی سخن گفت.

امسال جشنواره داریم یا سالهای گذشته؟/بهتر است سال بعد جشنواره برگزار نشود تا اینکه به این شکل باشد

علیرضا شجاع نوری درباره جشنواره امسال فیلم فجر به خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج گفت: من فکر می کنم حساب جشنواره امسال را باید از سایر جشنواره ها جدا کرد. اگر جشنواره امسال را جشنواره بنامیم پس جشنواره سال های گذشته را نمی توانیم جشنواره بنامیم. اگر آن ها را جشنواره بنامیم، امسال را نمی توانیم جشنواره بنامیم. هیچ هم قصد کوچک کردن چیزی را ندارم. این موضوع ماهیتا فرق می کند؛ به لحاظ کرونایی که پیش آمده یک ملاحظات دیگری را به وجود آورده است که این ملاحظات طبیعتا جشنواره ای از نوع خودش را می طلبید و می طلبد که حالا مطمئنا دوستان بیشتر تلاش فکری و جسمی شان را  کردند که با توجه به این شرایط بهترین جشنواره را برگزار کنند. این که چه قدر موفق بودند یا چه قدر موفق نبودند بحث دیگری است.

این بازیگر در ادامه نقش جشنواره فیلم فجر بر فعالیت نیروهای تازه کار را موثر دانست و گفت: حتی دلیل انتخاب فیلم ها، حذف هیئت انتخاب و این که فیلم ها ۱۶ تا شد و تعداد دیگری نشد. چرا آن فیلم بیرون است و فیلم دیگری پذیرفته شده است و... همه این ها هم به دلیل کرونا بوده و این طور پیش آمده است. در این شکلی هم که جشنواره برگزار می شود دست کم این به ذهن می آید که چه جالب با وجود کرونا برگزار می شود؛ اما باز آن اتفاقی که باید نمی افتد و در جشنواره امسال آنقدر که همه چیز تحت تاثیر کرونا نمی گذارد فیلم آن طور که باید و شاید دیده شود.

وی با تاثیر متفاوت این دوره بر ادامه کار تازه واردان سینما افزود: قطعا اولین کارهای نیروهایی که وارد سینما شده اند، اولین جلب توجه ها را برای گرفتن سفارش های جدید از جشنواره فجر گرفتند و این جا بوده که  محصول هر سال مورد ارزیابی قرار می گرفته است. فرصتی بوده تا آدم های مختلف نسبت به هم شناخت پیدا کنند و کارها در کنار یکدیگر دیده شوند، هر کسی به اقتضای توانایی و استعدادش می توانسته مورد توجه قرار بگیرد. اما امسال هاله ای از ابر روی همه چیز گرفته شده و درخشش آن چنان نخواهد شد. حالا مثلا اتفاقی که برای آقای علی انصاریان یکی از چیزهایی هست که در ارتباط با جشنواره دارد اتفاق می افتد. بازیگر فیلم هست اما نمی توانیم بگوییم که حالا علی انصاریان دارد در جشنواره می درخشد. یعنی گرچه درباره او بحث هست و کورد توجه قرار گرفته است اما این ها شکل طبیعی را ندارد. یعنی روند با سال های گذشته متفاوت است. (شایان ذکر است که این گفتگو پیش از فوت علی انصاریان گرفته شده است)

چرخه اقتصادی نحیف سینما تحت تاثیر جشنواره فیلم فجر قرار گرفته است

او درباره تغییر محسوس چرخه اقتصادی سینما در روزهای جشنواره گفت: هر سال در زمان جشنواره شاهد رونق چرخه اقتصادی سینما بوده ایم اما در حال حاضر دیگر اصلا چرخه اقتصادی سینما آنقدر مفلوک و پایین است که این چیزها زیاد در آن تاثیری ایجاد نمی کند؛ اما همین مختصر هم شدیدا تحت شعاع جشنواره است. یعنی در جشنواره فجر کمتر کسی را می بینیم که بلند شود از خانه بیاید بیرون و برود یک فیلم غیر جشنواره ای بخواهد ببیند و از جشنواره فاصله بگیرد.

این تهیه کننده در ادامه گفت: در حال حاضر باید برای اقتصاد سینما فکری کرد. اگر اقتصاد سینما را به آن بخشی که سالن سینما هم به آن اطلاق شود در نظر بگیریم باید فکری برایش بشود. اصلا باید فکر کنیم ببینیم چه طوری هست. شاید حالا دیگر زمانش رسیده باشد که کمی درباره داشتن سالن های سر باز فکر کرد. به آن سمت برویم که سالن ها و نمایش هایی در فضای آزاد برگزار می شود. لازمه این است که دولت یک سری سرمایه گذاری های تجربی و آزمایشی انجام دهد. سالن های مقرون به صرفه فضای باز بزنند ببینیم چه جواب می دهد و نمی دهد.

من امیدوار بودم که جشنواره امسال به یک هم فکری دعوت کند در مورد این که بیاییم ببینیم چه کارهایی در مقابله با کرونا باید انجام دهیم. به هر حال آن هم یک مقوله ای هست که همه سینما با آن درگیر هستند و حالا باید بتوانیم از هم فکری یکدیگر استفاده کنیم و ببینیم اگر این کرونا خواست سال های سال بماند ما چه کار باید بکنیم. چون من فکر می کنم اگر سال آینده هم جشنواره به این شکل باشد بهتر است که دیگر نباشد. امسال هم من فکر می کنم نیت دوستان برگزارکننده این بوده که نمی خواستند چراغ سینما خاموش شود اگر نه آن جشنواره پر زرق و برق سابق گذشته را همه می دانستند و حتما دوستان برگزارکننده هم می دانستند که امسال نمی شود برگزار کرد. بنابراین برای اقتصاد سینما باید فکری کرد. امسال امیدوار بودم در جشنواره یک بخشی به سمینارهای آنلاین، تبادل نظرهای آنلاین و جلسات متعدد آنلاین اختصاص داده شود برای این مقوله که پیش آمده که حالا شاید در فرصت های دیگر این کار را انجام دهند. اما جشنواره فرصت خوبی برای این کار بود.

برگزیدگان جشنواره فجر مورد توجه خارجی ها قرار می گیرند اما تضمینی بر موفقیتشان نیست

شجاع نوری درباره موفقیت در فجر و تاثیر آن در موفقیت بین المللی فیلم ها گفت: همین که اسم فیلمی سر زبان ها بیفتد و توجه اولیه را جلب کند خوب هست، اما زیاد در موفقیت بین المللی آن تاثیر چندانی نخواهد داشت. همان طور که ممکن است ناگهان فیلمی در جشنواره فجر شرکت نکند اما همه ی نظرها را به خود جلب کند و درباره ش شنیده شود. کما این که فکر می کنم در حال حاضر جشنواره های خارجی بیشتر راغب فیلم آقای فرهادی باشند تا همین فیلم هایی که در جشنواره هستند. البته آن ها بدشان نمی آید در محصولات امسال ببینند کدام هایشان را می توانند در جشنواره هایشان داشته باشند. طبیعتا اگر فیلمی در این جا موفق باشد جزو گزینه های اول بررسی خواهد بود. اما الزاما هیچ تضمینی برای موفقیت در خارج نخواهد داشت؛ حالا در آینده ببینیم چه اتفاقی می افتد. موفق می شود یا خیر‌.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه