در نشست خبری ستاد امر به معروف و نهی از منکر عنوان شد:
ناهنجاریهای شبکه خانگی و فضای مجازی صدای والدین را درآورده/گشت ارشاد مسئولان با جدیت پیگیری می شود
در نشست خبری سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر ضمن تشریح فعالیت های این ستاد در مورد اهتمام به آموزش ملی، ساماندهی ۱۱۰ هزار تشکل مردمی و پیگیری جدی گشت ارشاد مسئولان و فرهنگسازی در زمینه امر به معروف با همراهی سه قوه سخن گفته شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، نشست حجتالاسلام سیدعلی خان محمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر سیدعلی خان محمدی با اصحاب رسانه صبح امروز در محل این ستاد برگزاری شد.
وی در ابتدای این نشست در مورد فعالیت های این ستاد گفت: قرار نیست که ستاد به جای مردم امر به معروف و نهی از منکر کند، در حالی که بر اساس اصل ۸ قانون اساسی همه مردم موظف به امر به معروف و نهی از منکر هستند.اما این ستاد قطعا حمایت مادی و معنوی خودش را از تمرین به معروف و ناهیان از منکر خواهد داشت.
وی افزود: در حوزه پیگیری مطالبات مردم اگر در جایی منکری نظام یافته وجود داشته باشد ستاد ورود می کند. بنابراین از همین طریق از همه مردم می خواهیم که امر به معروف و نهی از منکر را جدی بگیرند چرا که بی تفاوتی باعث مرگ کشور و انقلاب می شود.
حجت الاسلام خان محمدی تصریح کرد: عرصه امر به معروف و نهی از منکر فقط در حوزه عفاف و حجاب خلاصه نمی شود. تعبیر مقام معظم رهبری این است که در هرجایی که معروفی صورت بگیرد و یا منکری وجود داشته باشد باید ورود کرد و حفظ نظام اسلامی از بالاترین معروفها است. همانطور که تضعیف حکومت اسلامی منکر است و باید با آن برخورد شود.
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در مورد رویکرد ستاد امر به معروف و نهی از منکر در سه قوا تشریح کرد: کتاب قانون حمایت از آمران معروف و ناهیان از منکر موارد بسیار خوبی را توضیح داده و اگر مردم آن را مطالعه کنند متوجه این نکات می شوند. خوشبختانه برای اولین بار فراکسیون امر به معروف و نهی از منکر در مجلس شکل گرفته است و من بعد مجلس در حوزه امور نظارتی می تواند بهتر و بیشتر ورود کند و اگر نیاز است که به وزیری یا سازمان و نهادی تذکری داده شود اقدام کند.
وی افزود: در حوزه قوه قضائیه در دیدار مقام معظم رهبری با مسئولان این قوه بر احیای حقوق مردم تاکید کرده اند. ما هم ارتباط خوبی با رییس قوه داریم و از آمرین به معروف حمایت می کنیم. حتی از خبرنگارانی که در مراجعه برای مطالبات مردم با برخورد های ناشایست روبرو می شوند نیز حمایت می کنیم؛ اما تاکید می کنیم که روش امر به معروف و نهی از منکر در شرع و قانون مشخص است و باید براساس آن عمل شود.
حجتالاسلام خان محمدی ادامه داد: در دادسراها هم شعب امر به معروف و نهی از منکر شکل گرفته و قاضی باید با دغدغه بیشتری نسبت به مسئله امر به نعروف عمل کند. تلاش می کنیم که اداره کلی در دستگاه قضایی تشکیل شود که بتواند حمایت ها و نظارت ها را پیگری کند. بحث ضابطان قضایی را هم پیگیری خواهیم کرد.
وی بابیان اینکه مردم توقع دارند که امر به معروف و نهی از منکر مسئولان انجام شود اظهار داشت: گشت ارشاد مسئولان را به طور جدی پیگیری می کنیم. از شوراهای امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه ها توقع داریم که برخورد شایسته با ارباب رجوع را جدی بگیرند و فقط به امور فرهنگی نپردازند. تذکر و امر به معروف وظیفه همگانی است.
سخنگوی ستاد امر به معروف و نهی از منکر در ادامه سخنانش اظهار داشت: در عین حال خلأ جدی در بحث آموزش داشته ایم. بر اساس قانون اساسی همه مردم مجاز و موظف هستند که امر به معروف اسلامی داشته باشند که در برخی از دستگاهها با آن اشتباه برخورد می شود. بر همین اساس، دوره ملی آموزش امر به معروف و نهی از منکر را شروع کرده ایم و تا به امروز ۱۸۴۰ نفر در آن ثبت نام کردهاند که بیش از هفتصد نفر آنها از بانوان هستند.آموزش ها در هفت عرصه همچون فرهنگی و اجتماعی، اقتصادی، محیط زیست، آموزش و علم و فناوری، سیاست خارجی و .... و در دو سطح عمومی و تخصصی انجام خواهد شد که افراد علاقمند می توانند در سایت بینش مطهر ثبت نام کنند.
وی با بیان اینکه در حوزه فرهنگسازی و فضای مجازی معاونت فرهنگی ما اقدامات خوبی را انجام می دهند گفت: نکته دیگری که مد نظر ما است ایجاد و گسترش تشکل های مردمی است همانگونه که ستاد اقامه نماز به جای مردم نماز نمی خواند بلکه برای اقامه نماز بسترسازی می کند. ما هم مدعیالعموم نیستیم بلکه باید از همه مردم حمایت کنیم تا بتوانند امر به معروف کنند. تا امروز ۱۸۰۰ تشکل احیاگران داریم و بنا داریم که تا سال آینده ۱۱۰ هزار تشکل در سطح کشور شکل بگیرد که مردم می توانند برای ثبت تشکل مدنظر خود در سایت میدان مطالبه گری سایت مربوط به درخواست ثبت تشکل ها (motalebeh.ir) آن را ثبت کنند.
خان محمدی ادامه داد: خیلی از منکرات در سطح یک محله است که به همین دلیل شورای امر به معروف و نهی از منکر را با محوریت مساجد در محلات شکل خواهیم داد.شورای امر به معروف اصناف هم تقویت خواهیم کرد.
وی با تاکید بر اینکه رویکرد ستاد کاملا مردمی است گفت:تشکل های مردمی را تخصصی کرده ایم تا افراد متخصص و دغدغه مند به سایت مراجعه می کنند و برنامه های خودشان را برای امر به معروف و نهی از منکر در یک حوزه را اعلام کنند. پس از بررسی، مجوزش را می گیرند. بعد از اقدام آن فرد یا تشکل در کمیته احراز ما, پرونده تشکیل می شود طی پروسه ای نسبت به آن اقدام میشود.ضمن اینکه آماده دادن مجوز به خبرنگاران هم هستیم.
معاون اجتماعی ستاد امر به معروف و نهی منکر با بیان اینکه قانونی که شورای شهر در مورد سگگردانی تصویب کرد عجولانه، ناقص و اشتباه بود در پاسخ به خبرنگاری که در مورد مشکلات شبکه خانگی سوال کرده بود گفت: ناهنجاری جدی در فضای مجازی و شبکه نمایش خانگی وجود دارد و محدود به یک قشر مذهبی یا غیر مذهبی هم نیست و همه خانواده ها این نگرانی را دارند که ما هم نسبت به آن اقداماتی خواهیم کرد.
وی در پاسخ به نحوه پیگیری گشت ارشاد مسئولین گفت: در سازمانها شورای امر به معروف و نهی از منکر داریم که براساس ظرفیت آنها و گزارشات مردمی و تحقیقاتی که در ستاد انجام می دهیم گشت ارشاد مسئولان را پیگیری خواهیم کرد. متاسفانه دولت قبل اهتمامی به امر به معروف و نهی از منکر نداشت و در خیلی جاها شوراها تعطیل بودند.اقداماتی برای واقعی شدن این شوراها داریم تا پویا شوند. البته منکر اقدامات خوب و زحمات دوره قبلی نیستیم.
وی در مورد نحوه شکل دادن به ۱۱۰ هزار تشکل مردمی هم گفت: قرارگاه مشترکی با دانشگاه آزاد ایجاد کرده ایم که ۲۳ هزار نفر از اساتید دانشگاه به بخش تشکلها ورود کردهاند. این عدد را با وجود ظرفیتهای استانی به دست آورده این و گمان می کنیم که حتی بیش از آن هم بتواند تحقق پیدا کند.
ارسال نظر