محمدرضا یکانی در گفتگو با خبرگزاری موج عنوان کرد:
معایب و مزایای فیلمسازی در زمان کرونا
کارگردان و تهیه کننده سینما معتقد است بیان کرد که سینما از سبد فرهنگی بسیاری از خانوارها حذف شده است و آنها، ترجیح می دهند از طریق شبکه نمایش خانگی به تماشای آثار بنشینند.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج، محمدرضا یکانی کارگردان و تهیه کننده سینما که تجربه ساخت آثار متعدد سینمایی از قبیل فیلم کوتاه، مستند و بلند داستانی را در کارنامه و هم اکنون مدیریت موسسه فیلمسازی یکان تصویر تهران را نیز بر عهده دارد، در گفتگو با خبرگزاری موج از چالش های فیلمسازی در دوران شیوع ویروس کرونا سخن گفت و بیان کرد: نمی توان گفت کرونا بر شرایط تولید آثار سینمایی بی تاثیر بود و علی القاعده، تاثیرش را گذاشت. پروژه ها، حساسیت ها و وسواسهای بیشتری نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی نشان دادند. سینما و جامعه سینمایی هزینه های سنگینی را به سبب شیوع ویروس کرونا متقبل شدند و متاسفانه، بسیاری از سینماگران ایرانی در دو سال گذشته، جانشان را از دست دادند و به رحمت خدا رفتند که بخشی از آنها، در پروژه های سینمایی و در سر کار درگیر چنین بیماری ای شدند.
او افزود: نکته مهم اینجا است که سینماها نیز گرفتار تعطیلات کرونایی شده و هر چند وقت یکبار، باز و بسته می شدند که افت استقبال سینماروها از حضور در سینماها و کاهش فروش بلیط ها در گیشه ها را به همراه داشت؛ به طوری که سینما از سبد فرهنگی بسیاری از خانوارها حذف شده است و آنها، ترجیح می دهند از طریق شبکه نمایش خانگی به تماشای آثار بنشینند. این موضوع، باعث شد سینماگران نیز به سراغ اکران آنلاین بروند و شبکه نمایش خانگی رونق پیدا کند.
یکانی ادامه داد: زمانی که محدودیت های کرونایی از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا اعمال می شد، این سینماگران بودند که به عنوان پیشقراولان صنعت سینما باید دست به تولید آثا می زدند، تا پس از فروکش موج های کرونایی بتوانند با پخش آثارشان از طریق صدا و سیما و شبکه نمایش خانگی سهمی در بانشاط سازی جامعه ایفا کنند. خوشبختانه، فیلمسازی با همه مشقات و سختی ها به تعطیلی نکشید و گروه ها و موسسات فیلمسازی، با رعایت دستورالعملهای بهداشتی به فیلمسازی ادامه دادند و وقفه ای ایجاد نشد؛ و همانطور که در جریان هستید، ۳۰۰ فیلم سینمایی در صف اکران است و انشاء الله با اتمام کرونا، سینماها دوباره پررونق می شوند.
کارگردان فیلم بلند داستانی «ماتیک مخملی» در ادامه سخنانش درباره میزان تولیدات موسسه فیلمسازی یکان تصویر تهران در دوران کرونا عنوان کرد: این موسسه، در این دوران بسیار پرکار بود چنانکه سه فیلم بلند و چندین اثر کوتاه و مستند تولید شد و به لطف خدا، هیچ مورد ابتلا به کرونا در پروژه ها وجود نداشت.
وقت مرده پروژه ها در دوران کرونا کاهش یافت
وی درباره مزایای فیلمسازی در زمان کرونا خاطرنشان کرد: برنامه ریزی ها از نظر زمان تولید آثار با دقت و وسواس مضاعفی انجام و فرآیند تولید به نسبت شرایط عادی سرعت بهتری گرفت. علاوه اینکه زمان مُرده در پروژه ها کاهش پیدا کرد زیرا در شرایط عادی، زمان استراحت ها طولانی تر می شد و این موضوع، سبب شد تا تولید با سرعت بهتر و حفظ استانداردهای کیفی انجام شود تا از زمان موجود، بهترین استفاده ممکن صورت بگیرد.
او اصلی ترین مشکل در این شرایط برای ساخت اثر را اینگونه برشمرد: استرس، همیشه در صحنه ناشی از ترس از ابتلای بازیگران و عوامل پشت صحنه اشاره وجود دارد زیرا در صورت ابتلای حتی یک نفر، روی کل گروه فیلمسازی تاثیر می گذارد و روند تولید را با وقفه ای چند هفته ای مواجه می کند که ضررهای اقتصادی برای گروه تهیه و تولید به بار می آورد.
یکانی درباره نقش فعالیت های هنری در زمینه کارآفرینی در کشور اظهار کرد: من به عنوان مدیرعامل یک موسسه فیلمسازی فعال در زمینه تولید فیلم و محتوا، خوشحالم که یک گروه تقریبا ثابت در همه پروژه ها دارم و این ثبات، از بسیاری از چالشها جلوگیری می کند. در هر پروژه ی جدیدی که شروع می شود، حداقل ۳۰ هنرمند از جوانهای خوش ذوق، خلاق و بااستعداد جذب کار در زمینه های مختلف هنری می شوند که خودش، کارآفرینی است و مبحث مهمی است."
او اینگونه ادامه داد: امیدوارم که این نوار تولید آثار در این موسسه همانگونه که تا به حال قطع نشده است، ادامه داشته باشد تا بتوان همانطور که تاکنون اتفاق افتاده، در کنار تولید فیلم ها و آثار ارزشمند، کارآفرینی کرد. در زمینه صنعت سینما، کارآفرینی اهمیت دوچندانی دارد چون با برآورد بودجه در هر پروژه، از روز آغاز پیش تولید، انعقاد قراردادها آغاز می شود و جذب افراد مورد نیاز، چه بازیگران و چه عوامل پشت صحنه، صورت می گیرد. همیشه چرخ صنعت سینما در حال چرخش و گردش است و ممکن است هنرمندانی که با ما همکاری می کنند، در پروژه بعدی، جای دیگری مشغول به فعالیت شوند و اینگونه، نفر دیگری جذب خواهد شد.
یکانی تصریح کرد: نکته ای که این موسسه به آن توجه دارد، حمایت از فیلمسازان جوان و عوامل و دست اندرکاران جوان است و به طور معمول، فرصت های مناسبی در اختیار آنها قرار می گیرد زیرا اعتقاد ما بر این است که همگی آنها توانمند، باانگیزه و بسیار خلاق هستند و نیروی انگیزه، خلاقیت و خطرپذیری آنها می تواند کمک شایانی در امر فیلمسازی کند همچنانکه اتفاقات خوبی را برای ما در این مسیر رقم زده است.
کارگردان فیلم بلند داستانی «ناچاری» راجع به آثاری که به تازگی، در ساخت آنها نقش داشته است، گفت: در ماههای اخیر، فیلم بلند داستانی «یک فنجان فراموشی» به کارگردانی عقیل راشدی و فیلم کوتاه «متُد» به کارگردانی مرتضی سلگی به همت این موسسه ساخته شد و قصد داریم به زودی، وارد مرحله پیش تولید یک فیلم بلند داستانی دیگر شویم که اخبار آن، به اطلاع عموم خواهد رسید. همچنین، درخواست مجوز برای ساخت یک سریال شبکه نمایش خانگی به شورای پروانه ساخت ارائه شده است تا پس از پایان تولید این فیلم بلند داستانی، ساختش در دستور کار قرار بگیرد.
محمدرضا یکانی در پایان با تاکید بر اینکه موسسات موجود، دارای شخصیت حقوقی هستند و بررسی های لازم روی آنها انجام شده است، درخواست کرد: خواهش می کنم از موسسات و فیلمسازانی که در این شرایط سخت همچنان مشغول به فعالیت هستند، حمایت صورت بگیرد زیرا این آثار برای لذت و سرگرمی مردم ساخته می شوند. شرایط سخت و مشکلات فراوان است. اقدامات خوبی در زمینه حمایتی صورت گرفته است، امیدوارم، ادامه دار باشد و به هیچ وجه، این چتر حمایتی برداشته نشود. امکانات بهتری در اختیار سینماگران قرار بگیرد تا گرفتار بوروکراسی اداری با قوانین دست و پا گیر نشوند و بتوانند آثار بهتری تولید کنند و برای جامعه مثمر ثمر باشند.
ارسال نظر