با پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛
سی و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران آغاز به کار کرد
سی و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران امروز ۲۷ مهرماه با پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پردیس سینمایی ایران مال افتتاح شد.
به گزارش خبرنگار سینمایی خبرگزاری موج، مراسم افتتاحیه سی و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران امروز سهشنبه ۲۷ مهرماه مراسم افتتاحیه این رویداد در سالن ۸ پردیس سینمایی «ایران مال» برگزار شد.
سیدصادق موسوی دبیر این دوره جشنواره در سخنانی با اشاره به اینکه سیوهشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران مثل هر سال در دو بخش ملی و بینالملل برگزار میشود، بیان کرد: امسال از سوی آکادمی اسکار نیز تاییدیه گرفتیم تا در خاورمیانه سومین کشور و در آسیا هفتمین کشوری باشیم که به این مهم دست یافته است. امسال ۱۲۸ کشور جهان با ۶۴۰۲ فیلم در دبیرخانه آثار خود را ثبت کردند. در بخش ملی نیز ۱۷۷۵ فیلم ثبتنام کردند و بعد از رقابت تنگاتنگ ۷ درصد افراد توانستند به این دوره از جشنواره راه پیدا کنند که در بخش داستانی ملی به ۴ درصد و در بخش بینالملل به کمتر از ۱ درصد میرسد.
وی تاکید کرد: به قصد دانشافزایی ۲۰ نشست تخصصی رایگان با عنوان نشستهای تخصصی مجازی ۳۸-۲۰ نیز از طریق پلتفرمها و اینستاگرام برگزار میشود.
موسوی با اشاره به تمرکز این نشست ها بر سینمای تجربی، گفت: با تمرکز بر غنای تئوریک سینمای تجربی در این دوره تمرکز جشنواره به این حوزه معطوف شده است و امیدواریم که این رویداد سینمایی فرصت مغتنمی برای کشف استعدادهای تازه به شمار بیاید. از تمامی فیلمسازان سراسر گیتی و بهخصوص ایران که فرصت اکران آثارشان را به هر دلیلی نداشتیم عذر میخواهیم و امیدواریم که فرصت دیده شدن و تشویق شدن را در سایر رویدادها پیدا کنند.
قرائت پیام وزیر ارشاد؛ سینما روایتگر مسلط واقعیت و حقیقت است
وی در ادامه، پیام محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مناسبت سیوهشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه را قرائت کرد که به شرح زیر است: «هنر، بازآفرینی واقعیت است و اندیشهای که با واقعیت زندگی پیوند نخورد، درختی بی ریشه است. هنر، گزارش واقعه است و هنرمند، گزارنده و جوینده راهگشا. طرح نوساختهای که هنرمند از واقعیت پدید میآورد آینهای است در مقابل جامعه و سینما هنری راهبردی، هنری متعالی و رسانهای تاثیرگذار، نافذ و سریعالامضاست و در عصر حاضر معرف تاریخ، فرهنگ و تمدن کشورهاست.
فیلم کوتاه، سرآغاز حرکتهایی سازنده و ثمربخش است و جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران خاستگاه چشمگیر معنویت و اخلاق در فضای عمومی جامعه بوده و به دلیل ارتباط تنگاتنگاش با نسل جوان و نوگرای کشور، افق نگاه آن میبایست مبتنی بر نگاهی ملی و انقلابی باشد و امروز در دومین گام انقلاب، با حضور نسل جوان متعهد کار آزموده دانا و پرانگیزه سبب شکوفایی و بالندگی فرهنگ ایرانی اسلامی و زمینه ساز تمدن نوین اسلامی خواهد شد.
به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب «هنر سینما بلاشک یک هنر برتر است؛ یک روایتگر کاملا مسلط-که هیچ روایتگری تاکنون در بین این شیوههای هنری روایت یک واقعیت و یک حقیقت، تا امروز به این کارآمدی نیامده-و یک هنر پیچیده و پیشرفته و متعالی.
برای هنرمندان و سینماگران سرزمینم، ایران عزیز، موفقیت و سربلندی را آرزومندم.»
در ادامه برنامه، تیزر سی و هشتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران که توسط بهمن ارک و با نقشآفرینی سینماگرانی همچون حامد سلیمانزاده ، تییام یابنده ، امید شمس و... ساخته شده است، پخش شد. پس از آن، با پخش ویدئویی، از هنرمندانی که سال گذشته جان خود را از دست دادند، یاد شد.
در ادامه کلیپی از تازههای انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران پخش شد و سپس آیین معرفی این کتابها با حضور سعید پوراسماعیلی مدیر فرهنگی و آموزش و سیدجواد میرهاشمی مدیر انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران برگزار شد.
پوراسماعیلی درباره این آثار توضیح داد و گفت: انتشارات انجمن سینمای جوانان ایران مدتی تعطیل بود تا دوباره از فستیوال ۳۴ به بعد با تمرکز بر فیلم کوتاه آثار بسیاری در این انتشارات به چاپ رسیدند. از آنجا که جان دادن به فیلم از طریق فیلمنامه است، سعی کردیم تمرکز ما بر فیلمنامه فیلم کوتاه باشد. تمرکز این دوره نیز بر محوریت «سینمای تجربی» متکی بود. این در حالی است که گاهی میبینیم که جسارت فیلم کوتاه به محاق رفته و صرفا از سینمای بلند روایتگری میکند.
بخش بعدی مراسم، اختصاص به اجرای گروه موسیقی گلها به رهبری مهیار فیروزبخش داشت. همچنین علیرضا افتخاری خواننده پیشکسوت نیز به اجرای آوازی قطعاتی پرداخت.
سی و هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران رسما افتتاح شد. آثار کوتاه داستانی، مستند و انیمیشن به صورت حضوری و آنلاین تا ۲ آبان ۱۴۰۰ در پردیس ایران مال و پلتفرم های هاشور، ودیو و تیوال اکران می شوند.
ارسال نظر