توسط سفیر فرانسه در تهران؛
نشان کوماندور به احمد سمیعی اعطا شد
نشان کوماندور به احمد سمیعی گیلانی عضو پیوسته فرهنگستان زبان فارسی اهدا شد.
به گزارش خبرگزاری موج، نشان نخل آکادمیک کوماندور دیروز سهشنبه ۲۳ اسفند با حضور نیکولا رُش سفیر فرانسه در ایران، در منزل احمد سمیعی به وی اعطا شد.
مراسم اعطای نشان عالی کوماندور به احمد سمیعی قرار بود طیّ مراسم ویژهای در مرکز فرهنگی سفارت فرانسه برگزار شود که بهسبب کسالت وی، تصمیم برآن شد اینبرنامه در منزل سمیعی برگزار شود.
نخل آکادمیک نشان افتخار ملّی وزارت آموزش عالی فرانسه است که به بزرگان اندیشه، بهسبب خدماتی که بههمّت آنان انجام پذیرفته، اعطا میشود. سابقه اعطای این نشان به زمان ناپلئون و به سال ۱۸۰۸ در تجلیل از اعضای برجسته دانشگاه پاریس، بهسبب مشارکت برجسته در فرهنگ و آموزش، برمیگردد.
ازجمله کسانی که در ایران ایننشان را گرفتهاند، میتوان به علیاکبر سیاسی (روانشناس، نویسنده و رئیس دانشگاه تهران)، احمد کامیابی مسک (مترجم و استاد درام و تئاترمدرن دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران)، سیّد جواد طباطبایی (مولّف، مترجم و استاد علوم سیاسی)، محمّدعلی سپانلو (شاعر، مترجم و منتقد ادبی)، رضا سیّدحسینی (نویسنده و مترجم)، جواد حدیدی (نویسنده و مترجم) و ابوالحسن نجفی (نویسنده، محقّق و مترجم) اشاره کرد.
نخل آکادمیک شامل سه درجه و عالیترین آن نشان کوماندور است (دو درجه دیگر: Class Officer, ۲nd ؛Member/Knight, class ۳rd)، نشان کوماندور نخستینبار است که در میانِ متفکّرانِ کنشگرِ ایرانی، به احمد سمیعی تعلّق گرفته است.
در اینبرنامه نیکولا رُش به ایراد سخن پرداخت و آرزو کرد بتواند روزی زبان فارسی را آنچنان بیاموزد و تکلّم کند که سمیعی زبان فرانسه را سخن گفته است.
سفیر فرانسه اعطای نشان کوماندور را بسیار نادر دانست که افراد معدودی موفّق به دریافت آن میشوند. نیکولا رُش ضمن قدردانی از سمیعی گیلانی بر نقش اثرآفرین ایشان در معرّفی آثار ارزشمند فرانسه به زبان فارسی و نیز سهم بسزای استاد در فرهنگ و هنر جهان تأکید و گزارشی مجمل امّا دقیق از زندگی و آثار استاد بیان کرد که نشاندهندۀ آگاهی عمیق سفیر فرانسه از احوال سمیعی گیلانی بود. در پایان سخن، سفیرِ فرانسه با احترام، نشان «فرمانده نخل آکادمیک» را به گردن سمیعی آویخت.
وی گفت: احمد سمیعی چهره آشنای فرهنگ ایران است. او را به حق باید قهرمان فرهنگ ایران شمرد. ذهن روشمند، خلّاق، نواندیش و بالاخص انسانی ویژگی بارز استاد سمیعی است که همچنان در عمر پربار خود زنده و تروتازه نگاه داشته است و این تازگی و حلاوت محصول مداومت او در خواندن، تحقیق و «به روز بودن» است بهویژه، اُنس به خواندن رمان او را «فارغ از دنائتها و دلمشغولیهای بیقدر، به جهانی آرمانی و اثیری» برده و با «زندگی دیگران و به زندگیهایی دیگر» دمخور و آشنا کرده و با همنوعان خود همحسّی یافته است. دوام عمر با عزّت استاد احمد سمیعی (گیلانی) را از خداوند خواستارم.
ارسال نظر