English

فرهنگ در هفته‌ای که سپری شد؛

قاچاق فیلم‌های اکران نشده زنگ خطری برای سینمای ایران

رواج قاچاق فیلم‌های سینمایی اکران نشده و به‌صورت غیرقانونی نشان از تخلف گسترده در کشور دارد؛ تخلفی آشکار با هدف سود اقتصادی که معیشیت اهالی سینما را نشانه گرفته است.

قاچاق فیلم‌های اکران نشده زنگ خطری برای سینمای ایران

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج؛ «شکسته شدن سکوت سازمان سینمایی کشور در برابر قاچاق فیلم‌ها، ۷۴ درصد فیلم‌های کوتاه مختصص شهرستان‌ها، تغییر یافتن روز وقف از ۲۷ صفر به ۱۶ ربیع‌الاول، نذر فرهنگی اربعین حسینی و اکران و پخش چندین فیلم، ترانه و برپایی نمایشگاه از هنرمندان» از جمله مهمترین موضوعاتی است که در هفته گذشته در رسانه‌ها برجسته شده است.

 

 شکسته شدن سکوت سازمان سینمایی کشور در برابر قاچاق فیلم‌ها

جعفر انصاری‌فر دبیر ستاد صیانت از آثار سینمایی از دستور رئیس سازمان سینمایی برای بررسی فوری موضوع انتشار قاچاق فیلم خبر داد.

انصاری‌فر با اشاره به انتشار قاچاق فیلم‌های سینمایی « تفریق » و « بی رؤیا » گفت: بعد از وصول خبر انتشار غیرقانونی فیلم‌های «تفریق» و «بی رؤیا» در فضای مجازی، با دستور ریاست محترم سازمان موضوع در دستور کار ستاد صیانت قرار گرفت.

وی ادامه داد: با بررسی‌های مقدماتی صورت گرفته، مشخص شد که با توجه به رعایت دقیق مراقبت‌های حفاظتی از جمله استفاده از دی سی پی برای بازبینی فیلم‌ها، انتشار آثار خارج از سازمان‌های دولتی و احتمالاً از دفاتر فیلم‌ها یا جشنواره‌های خارجی صورت گرفته است. به همین دلیل مراتب برای بررسی فنی به قوه قضائیه و پلیس فتای فراجا برای شناسایی منشأ نشر فیلم، منعکس شد.

به گفته وی، با توجه به حاشیه‌های موجود درباره قاچاق فیلم‌ها، احتمال سازمان یافتگی انتشار غیرقانونی فیلم‌های مذکور وجود دارد به گونه‌ای که نسخه‌های منتشر شده، دارای کیفیت اصلی و بدون تایتل و نشانه گذاری بازبینی هستند.

دبیر ستاد صیانت از آثار سازمان سینمایی اضافه کرد: شائبه‌هایی در مورد رعایت امانت داری و حفظ حقوق اثر توسط پخش‌کننده بین‌المللی فیلم‌ها نیز وجود دارد که امیدواریم در سیر تحقیقات فنی مراجع ذی‌صلاح، موضوع کاملاً مشخص شود.

 

بیشتر بخوانید:

تداوم قاچاق فیلم در سینما؛ هدف گرفتن معیشت سینماگران/ پشت پرده قاچاق فیلم‌های اکران نشده سینمایی چه اهدافی پنهان شده است؟

 

وی مطرح کرد: به هر حال با تاکید مقام عالی وزارت و ریاست سازمان سینمای مبنی بر حفاظت از حقوق فیلمسازان و مصمم بودن این ستاد و نهادهای نظارتی برای تحقق این خواسته، پیگیری‌ها تا کشف عامل یا عاملان متخلف پخش فیلم‌ها به صورت قاچاق که برای اهداف شخصی یا جریانی اقدام به این کار کرده‌اند، ادامه خواهد یافت.

جعفر انصاری‌فر با اشاره به انتشار قاچاق فیلم‌های سینمایی« تفریق» و «بی رویا» گفت: بعد از وصول خبر انتشار غیرقانونی فیلم‌های «تفریق» و «بی رویا» در فضای مجازی ، با دستور ریاست سازمان موضوع در دستور کار ستاد صیانت قرار گرفت.

 

۷۴ درصد فیلم‌های کوتاه مختص شهرستان‌ها

مهدی آذرپندار با اشاره به زمان‌بندی ثابت جشنواره مطابق با چند دوره اخیر از ۲۷ مهر تا دوم آبان گفت: برای این دوره ۱۸۷۸ اثر در بخش ملی و ۷۲۱۶ از ۱۳۱ کشور در بخش بین‌الملل ثبت نام کردند که در بخش بین‌الملل شاهد رکوردشکنی‌ بودیم. همچنین در بخش ملی ۱۱۸۵ اثر فیلم‌های داستانی بودند.

وی با اشاره به رکودی که سال قبل در پروسه تولید بخاطر شرایط اجتماعی وجود داشت، افزود: از ابتدای امسال شرایط تغییر کرد و ساخت فیلم کوتاه رشد زیادی داشت. در بخش بین‌الملل هم فشارهایی وجود داشت که در رسانه‌ها خیلی اغراق شد ولی این جشنواره همچنان بین‌المللی‌ترین جشنواره کشور است. البته ما ادعای خاصی نداریم ولی این تعداد فیلم خارجی قابل مطالعه است.

آذرپندار همچنین بیان کرد: امسال جایزه حقیقت جویان و راه ابریشم را در بخش بین‌الملل اضافه کردیم و به دنبال این بودیم که اگر آثاری خلاف هژمونی رسانه‌ای، تصویری حقیقی را از ما ارایه دهند به آنها توجه کنیم. امسال اسپانیا با ۹۱۳ فیلم پیشتاز ارسال بیشترین اثر به جشنواره بود و بعد از آن هند، فرانسه، آمریکا و چین در رتبه‌های بعدی قرار دارند. از آنجا که در سایت جشنواره فراخوان را به ۱۲ زبان دنیا منتشر کردیم، شاید این تعداد اثر از اسپانیا بی‌ارتباط با این موضوع نباشد.

وی با اشاره به دریافت هزینه ثبت اثر برای ثبت نام در این دوره از جشنواره گفت: پیش‌تر مشکلاتی داشتیم برای نحوه دریافت پول، ولی امسال توانستیم هزینه اندکی را تعیین کنیم و امیدواریم از سال آینده به مرحله‌ای برسیم که امکان درآمدزایی هم داشته باشیم.

دبیر جشنواره فیلم کوتاه تهران، با اشاره به شعار این رویداد که جشنواره فیلم کوتاه را آینه ایران معرفی می‌کند، ادامه داد: امسال ۷۴ درصد فیلم‌ها متعلق به شهرستان‌ها است و درصدد هستیم تا کمک شود که تولید فیلم در خارج از تهران افزایش یابد. تهران با۴۷۰ اثر در صدر ارسال اثر است و بعد اصفهان در رتبه بعدی قرار دارد. همچنین ۲۹۵ فیلمساز زن که معادل ۱۶ درصد فیلمسازان شرکت کننده می‌شوند، در این رویداد حضور دارند و بیش از ۱۹۰۰ نفر هم فیلمساز مرد هستند.

در ادامه این نشست آذرپندار پاسخگوی سوال خبرنگاران شد و درباره کارگاه‌ها و نشست‌های آموزشی گفت: در تلاش هستیم ۱۰ نشست تخصصی به شکلی نو که تا به امروز برگزار نشده، برپا شود. پنج نشست بین‌المللی و پنج نشست فرهنگی هم خواهیم داشت.

او در پاسخ به سوالی درباره خط قرمزهای جشنواره و فیلمهایی با موضوع ترنسها و مشابه آن بیان کرد: فیلم‌هایی که تحت عنوان LGBT هستند، همچنان در جشنواره فیلم کوتاه تهران جایی ندارند آن هم به علت توجه بیش از حدی که به این آثار در جشنواره های دیگر می‌شود و شما با تعدادی زیادی فیلم و قصه شبیه به هم مواجه می‌شوید. این موضوع چون در یک روند غیرعادی رفته، ترجیح میدهیم در حوزه آگراندیسمان چنین فیلم‌هایی نباشیم و این موضوع در کنار کودک‌کشی خط قرمزهای موضوعی ما هستند.

 

تغییر یافتن روز وقف از ۲۷ صفر به ۱۶ ربیع‌الاول

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه از تغییر نامگذاری روز وقف به ۱۶ ربیع الاول بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و ابراز داشت: البته در تقویمی که در اختیار مردم است، ۲۷ صفر به عنوان روز وقف ثبت شده، اما در هفته‌ای که میلاد پیامبر(ص) در آن واقع شده، مطابق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برنامه هفته وقف را اجرا خواهیم کرد.

حجت‌الاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با اعلام این خبر گفت: با پی گیری های جدی که طی بیشتر از دو سال از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه انجام شد، ۱۶ ربیع الاول به جای ۲۷ صفر از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان روز وقف نامگذاری شد.

وی اظهار کرد: طبیعتاً فلسفه نامگذاری روزها در تقویم برای ارائه و انتقال پیام به جامعه است و زنده نگه داشتن یک جریان باعث ترویج و تبلیغ آن موضوع در جامعه و جریان سازی می‌شود. در این راستا یکی از موضوعاتی که از گذشته وجود داشته و لازم است بنا بر اقتضائات زمان و به روز به آن به صورت مستمر پرداخته شود و در آینده نیز به آن نیاز داریم، بحث روز وقف است.

 

نذر فرهنگی در اربعین حسینی

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری ابراز داشت: نذر فرهنگی بچه‌های تئاتر ایران این است که بدون چشم‌داشت به اجرای تعزیه و تئاتر در نجف، کربلا و پیاده‌روی اربعین می‌پردازند.

امسال هفتمین دوره همایش را مفصل‌تر از گذشته برگزار می‌کنیم. در مرز شلمچه، خسروی، چذابه، باشماق و مهران برای زائرین اجرا داریم. در نجف، کربلا و پیاده‌روی اربعین اجرای تعزیه و نقالی را در نظر داریم. امسال نمایش «قهرمان کوچک» ویژه گروه سنی کودک و نوجوان را به زبان فارسی و عربی در نجف، کربلا و پیاده‌روی اربعین اجرا می‌کنیم. همچنین ۲ گروه سرود نیز داریم که به زبان عربی به اجرای برنامه می‌پردازند.

علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری گفت: این حرکت نذر فرهنگی بچه‌های تئاتر ایران است که بدون چشم‌داشت به اجرای تعزیه و تئاتر در نجف، کربلا و پیاده‌روی اربعین می‌پردازند. هدف ما ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است تا نسل جوان و مسلمانان دیگر کشورها با این فرهنگ آشنا و آماده ظهور امام زمان (عج) شوند. با این فرهنگ، پیاده‌روی اربعین عهد و پیمانی است که تمامی شیعیان جهان با حضرت مهدی (عج) می‌بندند.

 

اکران و پخش چندین فیلم، ترانه و برپایی نمایشگاه از هنرمندان

فیلم سینمایی «ستاره‌بازی» یک درام اجتماعی است و از امروز چهارشنبه اول شهریور اکران خود را توسط پخش فیلمیران و به سرگروهی پردیس ایران مال در سینماهای سراسر کشور آغاز کرده است.

ایرج طهماسب که به تازگی از برپاییِ نمایشگاه نقاشی خود خبر داده است، به‌رغم‌ سال‌ها فعالیت در حوزه نمایش و تصویر، در حقیقت بخشی از تحصیلاتش در حوزه هنرهای تجسمی بوده است.

فیلم «ویلای ساحلی» به کارگردانی کیانوش عیاری با بازی رضا عطاران و پژمان جمشیدی از اوایل مهرماه روی پرده می‌رود.

قطعه «مرا ببخش» با شعری از حسین غیاثی، آهنگسازی حسام ناصری و خوانندگی علیرضا قربانی منتشر شد.

پوسترهای پویش کتابخوانی هیس طوری در سطح شهر تهران با نصب بر بیلبوردهای مناطق پر رفت و آمد، رونمایی شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه