بررسی رابطه هفتم آبان و روز کوروش
کوروش کبیر، نخستین فرمانروای هخامنشی، بر اساس اسناد تاریخی و تحقیقات باستان شناسی، با احترام به اعتقادات مذهبی ساکنان آن و آزادی یکتا پرستان، روز یکشنبه هفتم آبان، بدون جنگ و خونریزی وارد بابل شد.
، در نشستی به مناسبت روز کوروش با عنوان "کوروش هخامنشی : از افسانه تا واقعیت" توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری (زیر نظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی) و موزه ملی ایران یکشنبه ۱۶ آبان برگزار شد.
مصطفی ده پهلوان تاکید کرد که فرهنگ ایرانی محدود به مرزهای کنونی کشور نیست.
وی در ادامه تصریح کرد: پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برای دسترسی بهتر به حوزه های فرهنگی و تمدنی تلاش می کند.
ده پهلوان در راستای این مأموریت به بررسی اسناد تاریخی و تحقیقات باستان شناسی پرداخت و خاطرنشان کرد: ۱۶ آبان سالروز ورود کوروش کبیر بدون جنگ و خونریزی به بابل است.
وی افزود کوروش که خود یکتاپرست بود، به اعتقادات مذهبی ساکنان بابل احترام می گذاشت و موحدانی را که پیرو ایمان موسی بودند، آزاد کرد.
او به نقش برجستههای کاخهای نینوا برای نشان دادن ظلم و ستم پادشاهان آشور اشاره کرد.
ده پهلوان ابراز تاسف کرد که کارشناسان و متخصصان باستان شناسی، تاریخ، زبان شناسی و سایر رشته های علوم انسانی به این موضوع نپرداخته اند و نهادها مسئولیت آنها را نپذیرفته اند. در نتیجه اطلاعات نادرست توسط افراد بی سواد منتشر شد.
وی از مردم خواست برای درک بهتر موضوع به سخنان اساتید آگاه گوش فرا دهند.
در ادامه جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران به بیان فرهنگ و تمدن بزرگ ایران پرداخت.
به گفته وی، پژوهشگران فرهیخته داخلی و خارجی با مطالعه و مستندسازی آثار آنها، ما را با چهرههای مشهور دوران باستان و معاصر آشنا کردهاند که نگرش را در جهان تغییر دادهاند.
او پیشنهاد کرد که هر روز را می توان به شخصیتی متفاوت از تاریخ ایران اختصاص داد.
در نهایت ده پهلوان حوادث تلخ غزه را محکوم کرد و آن را «تلخ، زشت و شرمآور» توصیف کرد.
او رژیم خودکامه و جعلی را که برای تامین منافع غرب در منطقه تشکیل شده است، مقصر مشکلات زنان و کودکان دانست.
وی همچنین اسرائیل را متهم کرد که یک کشور دست نشانده است که توسط کشورهای غربی برای پیشبرد اهداف خود در فلسطین استفاده می شود.
ارسال نظر