وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
توسعه فرهنگی در مساجد با عقب ماندگی روبرو است
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه مسجد ما انتظارات زیادی داریم، ما خیلی در حوزه مسجد عقبماندگی داریم و به شخصه مخالف کار تزئینی هستم.
اسماعیلی در نشست صمیمی با اصحاب کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور که در محل این مجموعه برگزار شد با بیان این مطلب که مسجد سنگر پیروزی انقلاب ایران شد، گفت: در حوزه مسجد ما انتظارات زیادی داریم، ما خیلی در حوزه مسجد عقبماندگی داریم و مخالف کار تزئینی هستم، وقتی یک نمازگذار به مسجد میرود باید حس کند نسبت به دو سال پیش فضای مسجد عوض شده است یا خیر.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه کانونهای مساجد این شجره طیبه از یک نهالی امروز به یک درخت تنومند تبدیل شده است، اظهار کرد: به همه کسانی که بانی ایجاد این نهاد گرانسنگ هستند درود میفرستم. البته روند را باید آسیبشناسی کرد.
وی ادامه داد: حوزه مسجد حوزه اصلی در جامعه دینی ایران است. اولین نهادی که به دست پیامبر(ص) در آغاز جامعه نبوی در مدینه النبی تاسیس شد مسجد بود. در همان روزهایی که مردم منتظر پیامبر(ص) بودند مسجد را بنا کردند و مسجد مکان حاکمیت و اجتماع مسلمین شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: ویژگی مهم اسلام و این آخرین نسخه الهی برای سعادت بشر این است که دین در حوزه اجتماع حضور داشته باشد و مسجد نماد اجتماعی دینی است.
اسماعیلی تاکید کرد: ما در خانه هم نماز میخوانیم اما این همه دعوت به حضور در مسجد برای یک اجتماع دینی است، نهضت امام هم با مسجد و قرآن آغاز شد و عترت در کنار آن قرار گرفت.
وی افزود: مسجد سنگر پیروزی انقلاب ایران شد و پس از انقلاب هم مسجد محل امنیت محلهها بود و حتی در درون دفاع مقدس هم مسجد پشتیبانی جنگ را برعهده گرفت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: به مرور زمان مسجد از شان محلی به پایگاه اصلی دولت اسلامی تبدیل شد و تمام اتفاقات خوب از مسجد شکل گرفت، پس طبیعی است دولتی که به شعار مردمیسازی و بازگشت به آرمانهای انقلاب تاکید دارد باید به مولفههای عمیق برگردد. از این رو شعار نهضت بازگشت به مسجد را مطرح کردیم و نه به عنوان شعار بلکه در عمل به آن خواهیم پرداخت.
اسماعیلی تصریح کرد: در حوزه مسجد ما انتظارات زیادی داریم، ما خیلی در حوزه مسجد عقبماندگی داریم و مخالف کار تزئینی هستم، وقتی یک نمازگذار به مسجد میرود باید حس کند نسبت به دو سال پیش فضای مسجد عوض شده است یا خیر.
وی ابراز کرد: در میدان عمل باید نشان داد چه اتفاقی افتاده است. باید راههای پیوند بین مردم را پیدا کنیم. مردمیسازی فرهنگ و هنر با حضور در مسجد ممکن است، سرود، خوشنویسی، تئاتر و خیلی از هنرها باید در مسجد دوباره احیا شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد خبرگزاری شبستان نیز گفت: خبرگزاری شبستان نباید هر روز به عوامل حرفهای آن اضافه کند بلکه در هر کانون باید تولیدات خود را بیشتر کند. در مساجد خبرنگار تربیت کنید زیرا خبرنگار مسجدی برای ما مصونیت میآورد.
اسماعیلی اضافه کرد: مسجد خانه خداست و در خانه خدا رفت و آمد دلها را نورانی میکند. تربیت هنرمند، عکاس، خبرنگار و روزنامهنگار با مسجد محقق میشود، امروز در هرشبکه داخلی میتوان یک شبکهی از مردم را پای اهداف نظام آورد و فعالیت هرنوع گروه و حزبی در مسجد خط قرمز ما است.
وی ادامه داد: در سیستان و بلوچستان سیل آمده است و کانونها باید پیشتاز کمک در این استان باشد و مسلمان ایدهآل کسی است که بیشترین خدمت به مردم داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: بازوی اصلی شورای فرهنگ عمومی باید کانونهای فرهنگی هنری مساجد باشد. با همکاری هم میتوانند کارهای شاخصی ایجاد کنند.
اسماعیلی در پایان سخن گفت: دورههای مسئولیت کوتاه است و باید قدمهای خیر در این زمان انجام داد. آرزوی هم خدمت در مسجد است.
ارسال نظر