دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور:
سه محور جدید فعالیت شورای فرهنگ عمومی اعلام شد
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: عمیق شدن شکافهای فرهنگی و اجتماعی و در نتیجه آسیبپذیر شدن انسجام اجتماعی و مشارکت مردم در عرصه عمومی، مسئله دیگری است که در فضای فرهنگی ـ اجتماعی کشور بسیار خودنمایی میکند؛ پس بیراه نیست اگر شورای فرهنگ عمومی کشور در دوره جدید فعالیتهای خود، همه مسائل فرهنگی را از سه محور اصلی هویت، انسجام و امید اجتماعی پیگیری کند.
، عاطفه خادمی در هشتصد و بیست و دومین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور که به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور اعضا برگزار شد، طرح محتوایی جلسات این شورا در دوره جدید را ارائه کرد.
وی در تشریح سه محور اصلی برنامههای این شورا در دوره جدید، گفت: بررسیها نشان میدهد بسیاری از مسائل مترتب بر فرهنگ عمومی و سبک زندگی مردم به ضعف در لایههای هویتی و شناختی آنها گره خورده است.
خادمی افزود: در عصر دیجیتال و هوش مصنوعی باز هم انسان در پی پاسخ به پرسش «من کیستم؟» به دنبال کسب هویت، حتی در فضای رسانه است.
وی خاطرنشان کرد: عمیق شدن شکافهای فرهنگی و اجتماعی و در نتیجه آسیبپذیر شدن انسجام اجتماعی و مشارکت مردم در عرصه عمومی، مسئله دیگری است که در فضای فرهنگی - اجتماعی کشور بسیار خودنمایی میکند؛ پس بیراه نیست اگر شورای فرهنگ عمومی کشور در دوره جدید فعالیتهای خود، همه مسائل فرهنگی را از سه محور اصلی هویت، انسجام و امید اجتماعی پیگیری کند.
خادمی گفت: داشتن عینک انسجام و امید اجتماعی در تحلیل مسائل فرهنگی به ما کمک میکند تا در هر تصمیم، اقدام، سند و راهبردی به اثر آن موضوع بر تغییر امید و انسجام اجتماعی بیندیشیم و از این منظر بسیاری از تصمیماتِ به ظاهر فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دیگر در سبد تصمیم سیاستگذار قرار نخواهد گرفت و چه بسا نوآوریهای فرهنگی و اجتماعی بتواند مسیر مشارکت عمومی و افزایش نشاط اجتماعی را فراهم کند.
وی افزود: با سنجیدن پیامدهای تصمیمات سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از منظر تغییری که در شاخص امید اجتماعی و انسجام اجتماعی ایجاد میکند، رویکرد تازهای در دوره جدید میشود.
خادمی با بیان اینکه در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی به مسئله «امید» به عنوان شاهکلید دستیابی به اهداف ۴۰ ساله دوم انقلاب پرداخته شده، اظهار کرد: متاسفانه هنوز در سطح ملی چنان که باید و شاید با برنامه، اجماع نخبگان و دستگاههای فرهنگی و کنشگران عرصه فرهنگ به آن پرداخته نشده است.
وی داشتن تصویر روشن از آینده را لازمه امید آفرینی دانست و گفت: این موضوع موجب حرکت جمعی یک جامعه برای محقق کردن آن تصویر و افزایش انسجام و همدلی خواهد شد.
خادمی در پایان خاطرنشان کرد: با هدف ایجاد تمرکز و داشتن رویکرد محتوایی مشخص در جلسات شورا، پیشنهاد میشود امسال سه محور کلی هویت، امید و انسجام اجتماعی به عنوان محورهای کلی دستور جلسات شورا قرار گیرد و سایر موضوعات و مسائل فرهنگی ذیل این سه محور بحث شوند.
بنابر اعلام روابط عمومی شورای فرهنگ عمومی در حاشیه این جلسه آیین تکریم و معارفه مدیرکل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور برگزار شد و ساسان ضیایی به عنوان مدیرکل دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور منصوب شد. پیش از این رضا یعقوبی عهدهدار این مسئولیت در این شورا بود.
ارسال نظر