English

آیین اختتامیه هفدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد آغاز شد

آیین اختتامیه هفدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد آغاز شد.

آیین اختتامیه هفدهمین جایزه ادبی جلال آل احمد آغاز شد
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری موج

، محسن جوادی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیبن اختتامیه جایزه ادبی جلال آل احمد ، اظهار داشت: پرداختن به ادبیات انواع صورت‌ها و اشکال آفرینش‌های ادبی می‌تواند ضامن  ارزش‌های انسانی و  ایرانی باشد.

وی افزود:  ارزش‌های ایرانی در دل این ادبیات رشد و تقویت پیدا کرده است، رمز ماندگاری فرهنگ و هویت ایرانی ما نیز همین ادبیات است.

جوادی خاطرنشان کرد:  گرامی می‌داریم کسانی را که این مسیر فعالیت می‌کنند و امیدواریم در  این  دوره برگزاری اجرای جایزه ادبی جلال فرصت خوبی برای تقدیر و قدرشناسی از بخشی از این آثار ارزشمندی که در واقع در دسترس ما قرار گرفته باشد.

جایزه بخش ویراستاری هفدهمین دوره جایز ادبی جلال به زهرا خیریه برای کتاب کیمیای کرامت رسید.

در این آیین از استاد گلعلی بابایی  برای انجام یک عمر مستند نگاری دفاع مقدس تجلیل شد.

جایزه بخش مستند نگاری به  کتاب خاک کارخانه نوشته شیوا خادمی رسید .

جایزه بخش نقد  ادبی  به دیرش روایی به نوشته بهمن نامور مطلق رسید.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این برنامه با اشاره به اینکه  جایزه جلال آل احمد در این ۱۷ سال فراز و فرودهایی داشته  تا به نقطه‌ این رسیده است،  اظهارداشت: اکنون می‌شود گذشته آن را  مشاهده کرد و نسبت به آینده آن نیز تصویری تازه‌ای داشت.

وی افزود: در  روزگار که این جایزه تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی شد در هدف گذاری این جایزه آمده بود که این جایزه به منظور ارتقای زبان و ادبیات ملی و دینی تاسیس می‌شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: در حقیقت سه چشم اندازی جایزه زبان فارسی، ادبیات ملی و ادبیات دینی از جمله اهداف آن بوده که  در این فرصت مختصر من اجمالاً و به اختصار بر روی ادبیات ملی تکیه می‌کنم اینکه ادبیات ملی چیست و چطور و چگونه می‌تواند جایزه جلال در خدمت ادبیات ملی قرار بگیرد.

صالحی در ادامه خاطرنشان کرد: طبیعی است وقتی ما از ادبیات ملی سخن می‌گوییم منظور انقطاع از ادبیات جهانی، تضاد و تقابل با آن و  ادبیات نژادپرستانه نبوده بلکه ادبیات ملی مؤلفه‌هایی دارد و با اوصافی شناخته می‌شود؛ نخست اینکه ادبیات ملی آن ادبیاتی‌ است که در خدمت انسجام، همبستگی و همگرایی ملی قرار داشته باشد.

وی تصریح کرد:  ادبیات ملی ادبیاتی‌ است که روح وحدت را به فضای تکثر اجتماعی می‌تواند منتشر کند و بپراکند کند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه