English

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با اعضای فراکسیون قرآن و عترت مجلس:

رویش‌های قرآنی در همه حوزه‌ها برجسته است

اعضای فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سی‌ودومین نمایشگاه قرآن کریم دیدار کردند.

رویش‌های قرآنی در همه حوزه‌ها برجسته است

، سیدعباس صالحی در این دیدار گفت: سال ۱۴۰۴ به عنوان افق سند چشم‌انداز درنظر گرفته شد، اگر وضعیت فعلی را بررسی کنیم مشاهده می‌کنیم که در اغلب بخش‌های مدنظر به نقطه تعیین شده نرسیده‌ایم  اما در چند بخش می‌توانیم بگوئیم در سال ۱۴۰۴ به رتبه اول منطقه رسیده‌ایم و این موضوع را می‌توان با عدد و رقم اثبات کرد.

وی افزود: یکی از این حوزه‌ها مربوط به قرآن کریم است؛ در حوزه قرآن کریم پیشرو هستیم، یکی از نقاط مزیت ما در جهان اسلام و منطقه، قرآن است و جزو مواردی محسوب می‌شود که می‌توانیم بگوئیم به افق تعیین شده دست یافته‌ایم.

صالحی با بیان اینکه پیشرفت در حوزه ترجمه، تلاوت، پژوهش و... قرآن کریم قابل توجه است، تصریح کرد: وضعیت قرآنی کشور در دوران قبل از انقلاب را همچنان خاطرمان هست، اینطور نبود که قبل از انقلاب موج قرآنی در کشور وجود داشت و حالا با افول مواجه شده‌ایم؛  به عنوان نمونه مثلا چه تعداد ترجمه قرآن کریم آن زمان داشتیم و حالا چند ترجمه داریم؟ ترجمه در دوران پس از انقلاب غنی‌سازی شده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در حوزه دانش‌نامه قرآنی، تلاوت، قرائت و تفسیر و ... نیز اقدامات خوبی صورت گرفته است؛ به عنوان مثال تفسیر تسنیم را حضرت استاد آیت الله جوادی آملی در ۸۰ جلد تدوین شده است که رهبر انقلاب هم درمورد آن فرمودند دایرة‌المعارف است و جزو مفاخر شیعه به‌شمار می‌رود البته تفاسیر قابل توجه دیگری هم  در این دوره منتشر شده است.

وی با بیان اینکه رویش‌های قرآنی در همه حوزه‌ها برجسته است، افزود: فعالیت‌ها در حوزه هنرهای قرآنی نیز قابل توجه است، در حوزه قرآن کریم کارهایی انجام داده‌ایم که با اقدامات سایرین قابل مقایسه نیست؛ مثلا تا چند سال پیش در یکی از کشورهای عربی تاثیرگذار منطقه ۲ مجله قرآنی وجود داشت درحالی که ما حدود ۴۰ مجله قرآنیِ با کیفیت داریم.

صالحی تصریح کرد: شرایط در حوزه فعالیت‌های قرآنی زنان با بیست سال قبل هم قابل مقایسه نیست چه رسد به قبل از انقلاب.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در حوزه قرآن کریم به اهداف درنظر گرفته در سند چشم‌انداز رسیده‌ایم، گفت: رهبر انقلاب با دو حوزه قرآن کریم و کتاب ارتباطات معناداری دارند و اهتمام ایشان به رویش‌های قرآنی در ایران کمک کرده است.

وی با تاکید براینکه البته طبیعتا فاصله زیادی میان آنچه هست و آنچه باید باشد وجود دارد، افزود: قرآن کریم عمق بی نهایتی دارد که هرقدر در آن پیش رویم احساس می‌کنیم  هنوز راهی طی نکرده‌ایم.

صالحی تصریح کرد: معاونت قرآن و عترت با استفاده از ظرفیت‌های موجود، در مورد نهضت روخوانی قرآن کریم اقدامات لازم را انجام دهد؛ چراکه به نظر می‌رسد این اقدام شدنی باشد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید به وسیله پیمایشی دریابیم چه تعداد از دانش‌آموزان (که جامعه هدف هستند) روخوانی قرآن کریم را بلد نیستند و با برنامه‌ریزیِ مشخصی اهدافمان را روشن کنیم.

وی افزود: تعلق بنده به حوزه قرآن کریم به شکل فردی زیاد است و هرمقدار بتوانیم در این حوزه فعالیت کنیم دریغ نخواهم کرد.

صالحی تصریح کرد: از معاونت قرآن و عترت انتظار نداریم که صرفا ذیل همین معاونت فعالیت کند بلکه مساله قرآن باید تبدیل به منبع شود نه حوزه کاری.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در بازی‌های رایانه‌ای، هنری و سینمایی باید قرآن کریم مورد توجه قرار گیرد و معاونت قرآن و عترت باید موتور محرک مسائل قرآنی در وزارت فرهنگ باشد.

وی افزود: باید به مساله حجاب نیز توجه داشت چراکه ضرورتی قرآنی و حکمی شرعی است و ما نیز آنچه که در حوزه فرهنگی و ترویجی باشد را دنبال می‌کنیم.

صالحی تصریح کرد: تلاش می‌کنیم اندازه سهممان به این  وظیفه فردی، دینی و اجتماعی عمل کنیم.

گفتنی است، در این دیدار علاوه بر وزیر فرهنگ، حجت‌الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و مهدی محمدی معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌ها نیز حضور داشتند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه