کشاورزی مازندران پذیرای تکنولوژی مدرن و صنایع تبدیلی نیست
احمد زیارلاریمی اظهار داشت: کشاورزی مازندران همچنان سنتی و پذیرای تکنولوژی مدرن و صنایع تبدیلی نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، عضو هیأت رئیسه نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران درباره کاهش عرصههای منابع طبیعی در مازندران بیان کرد: در بخش منابع طبیعی در مازندران سرمایههای فاخری وجود دارد که در حال از دست رفتن است و در این زمینه باید چشمانداز استفاده از منابع طبیعی تدوین شود.
وی وجود داشتن آشفتگی آماری در استان مازندران و همخوانی نداشتن آمار تولیدات محصولات کشاورزی از سوی سازمانهای مرتبط مانند سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی را یک معضل برشمرد و تصریح کرد: واردات بیرویه و بیحساب و کتاب محصولات کشاورزی نیز محور بودن کشاورزی در استان را زیر سؤال میبرد.
عضو هیأت رئیسه نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی مازندران تغییر کاربری اراضی کشاورزی و درخواستهای اخذ مجوز برای تغییر کاربری را از دیگر مشکلات در استان مازندران برشمرد و گفت: از سال ۹۰ تا ۹۴ تغییر کاربریهای زیادی در استان صورت گرفته است که در این زمینه ضرورت آمایش سرزمینی لازم به نظر میرسد.
وی همچنین با اشاره به پایش میدانی انجام شده از ۴۶۰ روستای شهرستان ساری اضافه کرد: در شهرستان ساری در بخش صنعت طیور، صنعت سبز و ارگانیک وجود دارد که در این بخش اقبال عمومی به دلیل گرانی محصول تولیدی این بخش کم است.
زیارلاریمی با اعلام اینکه براساس نظر مقام معظم رهبری منابع انسانی ظرفیتهای روی زمین هستند، گفت: در این بخش باید با تشکیل تعاونیها و تشکلهای اشتغالزایی زمینه شکوفایی اقتصادی را فراهم کرد.
وی همچنین با بیان اینکه در ۲ ماه اخیر موضوع اشتغال در بخش روستایی و خوداشتغالی در دستور کار قرار گرفته است، افزود: برای تحقق این مسئله باید فرهنگ کارآفرینی نهادینه شود.
عضو هیأت رئیسه نظام مهندسی کشاورزی و مازندران ضرورت امنیت غذایی و سلامت آن را ضرورت انکارناپذیر برشمرد و ادامه داد: در بخش کشاورزی در استان مازندران چشمانداز و سند راهبردی تدوین نشده است.
زیارلاریمی یکی از مشکلات حوزه کشاورزی در استان را استفاده بیرویه از سموم کشاورزی برشمرد و خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد تولید مرغ مازندران حاوی آنتیبیوتیکها است که این یکی از دلایل برگشت صادرات طیور مازندران را در بر میگیرد.
ارسال نظر