نهادسازی عامل همگرایی، همافزایی و شکوفایی در بابل
یکی از فعالان سیاسی و اجتماعی بابل به بهانه روز تعاون، «نهادسازی» را عامل همافزایی و همگرایی بین کنشگران سیاسی و اجتماعی دانسته و هماکنون نیز بر «تشکیل شورای عالی شهرستان بابل» اصرار دارد.
به گزارش خبرگزاری موج، تعدادی از جوانان دلسوز و ترقیخواه بابلی در قالب تشکل مدنی در شرف تأسیس، در تدبیری شکوهمند به مناسبت روز تعاون، عصر شنبه ۱۳ شهریور در تدارک همایشی هستند تا بر الزامات و ضرورتهای همگرایی و خطرات واگرایی تأکید کنند.
هرچند روز تعاون در تقویم مناسبتها صبغه اقتصادی دارد و بیشتر به امور تعاونیها برمیگردد اما اصل موضوع تعاون ریشه در تاریخ دارد و در فرهنگ دینی و ملی ما امر مهمی تلقی میشود.
تعاون یکی از آموزههای قرآنی و از دستورات و تعالیم اجتماعی و اقتصادی اسلام است، در فرهنگ بومی و محلی مازندران «کایری» نیز نوعی از همیاری و تعاون محسوب میشود که در حال فراموشی است.
اگر خیرخواهی و نیکاندیشی در قالب ساخت اماکن مذهبی، آموزشی، درمانی و فرهنگی یا کمک به همنوعان را در مناسبتها و اعیاد نوعی تعاون و همدلی تلقی کنیم، از این منظر مردم بابل به نسبت شهرهای دیگر استان مازندران از رتبه و تراز خوبی برخوردار هستند و خیران بابلی سرآمد منطقه هستند.
اگر فعالیت تشکلهای مردم نهاد را مبنای دیگری از تراز مشارکت عمومی و همگرایی اجتماعی بدانیم، باز هم در این شاخص مردم و تشکلهای بابل نهادهای پویا و تراز قابل توجهی دارند.
اگر دفاع از انقلاب و سرزمین را یک شاخص بدانیم نقش و حضور مردم ولایتمدار بابل در دفاع مقدس با تقدیم بیش از یکهزار و ۷۴۰ شهید، ستودنی است.
مردم بابل در عرصههای مختلف مذهبی، انقلابی، اقتصادی، اجتماعی، ورزشی، علمی و فرهنگی همواره پیشتاز بودهاند اما با توجه به نقش تعیین کننده مسؤولان و مقامات سیاسی و اجتماعی در توسعه هر منطقه، آیا بابل تراز مناسبی از همگرایی بین فعالان سیاسی را دارد!؟
پاسخ نگارنده به این پرسش مثبت نیست و بهعنوان یک کنشگر سیاسی و اجتماعی بر این باور است که شهرستان بزرگ بابل برای توسعه و تعالی به همگرایی و همدلی بزرگان، امنا و فعالان سیاسی و اجتماعی زادبوم نیاز مبرم دارد.
جریانات سیاسی و اجتماعی در بابل، چیزی جدا از روندهای سیاسی و اجتماعی کشور نیست اما تعلقات بومی و فرهنگ محلی میتواند در وفاق اجتماعی مؤثر باشد.
نویسنده این سطور در قلمی دیگر به همین مناسبت «نهادسازی» را عامل همافزایی و همگرایی بین کنشگران سیاسی و اجتماعی دانسته و هماکنون نیز بر «تشکیل شورای عالی شهرستان بابل» اصرار دارد و معتقد است تشکیل چنین شورایی متشکل از مقامات سیاسی، اجتماعی، مذهبی و مدنی میتواند یک نظم منطقی بین کنشگران توسعه برقرار کند.
گفتوگو، مقاله، همایش و فرهنگسازی، شرط لازم روندهای معطوف به همگرایی است اما ساختارسازی و قاعدهمند کردن روندها نیز عامل مقوم این دسته از امور است.
نبود احزاب، رسانهها و تشکلهای مدنی پرسشگر سیب پاسخگو نبودن و شفاف عمل نکردن صاحبان قدرت شده است و فردی نیست که از ائمه جمعه، نمایندگان، دولتمردان، شوراها و نهادهای سیاسی و اجتماعی بپرسد که در جایگاه و منصبی که قرار دارید، برای توسعه شهر چه کردهاید!؟ یا احیاناً با چه موانع و مشکلاتی مواجه هستید!؟
اینجانب برگزاری همایش «طلوع تعاون» که مقارن با روز تعاون در مدرسه پورنگ بابل برگزار میشود را به فال نیک میگیرم و گامی ارزنده و در خور تحسین برای همگرایی مردم و مسؤولین دانسته و انتظار دارم اهداف و برنامههای همایش را بهطور جد پیگیر باشند و بیتعارف همه مسؤولان و صاحبان منصب و تریبون را گرد میز توسعه بابل هدایت کنند.
مقامات تراز اول شهر از ائمه جمعه، نمایندگان، فرماندار، مدیران دستگاههای اجرایی، شوراها و شهرداران، احزاب و رسانهها، تشکلهای مدنی و صنفی و اقشار مختلف اداری و صنفی باید بدانند که فرصت، تریبون، قلم و قدم آنها باید معطوف به همافزایی و همگرایی باشد و هیچ فردی حق فرصتسوزی و تکمحوری ندارد و هر نغمه اختلافانگیز خیانت به آرمان شهدا و ظلم به منافع شهرستان است.
بزرگان و امنای شهر و کنشگران سیاسی و اجتماعی حتماً با عمق نگرانکننده معضلات اجتماعی، فقر، فساد و بیکاری در بابل مطلع هستند، لذا بهخود بیایند و با ترک مخاصمات بیحاصل و کشمکشهای رسانهای در شبکههای اجتماعی به دنبال گرهگشایی از مشکلات مردم رنجدیده باشید.
به ندای جوانان آرمانخواه و توسعهگرای بابل لبیک بگویید و با قلم و قدم گام در همگرایی و همافزایی بردارید و از طرح مطالب تنشزا خودداری کنید.
منیت و خودخواهی را کنار گذاشته به فکر مصالح شهرستان باشیم تا امید این جوانان با انگیزه و ترقیخواه به یأس تبدیل نشود.
شهرستان بابل مزیتهای جذاب، منابع و سرمایههای مادی و معنوی ارزشمند و بهویژه نیروهای انسانی متخصص دلسوزی دارد که در صورت وفاق و همگرایی نقش بسزایی در شکوفایی زادبوم دارند.
ایرج نیازآذری
فعال سیاسی و اجتماعی
ارسال نظر