English

ضرورت مدیریت مصرف آب با توجه به کاهش بارش‌های بهاری

شاهد تغییرات در آب و هوا طی سال‌های اخیر هستیم که به‌صورت محسوس بوده و دیار سبز مازندران نیز از این تغییرات دور نماند.

ضرورت مدیریت مصرف آب با توجه به کاهش بارش‌های بهاری

به گزارش خبرگزاری موج، طی سال‌های اخیر شاهد تغییرات در آب و هوا هستیم که به‌صورت محسوس بوده و دیار سبز مازندران نیز از این تغییرات دور نماند.

تغییرات آب و هوایی یا اقلیمی به‌گونه‌ای بوده که از سویی دمای هوا افزایش یافته و از سویی دیگر شدت بارش‌ها تغییر یافته و حالت سیل‌آسا به خود گرفته است.

نکته مهم این است که مازندران استان کشاورزی است که تمام فعالیت‌ها پیرامون بحث کشاورزی می‌چرخد و بارش‌های بهاری تأثیر به‌سزایی در رشد محصولات به همراه دارد ولی امسال شاهد کاهش چشمگیر بارش‌ها هستیم که بسیار محسوس است.

موضوع کاهش منابع آبی نگرانی‌های بسیاری برای کشاورزان به همراه داشته به این دلیل که بر اثر کاهش بارش‌ها سال گذشته برخی از شالیزارها خشک و یا دچار استرس آبی شدند.

مهم‌ترین موضوع با توجه به تغییرات اقلیمی این است که افراد به‌ویژه کشاورزان بتوانند از روان‌آب‌ها استفاده کنند و در فصل گرما و در صورت ضرورت به سراغ منابع آبی روند. 

مدیرکل هواشناسی مازندران در این باره اظهار کرد: هر چند آخرین ماه فصل بهار یعنی خرداد ماه یکی از کم بارش‌‏ترین ماه‏‌های سال در استان مازندران است، اما در این ماه خیلی کمتر از نرمال بارش اتفاق افتاد؛ به طوری‌که حدود ۱۲ درصد میانگین بارش رخ داده و نزدیک به ۹۰ درصد کاهش داشت.

سیدمحمدرضا رضوی ادامه داد: از ۱۵ ایستگاه هواشناسی سینوپتیک استان (رامسر، نوشهر، بابلسر، آمل، قراخیل قائم‌شهر، ساری، دشت‌ناز، بندر امیرآباد بهشهر، گلوگاه، سیاه‌بیشه، کجور، بلده، آلاشت، پل‏‌سفید و کیاسر) تمامی ایستگاه‌‏های استان میزان بارش آنها کاهش قابل ملاحظه داشته که با این وضعیت می‏‌طلبد در مصرف آب، در بخش‏‌های مختلف مدیریت لازم به‌عمل آید.

وی با بیان اینکه متوسط بارش خرداد ماه سال ۹۶ مازندران، حدود سه میلی‌متر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۸۸ درصد و نسبت به فروردین ماه سال گذشته حدود ۹۱ درصد کاهش یافت، اضافه کرد: میزان بارش در تمامی ایستگاه‏‌های استان کاهش قابل ملاحظه داشته به‌طوری‌که بیشترین کاهش بارش نسبت به نرمال به ترتیب از بلده، کجور، بندرامیرآباد و دشت‌‏ناز حدود ۱۰۰، بابلسر، ساری، گلوگاه، سیاه‌بیشه، آلاشت و پل‏‌سفید ۹۰ تا ۹۷، کیاسر، قراخیل قائم‌شهر و آمل ۸۰ تا ۸۹، نوشهر ۷۰  و رامسر حدود ۶۸ درصد بوده است.

مدیرکل هواشناسی مازندران تصریح کرد: متوسط بارش فصل بهار سال ۹۶ استان، حدود ۹۲ میلی‌متر بوده که نسبت به میانگین بلندمدت حدود ۱۶ درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود ۴۳ درصد کاهش داشته است.

این مسوول با اشاره به اینکه طی این مدت در بین ایستگاه‏‌های استان، تنها ایستگاه آمل نسبت به دوره بلندمدت حدود ۱۸ درصد افزایش بارش اتفاق افتاد، افزود: بیشترین کاهش بارش نیز به‌ترتیب از گلوگاه حدود ۳۷ و دشت‌ناز ۳۱، کجور ۲۷، بابلسر ۲۵، ساری ۲۴، کیاسر ۲۲، بلده ۲۱، پل‏‌سفید ۱۹، نوشهر ۱۴، آلاشت ۱۲، بندرامیرآباد ۱۱، رامسر ۱۰، سیاه‏‌بیشه هشت و قراخیل قائم‌شهر حدود دو درصد بوده است.

رضوی با اعلام اینکه متوسط بارش ۹ ماه اول سال زراعی(سال آبی) ۹۶ ـ ۹۵ استان مازندران حدود ۴۹۸ میلی‌متر بوده که نسبت به دوره بلندمدت حدود ۱۳ درصد و نسبت به مدت مشابه سال زراعی گذشته حدود ۲۴ درصد کاهش داشت، یادآور شد: این آمار نسبت به دوره بلندمدت تنها در سه ایستگاه نوشهر، آمل و سیاه‏‌بیشه به‌ترتیب حدود ۸، ۴ و ۲ درصد افزایش بارش اتفاق افتاد.

وی گفت: بیشترین کاهش بارش نیز به‌ترتیب از گلوگاه حدود ۳۵، بندرامیرآباد و دشت‌ناز حدود ۳۰، کیاسر و کجور ۲۶ ، پل‏‌سفید ۲۰، قراخیل قائم‌شهر ۱۷، ساری و بلده حدود ۱۶، بابلسر ۱۱، آلاشت ۶ و رامسر حدود ۴ درصد بوده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه