پانزدهمین عمل جراحی و یپل کلاسیک در بیمارستان روحانی بابل انجام شد
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: پانزدهمین عمل جراحی ویپل کلاسیک در بیمارستان روحانی بابل انجام شد و این مرکز به یکی از مراکز مرجع در جراحیهای پیچیده کبد و مجاری صفراوی تبدیل شده است.
به گزارش خبرگزاری موج، رامین نصرتی اظهار کرد: پانزدهمین مورد عمل برداشتن لوزالمعده و اثنی عشر (ویپل) که یکی از پیچیدهترین عملها در حوزه جراحی محسوب میشود در این بیمارستان با موفقیت به انجام رسید.
وی افزود: بیمار آقای ۶۸ ساله اهل نور با سرطان اثنی عشر و درگیری لوزالمعده، برای عمل جراحی ویپل نامزد شد و پس از یک جراحی ۱۰ ساعته، اثنی عشر و بخشهایی از معده، لوزالمعده، روده باریک و مجاری صفراوی خارج و بازسازی گوارشی انجام شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه شیمى درمانى تاثیر بسیار کمی در درمان سرطان سر پانکراس دارد، تصریح کرد: بهترین درمان این بیمارى اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شود جراحى است.
نصرتی خاطرنشان کرد: در ابتدا سرطان پانکراس در سکوت و بدون درد رشد میکند، زمانی که سرطان به اندازه کافی بزرگ شود، علائم آن بروز میکند که کاهش وزن، زردی پوست، ادرار تیره، مدفوع کم رنگ، خارش، تهوع، استفراغ، شکم درد، کمر درد و بزرگ شدن غدد لنفاوی در گردن از علائم سرطان سر پانکراس است.
وی یادآور شد: سرطان پانکراس به علت رشد، تقسیم و گسترش خارج از کنترل سلولهای لوزالمعده و تشکیل یک تومور بدخیم، به وجود میآید که سیگار کشیدن را میتوان اصلیترین عامل خطر ایجاد سرطان پانکراس دانست و افراد سیگاری تا دو برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض خطر ابتلا به سرطان پانکراس قرار دارند.
نصرتی اضافه کرد: جراحى این تومور که به نام ویپل بوده جراحى بسیار سختی است و قسمت انتهایى معده، کیسه صفرا، اثنى عشر، لوزالمعده و قسمت ابتدایى روده باریک برداشته میشود.
این متخصص اضافه کرد: این جراحى به علت عوارض شدید و تکنیک بالاى جراحى نیاز به مرکز درمانى مجهز و تیم پزشکی متبحر دارد که در سطح کشور در مراکز خاص و محدود انجام میشود.
نصرتی ادامه داد: اهمیت این موضوع بدین ترتیب است که بر اساس استانداردهای بینالمللی انجام ۱۵ مورد عمل ویپل در سال باعث ارتقای آن مرکز به عنوان یکی از مراکز مرجع در انجام عملهای هپاتوبیلیاری کبد، مجاری صفراوی و لوزالمعده میشود که مرکز آموزشی درمانی آیتالله روحانی نیز از این پس به عنوان یکی از این مراکز مرجع شناخته میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل در پایان گفت: این مهم حاصل حمایتها و تلاش دلسوزانه ریاست دانشگاه علوم پزشکی بابل دکتر ربیعی، ریاست بیمارستان روحانی دکتر صادقی، ریاست و سوپروایز اتاق عمل و کلیه پرسنل و رزیدنتهای جراحی این مرکز است.
ارسال نظر