English

مدیر جهاد کشاورزی بابل:

۲۳ هزار هکتار شالیزار بابل شخم و شیار شد

مدیر جهاد کشاورزی بابل از شخم و شیار اولیه با احتساب کشت دوم در ۲۲ هزار و ۹۱۴ هکتار اراضی شالیزاری این شهرستان خبر داد.

23 هزار هکتار شالیزار بابل شخم و شیار شد

به گزارش خبرگزاری موج مازندران، محسن علی گل زاده با بیان اینکه یکی از اصلی ترین راهکارهای مبارزه با آفت ساقه خوار برنج و تولید غذای سالم، شخم و شیار زمستانه و انهدام علف های هرز حاشیه مزارع برنج است، اظهار داشت: شهرستان بابل دارای ۴۷ هزار و ۱۴۷ هکتار اراضی شالیزاری است که تاکنون عملیات شخم و شیار اولیه با احتساب کشت دوم در ۲۲ هزار و ۹۱۴ هکتار اراضی شالیزاری این شهرستان انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه کاهش آفات و کاهش مصرف سموم از نتایج شخم و شیار در زمستان است، ادامه داد: شخم و شیار اولیه در ۷ هزار و ۸۷۸ هکتار و شخم و شیار با احتساب کشت دوم در ۱۵ هزار و ۳۶ هکتار صورت گرفت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بابل گفت: سطح بیمه مزارع شالیزاری این شهرستان تاکنون ۲۰۶ هکتار و تعداد آزمون خاک را ۸۹ نمونه است.

وی بیان داشت: انجام شخم و شیار و زیر خاک کردن به موقع کاه و کُلش به جا مانده در مزرعه، علاوه بر کنترل آفات، سبب پوسیدگی بقایا و افزایش ماده آلی خاک و نهایتاً افزایش محصول کشت سال بعد خواهد شد.

علی گل زاده با بیان اینکه بهره‌ گیری از روان آبها، بارندگی‌های فصلی، افزایش حاصلخیزی خاک، صرفه‌جویی در میزان مصرف آب، کاهش آفات و کاهش مصرف سموم از نتایج شخم و شیار در زمستان برای کشت برنج است، افزود: جمع آوری و حذف علف‌های هرز داخل و حاشیه مزارع به ویژه علف‌های هرز روی مرز‌ها و اطراف کانال‌های آبیاری حداکثر تا دهه اول اسفندماه برای کاهش جمعیت انتقالی به سال بعد مؤثر است.

وی گفت: اگر فصل بهار شاهد بروز کم‌آبی باشیم، شخم و شیار زمستانه می تواند پشتوانه‌ای برای تسهیل شخم بهاره باشد که با اندک میزان آب در اختیار کشاورز زمین برای انتقال نشا آماده می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه