English

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران خبر داد؛

سرریز شدن سد آیت‌الله صالحی

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مازندران گفت: بارش‌های مناسب نخستین روزهای سال جدید در مناطق بالادست سد آیت الله صالحی مازندرانی منجر به پر شدن مخزن و سرریز این سد شد.

سرریز شدن سد آیت‌الله صالحی
به گزارش خبرگزاری موج از مازندران

، ‌‌حیدر داوودیان با بیان اینکه بارش‌های نخستین روزهای سال جدید در حال افزایش میزان ذخایر آب موجود در مخزن سدهای مازندران است، اظهار داشت: ظرفیت آبگیری مخزن سد آیت‌الله صالحی مازندران در شهرستان سوادکوه شمالی بعدازظهر امروز به لطف بارندگی‌های چند روز اخیر پر شد و خروجی سد با توجه به سرریز آن اکنون به ۱۵ متر مکعب بر ثانیه رسیده است.

وی ادامه داد: میزان آب ورودی به مخزن سد آیت‌الله صالحی مازندرانی اکنون ۲۶ متر مکعب بر ثانیه است که احتمال افزایش این میزان با توجه به استمرار بارندگی‌ها وجود دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان اینکه بارش‌های خوبی که در نیمه دوم سال ۱۴۰۳ رقم خورد سبب شد، گفت: ذخیره سدهای استان نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته است و برای فصل کشاورزی پیش رو نباید نگرانی نداشته باشیم اما این ذخیره مناسب نباید موجب بی‌توجهی به رعایت مصرف بهینه آب شود.

وی تأکید کرد: هم استانیها را به حفظ ذخایر آبی و مدیریت مصرف آب توصیه می کنیم تا بتوانیم با ذخایر آبی مناسبی فصل کشاورزی را به پایان برسانیم و در ابتدای ماه مهر امسال به پیشواز سال آبی جدید برویم.

داوودیان با اشاره به افزایش خروجی از سد به دلیل سرریز آب نسبت به سیلابی شدن جریان آب بابلرود در پایین‌دست سد هشدار داد و تصریح کرد: با توجه به این‌که میزان آب خروجی سد آیت‌الله صالحی مازندرانی در حال حاضر ۱۵ متر مکعب است به ساکنان مناطق پایین‌دست توصیه می‌شود به دلیل افزایش آب رودخانه نکات ایمنی و هشدارهای مربوط به حضور و تردد در حاشیه رودخانه‌های سیلابی را مد نظر قرار دهند و تا حد امکان در حاشیه رودخانه حضور نیابند.

گفتنی است؛ سد آیت‌الله صالحی مازندرانی که با نام سد البرز نیز شناخته می‌شود در دهستان لفور از توابع شهرستان سوادکوه شمالی روی رودخانه بابلرود ساخته شده است. این سد ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ نیز سرریز کرد و اکنون به دلیل بارش‌های مناسب در فاصله کمتر از یک سال بار دیگر سرریز کرد.

حجم مخزن این سد با ارتفاع دیواره ۷۸ متر و طول تاج ۸۳۷ متر حدود ۱۴۲ میلیون متر مکعب است که توان تنظیم ۱۹۲ میلیون متر مکعب آب را دارد و ۵۴ هزار هکتار از کشتزارهای مازندران در منطقه حد فاصل رودخانه‌های بابلرود تا سیاهرود زیر پوشش این سد قرار دارند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه