English

خیز سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برای جهش دو برابری روکش آسفالت محورهای مواصلاتی

سرپرست سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای گفت: با وجود محدودیت منابع مالی، می‌کوشیم جهش دو برابری را در زمینه اجرایی روکش آسفالت محورهای مواصلاتی و بهبود وضعیت شبکه راه‌های کشور ایجاد کنیم.

خیز سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای برای جهش دو برابری روکش آسفالت محورهای مواصلاتی
به گزارش خبرگزاری موج

 به نقل از راهداری، رضا اکبری، سرپرست سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای در مراسم افتتاحیه شانزدهمین همایش ملی و نمایشگاه قیر، آسفالت و ماشین‌آلات اظهار کرد: با وجود محدودیت‌های مالی، اولویت اصلی تخصیص منابع در راستای ارتقاء وضعیت کیفی محورهای مواصلاتی است.

وی با تأکید بر این‌که فاصله گسترده‌ای بین منابع مالی و نیاز واقعی در حوزه نگهداری راه‌ها وجود دارد، بیان کرد: احکام خوبی در برنامه هفتم توسعه دیده شده و به دنبال بهبود وضعیت بودجه‌ای و تأمین منابع جدید درآمدی برای ارتقاء کیفیت روسازی جاده‌های کشور هستیم.

سرپرست سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای عنوان کرد: متخصصان دفتر نگهداری راه و ابنیه فنی راه برای نخستین بار هزینه استهلاک جاده را بر اساس آمار محاسبه کرده‌اند و بر اساس تطابق اطلاعاتی همچون آمار تردد وسایل نقلیه، میزان جابه‌جایی و مبادی و مقاصد بار و وضعیت روسازی جاده‌ها می‌توان محاسبه دقیقی را برای نگهداری رویه آسفالت جاده‌ها انجام داد.

به گفته اکبری در سال گذشته ۸۷ درصد از سهم تردد جاده‌ها مربوط به خودروهای سواری، ۵ درصد کامیونت، ۴۷ درصد کامیون دومحور، ۲۳ درصد کامیون سه محور و ۲۵ درصد کامیون چهار محور تعلق گرفته و طول حمل جابه‌جایی کالا در کشور ۱۶.۵ میلیارد کیلومتر بوده است.

وی تأکید کرد: بر اساس این آمار، در حالی هزینه استهلاک شبکه راه‌های کشور در سال گذشته ۴۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده که در این سال، ۱۵ هزار میلیارد تومان یعنی معادل یک‌سوم این هزینه منابع موجود بوده است.

سرپرست سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ نیز با توجه به رشد کیلومتر و تُناژ در حوزه حمل بار در کشور، هزینه استهلاک ۵۳ هزار میلیارد تومان برآورد شده و سهم اعتبار دریافتی برای بهینه‌سازی جاده‌ها تاکنون کمتر از ۱۵ هزار میلیارد تومان بوده است، بنابراین با کسر میزان اعتبار تخصیص یافته به نسبت مجموع استهلاک محورها، عملأ طی سال گذشته و امسال با استهلاکی معادل ۶۳‌ هزار میلیارد تومان در سطح محورهای مواصلاتی مواجه بوده‌ایم.

اکبری افزود: اگرچه اقدامات زیادی در حوزه تئوری و برنامه‌ریزی انجام شده اما وضعیت منابع مالی مناسب نیست، البته می‌کوشیم با استفاده از ظرفیت قانون بودجه و احکام برنامه هفتم توسعه، جهش دو برابری را در زمینه اجرایی روکش آسفالت محورهای مواصلاتی و بهبود وضعیت شبکه راه‌های کشور ایجاد کنیم.

وی با تأکید بر این‌که درب سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای به روی محققان برای کارهای جدید پژوهشی و خلاقانه در حوزه قیر و آسفالت باز است، ابراز امیدواری کرد: در دوره جدید اقدامات بهتری پیگیری و اجرایی شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه