انتخاب سازمان راهداری و حمل نقل جاده ای بهعنوان صنعت برتر در تعاملات با دانشگاه
در مراسم تجلیل از نامآوران، پژوهشگران و فناوران نمونه در دانشگاه علم و صنعت، سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای بهعنوان صنعت موفق در تعاملات با دانشگاه انتخاب شد.

به نقل از راهداری، رئیس این سازمان طی سخنانی گفت: یکی از نقاط عطف سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای این است که بهعنوان سازمانی پیشرو در نوآوری، ظرفیتهای خوبی در حوزههای ITS ، هوشمندسازی و فناوریهای نوین دارد.
رضا اکبری از آمادگی سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای به منظور تعامل و همکار بیشتر با دانشگاهها در حوزه راهداری، حمل و نقل و هوشمند سازی خبر داد و ابراز امیدواری کرد توسعه ارتباط با دانشگاهها و نخبگان منجر به نتایج اثرگذار شود.
وی با اشاره به اینکه اقدامات مناسبی عمدتأ از جنس فناوری، نوآوری و فعالیتهای دانشبنیان در زمینه مدیریت صحیح منابع موجود در این سازمان انجام شده است، خاطرنشان کرد: سامانههای پیشرفته مدیریتی با استفاده از دانش بومی و بهکمک نخبگان کشور با حمایت سازمان راهداری طراحی و پیاده سازی شده و ایران جزء معدود کشورهای منطقه است که به لحاظ فناوری، وسعت برداشت دادهها، تکنولوژی تحلیل و پردازش های مهندسی امروز به دستاوردهای قابل توجهی دست یافته است.
اکبری افزود: با این دستاوردها امروز ۶۰ هزار کیلومتر از جادههای کشور برای نخستین بار به لحاظ ایمنی رتبهبندی شدهاند و اطلاعات بسیار با ارزشی برای تصمیمگیری و رفع نواقص جادهای، میزان اعتبار مورد نیاز برای اصلاح و نقش آنها در کاهش آمار تصادفات به دست آمده است.
اکبری با تأکید بر اینکه تأمین منابع مالی نیازمند رویکرد و تفکری متفاوت از گذشته است، عنوان کرد: برای تأمین ابزارهای نوین این بخش باید با فعالیت در بازارهای بورس، استفاده از اوراق و راهاندازی صندوقهای سرمایه در حوزه مباحث اقتصادی طرحی جدید پیاده سازی شود.
وی با اشاره به فعالیت قریب به ۱۰۰ سامانه ملی در سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و گردآوری میلیاردها داده و اطلاعات در حوزههای مختلف تردد، ترافیک، جرائم، شبکه حمل و نقل مسافر و بار، وضعیت جادهها، تصادفات و ... خاطرنشان کرد: در صدد گسترش سامانهها با هدف مدیریت بهینه در حوزه زیرساخت حمل و نقل کشور هستیم.
اکبری توجه به مفاهیم جدیدی مانند تحلیل ریسک، قابلیت اطمینان و تابآوری را به منظور تصمیمگیری در مدیریت زیرساخت، نگهداری شبکه راه و اختصاص منابع مورد تاکید قرار داد و افزود: در سالهای اخیر اقدامات شاخصی از جمله طرح جامع حمل و نقل جاده ای، چند طرح در حوزه هوشمند سازی و ITS بین سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای و دانشگاه علم و صنعت ایران اجرایی شده است.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در ادامه از سفرهای اربعین حسینی به عنوان پروژه عظیمی از جنس حمل و نقل یاد کرد و گفت: در این ایام چند میلیون زائر در بازه زمانی کوتاهی به عتبات عالیات مشرف میشوند که جابجایی بیش از ۹۰ درصد آنها به صورت زمینی و قریب به ۴۰ تا ۵۰ درصد به وسیله ناوگان حمل و نقل عمومی انجام میشود.
اکبری با اشاره به فراهم بودن بستر تعامل دانشگاه در ایام سفرهای اربعین حسینی در زمینه برنامهریزی در حوزه حمل و نقل، زمان سفر و فراخوان زائران، اظهار کرد: در این راستا اقداماتی از سوی دانشگاه علم و صنعت در خصوص استفاده از سامانههای تلفن همراه به منظور برنامهریزی سفر و پردازش تصویر وسائل نقلیه با هدف پیشبینی تعداد زائران در مرزها اجرایی شده است.
وی عنوان کرد: در سالهای اخیر با راهاندازی مرکز آموزش، مطالعات و نوآوری به عنوان متولی ارتباط با دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان، اقدامات بسیار شاخصی در زمینه ارتباط با دانشگاهها، شرکتهای دانش بنیان، شرکتهای فناور ، نخبگان و فناوران آغاز شده و با برگزاری چند رویداد و فراخوان، تعداد زیادی از ایدهها به قرارداد تبدیل شده است.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای با اعلام آمادگی این سازمان با هدف تقویت تعامل و همکار گسترده تر با دانشگاه ها و مراکز علمی و پژوهشی در حوزه راهداری و حمل و نقل، ابراز امیدواری کرد این تعاملات منجر به نتایج مؤثر و مفیدی برای کشور شود.
ارسال نظر