انتقال خون قشم نیاز به مشارکت همگانی برای تامین ذخایر خونی دارد
مدیرکل انتقال خون استان هرمزگان گفت: تنها پایگاه انتقال خون بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس برای تامین و افزایش ذخایر خونی مورد نیاز بیماران به مشارکت همگانی و بیشتر قشموندان با همه گروه های خونی نیاز دارد.
، ایمان زارعی مدیرکل انتقال خون استان هرمزگان اظهار کرد: به دلیل گرمای هوا در هرمزگان مراجعه مردم به پایگاه های انتقال خون این استان و جزیره قشم کاهش یافته و این در حالی است که بیمارستان ها و مراکز درمانی به صورت روزانه درخواست خون و یا فرآورده های این هدیه سرخ برای نجات زندگی را دارند.
وی از مردم نوعدوست جزیره قشم نگین خلیج فارس خواست تا به مراجعه به تنها پایگاه انتقال خون این شهرستان مرزی به فکر بیماران باشند و برای نجات جان آنان به نشانه انسانیت و ایثار خون هدیه کنند.
مدیرکل انتقال خون استان هرمزگان با اشاره به نقش مهم اهداکنندگان برای تامین خونهای مورد نیاز بیماران ابراز داشت: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۵ سال است.
زارعی بیان داشت: فواصل اهدای خون هر هشت هفته، یکبار است مشروط به آنکه شمار مرتبه های آن در طول یک سال بیشتر از چهار بار نشود.
وی با بیان اینکه زنان سه بار در سال و مردان حداکثر چهار بار در سال می توانند خون خود را اهدا کنند، اضافه کرد: همراه داشتن کارت ملی برای داوطلبان بار اول اهدای خون، ضروری است.
مدیر کل انتقال خون استان هرمزگان با اشاره به اینکه نیاز به خون و فرآورده های خونی، همیشگی بوده و محدود به زمان خاصی نیست، گفت: با اهدای یک واحد خون میتوان جان سه نفر را نجات داد؛ از یک واحد خون، گلبول خون فشرده گرفته میشود که در جراحیها کاربرد دارد، پس از آن پلاکت گرفته میشود که به مصرف بیماران سرطانی میرسد، پلاسمای خون نیز در بیماران کبدی و سوختگی استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه بیم از کم خونی از عوامل بازدارنده مراجعه بسیاری از افراد به مراکز اهدای خون است، بیان کرد: در صورتی که فرد، قبل از اهدای خون توسط پزشک در پایگاه انتقال خون معاینه می شود و سپس با توجه به فشار خون و معاینات لازم اگر فرد دارای شرایط لازم بود، میتواند خون اهدا کند.
زارعی تاکید کرد: اهدا کنندگان خون باید درصورت وجود سابقه آلرژیها(تب یونجه و نظایر آن)، مصرف هرگونه دارو، سابقه بیماری های قلبی و عروقی، ریوی، کلیوی، کبدی، تزریق خون و فرآورده های آن، غش، صرع، تشنج، اعتیاد به مواد مخدر تزریقی، اعمال جراحی، سابقه رفتارهای پر خطر (تماس جنسی خارج از چارچوب خانواده)، سابقه خالکوبی، حجامت، تاتو و زردی یا یرقان در خود و خانواده حتما پزشک انتقال خون را در جریان قرار دهند.
ارسال نظر