اسدالله شعبانی:
قصه ها برای روشنگری آمده اند
مولف حوزه کودک و نوجوان از اهمیت جشنواره قصه گویی و نقش قصه ها در روشنگری انسان، سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری موج همدان، اسدالله شعبانی، صاحب بیش از ۶۰۰ اثر تالیفی در حوزه کودک و نوجوان و اهل روستای بهادربیگ استان همدان ضمن حمایت از جشنواره قصهگویی و اشاره به نقش قصه ها در روشنگری، گفت: جشنوارههای قصهگویی اگر به همراه خلاقیت و نوآوری باشد و از کلیشهها فاصله بگیرد بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
نقش قصه ها در روشنگری
شعبانی افزود: این جشنواره میتواند توجه مردم، والدین و کودکان را به موضوع قصه و قصهگویی جلب کند و از آنجا که خاستگاه و هویت این هنر از همان ابتدا در دل جامعه و مردم بوده است همچنان میتواند توسط مردم احیا و بهروز شود تا از دل همین روایات مردمی قصهگویان خلاق کشف شوند.
وی مطرح کرد: قصهگویی 90 ثانیهای از آنجا که توسط عموم مردم روایت میشود و اقشار مختلفی در آن حضور دارند میتواند بهتر و موثرتر باشد.
شعبانی عنوان کرد: قصههای پای کرسی بهترین شیوه برای روایت قصه بودهاند زیرا منتقل کننده فرهنگ هستند.
اسداله شعبانی با اشاره به نقش قصه ها در روشنگری، افزود: دولت باید امکانات را در روستاها و میان اقشار مختلف مردم ببرد و شرایط را برای قصهگویی مردم فراهم کند تا از دل آنها استعدادها کشف شوند.
این نویسنده کودک و نوجوان ابراز کرد: در دوران کودکی در روستای پدری به همراه چوپان جوان ده گله را به چرا میبردیم و تمام روز این چوپان جوان قصهی سیاوش از شاهنامه برای من تعریف میکرد و همین سرآغاز تحولاتی در اشتیاق من به کتاب و کتابخوانی و پس از آن نوشتن شعر شد.
قصه های ۹۰ ثانیه ای
شعبانی با اشاره به نقش قصه ها در روشنگری، تاکید میکند: بهتر است در بخش ۹۰ ثانیهای توجه مردم به زندگی، آداب و رسوم و فرهنگ سرزمین خودشان باشد و این ظرفیت به طور عالی و اصیل در همدان وجود دارد چرا که بسیاری از حکومتها و دولتها در این اقلیم پایهگذاری شدهاند و مشاهیر و بزرگان بسیار خوبی هم از دل این خاک به جامعه معرفی شدهاند.
وی گفت: قصهگویی دو وجه دارد، یکی سرگرمی و تفریح و دیگری روشنگری و آگاهیبخشی و برخلاف لالاییها که برای خوابکردن انسانها آمدهاند، قصهها برای روشنگری مردم نوشته شدهاند.
شعبانی مطرح کرد: توجه به گویش و لهجه فولکلور قدیمی همدانی میتواند ظرفیت خوبی برای بخش ۹۰ ثانیهای قصهگویی باشد.
همچنین از نظر این شاعر محبوب کودکان بنای روایت و موضوع در قصهی کودکان باید بر بنیان صلح گذاشته شود و کودکان با آشنایی و شناخت از اقوام مختلف و مذاهب گوناگون و گویشهای متفاوت، ضمن آشنایی با فرهنگ غنی و هویت گذشتگان بسیاری از ادبیات شفاهی را که در سینهی مادربزرگها و پدربزرگهاست ثبت و نگهداری کنند.
اسدالله شعبانی در پایانبا اشاره به نقش قصه ها در روشنگری، علاوه بر دعوت مردم به ویژه در بخش قصهگویی ۹۰ ثانیهای از برگزارکنندگان استانی خواست قصهگویی را به روستاها ببرند و به طور خاص به کتابخانهای در روستای زادگاهش (بهادربیگ) اشاره کرد که کودکان مستعدی دارد.
ارسال نظر