دردومین همایش استانی آموزش و پیشگیری از آلزایمر؛
خطر ابتلا به آلزایمر با الگوی زندگی سالم کاهش می یابد
دومین همایش استانی آموزش و پیشگیری از آلزایمر توسط انجمن آلزایمر همدان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا برگزار شد و در این حوزه، الگوی زندگی سالم در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر مطرح شد.
به گزارش خبرگزاری موج همدان، مدیرعامل انجمن آلزایمر استان همدان در خصوص راه های پیشگیری از آلزایمر اظهار کرد: آلزایمر بیماری مرموز و غیر محسوس است و به دلیل پیشرفت سریع بیماری پیشگیری از آن مشکل میشود.
با الگوی زندگی سالم میتوان خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش داد
برجسیان با اشاره به روند تشکیل انجمن آلزایمر همدان در سال ۱۳۹۶ گفت: در این انجمن برای آگاهی جامعه از مشکل پیشرو تلاش میشود و این بیماری به دلیل پیشرفت فاحش آن در جهان مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به بهرهگیری از چهار متخصص مغز و اعصاب برای خدمترسانی رایگان به اعضای انجمن، علائم هشدار بیماری آلزایمر را شامل از دست دادن حافظه، دشواری در انجام کارهای روزمره، دشواری در بیان منظور و ادای کلمات، سردرگمی در تشخیص زمان و مکان، کاهش یا ضعف استدلال، دشواری در پیگیری مسائل زندگی، جابجا گذاشتن اجسام، تغییرات در خلق و خو و رفتار، تغییرات در شخصیت و کنار کشیدن از کار و فعالیتهای اجتماعی دانست.
مدیرعامل انجمن آلزایمر استان همدان یادآور شد که دفتر انجمن آلزامیر همدان در کلینیک شیخالرییس (دفتر مشارکتهای مردمی) واقع است و هر روز پذیرش افراد در این محل انجام میشود همچنین کارگاههای درمانی، گفتاری و خوراکی نیز با به حد نصاب رسیدن افراد برگزار میشود.
وی خاطرنشان کرد که انجمن آلزایمر همدان انجمنی مردم نهاد است که با حمایتهای مردمی به فعالیت میپردازد.
مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه نیز اظهار کرد: در سالهای اخیر کشور ایران به مدد توسعه اجتماعی، اقتصادی و پیشرفتهای نظالم سلامت به میانگین سنی بالاتر و امید به زندگی بیشتری دست یافته است بدیهی است افزایش امید به زندگی با افزایش درصد جمعیت سالمند همراه بوده و سالخوردگی جمعیت یک دستاورد مثبت و یکی از افتخارات است.
خانم دکتر نوری گفت: بر اساس سرشماری سال 1395 مرکز آمار ایران کشور ایران حدود 7 میلیون سالمند دارد که 9.28 درصد جمعیت را تشکیل میدهد و انتظار میرود تا سال 1430 این نسبت به سی درصد کل جمعیت کشور برسد.
بدیهی است افزایش امید به زندگی با افزایش درصد جمعیت سالمند همراه بوده و سالخوردگی جمعیت یک دستاورد مثبت و یکی از افتخارات است.
خانم دکتر نوری گفت: بر اساس سرشماری سال 1395 مرکز آمار ایران کشور ایران حدود 7 میلیون سالمند دارد که 9.28 درصد جمعیت را تشکیل میدهد و انتظار میرود تا سال 1430 این نسبت به سی درصد کل جمعیت کشور برسد.
وی افزود: در استان همدان نیز بر اساس همین سرشماری جمعیت سالمندان 10.8 درصد است که تویسرکان با جمعیت 13.7 درصد بیشترین سالمند را در بین شهرهای تابعه به خود اختصاص داده است.
مدیر سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه ضمن اشاره به اینکه با سالمندی جمعیت برنامهریزی و سیاست گذاری در جهت تغییر نقش سالمندان از افراد وابسته جمعیتی فعال از هر نظر اجتنابناپذیر است، یادآور شد که سالمندی معمولا همراه با مشکلات مختلفی است که جنبههای جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی را در برگرفته و با تحمیل هزینههای قابل توجهی همراه است.
وی خاطرنشان کرد که حفظ تندرستی و سلامت سالمندان امری امکانپذیر بوده و نباید بیماری و ناتوانی را جزو جداییناپذیر سالمندی دانست و در این راستا مراقبت دورهای سالمندان در کنار آموزش شیوه زندگی سالم میتواند با کاهش بار بیماری و افزایش امید به زندگی توأم با سلامت به سالمندی سالم و فعال منجر شود.
دکتر نوری افزود: یکی از ابعاد مهم شیوه زندگی سالم داشتن فعالیت فیزیکی مطلوب است و پیادهروی آسانترین و سادهترین نوع این فعالیتها است.
وی مزایای فعالیت بدنی منظم را شامل سلامت قلب و عروق، کاهش LDL و افزایش HDL و سلامت روانی، بهبود خواب و تاثیر مثبت در اختلالات خلقی مثل افسردگی و اضطراب و بهبود عملکرد ذهن و سلامت دستگاه گوارش، بهبود یبوست و افزایش قدرت عضلانی و چابکی و تعادل بدن و افزایش استحکام استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان و کاهش ابتلا به سرطان (پستان و روده بزرگ) و کمک به تنظیم قند خون و کاهش ابتلا به دیابت و ... است.
کارشناس ارشد تغذیه نیز اظهار کرد: الگوی زندگی جوانی و میانسالی افراد بر پیری آنان تاثیر میگذارد و در سالمندی باید به رژیم ساده و کم حجم، کم چربی، کم نمک و کم کلسترول که تمام نیاز افراد به مواد مغذی را تامین کند، توجه شود.
فیروزبخت با بیان اینکه بیماری زوال عقل پیش رونده است، گفت: با الگوی زندگی سالم میتوان خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش داد.
وی با اشاره به اینکه سالمندان به دلایل مختلف کمبودهای تغذیهای دارند، گفت: درصد توده فعال بدن سالمندان کاهش یافته و چربی بدن آنها بیشتر میشود و بنابراین باید به کیفیت غذاییشان توجه شود.
مصرف بیرویه و طولانیمدت نان و غلات و ایجاد اضافه وزن، رفع کمبود ویتامین B12 در مواد غذایی با پایه حیوانی، افزایش تحرک سالمندان، مصرف لبنیات باکیفیت، ایجاد دیگر بیماریها در اثر کمبود ویتامین D، تأثیر انتخابهای غذایی در طولانی مدت بر سلامتی، استفاده از سه واحد لبنیات پاستوریزه در رژیم غذایی روزانه سالمندان، ابتلا به آلزایمر در اثر مصرف بیش از حد اسیدهای چرب اشباع، جلوگیری از بروز بیماریها با مصرف لبنیات پروبیوتیک بر سلامت انسان، رفع کمبود کمبود روی و کاهش حس چشایی، لزوم رعایت الگوی تغذیه ای سالم برای پیشگیری و کنترل و درمان بیماریها، لزوم وجود حبوبات در رژیم غذایی مثل انواع سوپ و آش، مصرف مغزها، توجه به نوع روغن به ویژه روغن زیتون با ارزش غذایی بالا و بهرهگیری از خاصیت ضد التهابی امگا سه از دیگر موارد مطرح شده توسط این کارشناس ارشد تغذیه بود.
صداقت خواه نیز در ادامه با بیان اینکه ۵ درصد موارد آلزایمر ارثی است و اغلب بعد از 65 سالگی رخ میدهد در خصوص مراقبتهای پرستاری مراقبت پرستاری توضیح داد.
وی با بیان اینکه مراقبت از بیمار نوعی پرستاری است، هدایت و حمایت بیماران آلزایمر را ضروری دانست.
ارسال نظر