کارشناس ارشد مدیریت شهری:
مدیریت شفاف، حاصل مشارکت شهروندان است
یک کارشناس ارشد مدیریت شهری با اشاره به اهمیت مقوله شفافیت در انواع مدیریت و رفتار، از اینکه مدیریت شفاف حاصل مشارکت شهروندان است، سخن گفت.
به گزارش خبرگزاری موج همدان، مهدی باباخانی، کارشناس ارشد مدیریت شهری در گفتگو با موج با بیان اینکه مدیریت شفاف حاصل مشارکت شهروندان است، گفت: نقش دولت محلی خدمت به مردم با توجه به همه منافع آنهاست. به طور سنتی هر گاه که ناهمواری در پیاده روهای شهر یا چاله های پرآب و مسیرهای خاکی دیده می شود در ذهن ساکنین مدیریت شهری متبادر می شود.
باباخانی با اشاره به اینکه افرادی مانند جین جاکوبز به اهمیت بنیان اقتصادی قدرتمند برای توسعه شهرها اشاره می کنند لیکن آن را مبنای ایجاد شغل برای ساکنین و ابزار مالی برای مدیران شهری می دانند، ابراز کرد: گرچه ممکن است مانند مثال فوق ساکنین شهر یا همان شهروندان تعریف سنتی را مبنای عملکرد درست مدیریت شهری بدانند و به سرعت متوجه ارتباط بین بنیان اقتصادی شهر و پایه های توسعه آن نشوند اما این وظیفه مدیران است که به سمت توسعه یافتگی حرکت کنند و این نیازمند تدوین استراتژی مدون است.
وی افزود: مسلم است که صرفا تدوین برنامه به توسعه منجر نمی شود، مگر اینکه برنامه در عمل اجرا شود. اگر هماهنگی بین شهروندان و دولت نباشد این فرآیند پیش نخواهد رفت و اینجاست که نقش شوراها در ارتباط میان مردم و دولت نمایان می شود. بنابراین به حلقه میان این دو نیاز است که بتوانند آنها را به هم مرتبط کنند و در توسعه محلی به نقش آفرینی بپردازند.
این کارشناس ارشد مدیریت شهری با بیان اینکه مشارکت در برنامه های مدیریت شهری به بهبود زیرساخت های محیطی می انجامد، عنوان کرد: لازم است بخش خصوصی در اجرای زیرساخت ها سهیم شود و در شرایط رقابتی به سمت ایجاد تاسیسات با کیفیت تر و خدمات مطلوب تر حرکت کند.
از طرفی می توان با بازسازی حس تعلق به اجتماع محلی، سطح مشارکت را افزایش داد، هر چند که تمامی اینها بدون مطالعه و پژوهش روش های نوآورانه همبستگی بین ساکنین و ارتقا سطح آموزش محلی میسر نخواهد بود.
باباخانی یادآور شد: لازم به ذکر است در این بین علاوه بر توجه به بنیان های اقتصادی و تشویق به اشتغالزایی و به کارگیری شیوه های کارآمد خدمات عمومی می بایست به موضوع محیط زیست نیز توجه کافی داشت. برای دست یابی به این مهم به راهکارهایی یکپارچه نیاز است تا برنامه ای هماهنگ و تحلیلی درست به دست دهد. آنچه که در نهایت اهمیت دارد رسیدن به توسعه شهری پایدار است که باعث می شود شهروندان کیفیت مناسبی از زندگی داشته باشند، شهر به خوبی مدیریت شود، پایداری مالی وجود داشته باشد و در کنار آن به طبیعت نیز توجه شده باشد.
وی تصریح کرد: رعایت هنجارهای مدیریتی فوق موجب مشارکت بیشتر شهروندان می شود و یک سیستم مدیریتی شفاف را به ساکنین محلی عرضه می کند. در چنین شهری مسئولیت پذیری موج می زند و پایداری به ساحل می رسد.
ارسال نظر