منصور رضوانی جلال:
امنیت غذایی کشور به همت کشاورزان برقرار است/سیستم های نوین آبیاری گلخانهای طراحی شود
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به تاثیر آب در امنیت غذایی از سازندگان تجهیزات آبیاری خواست که به سمت طراحی سیستم های نوین آبیاری گلخانه ها حرکت کنند.
به گزارش خبرگزاری موج همدان، منصور رضوانی جلال رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در حاشیه دومین نمایشگاه صنعت آب و آبیاری کشاورزی و تاسیسات آب و فاضلاب در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در بخش کشاورزی رسالت مهم برقراری امنیت غذایی است، اظهار کرد: برخی از محصولات نظیر گندم، سیب زمینی، ذرت و... را که از محصولات استراتژیک هستند باید تولید کنیم.
رضوانی جلال افزود: برای تولید این محصولات استراتژیک باید همه نهاده هایی که در تولید آن نقش دارند اعم از بذر، آب، ماشین آلات کشاورزی را بهرهورانه استفاده کنیم. برای اینکه تولید محصولات استراتژیک را داشته باشیم باید با حداقل آب بتوانیم محصولات را تولید کنیم.
وی تاکید کرد: با حداقل هدررفت باید آب را به ریشه برسانیم. این نمایشگاه می تواند کمک بسیار خوبی برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان باشد و فرصتی است که بتوانیم از آخرین یافته ها استفاده کنیم. با توجه به محدودیت آبی که وجود دارد، این نمایشگاه برای کشور و استان بسیار حائز اهمییت است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان ضمن ابراز خرسندی تصریح کرد: دشمنان تاکنون نتوانسته اند در بحث امنیت غذایی برای ما پاشنه آشیل درست کنند. امنیت غذایی موجود حاصل همت تمام کشاورزان است که جای تشکر دارد.
رضوانی جلال اعلام کرد: طرح تحقیقاتی که با حمایت معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان در حال اجرا است که با استفاده از آن درمییابیم که چگونه با حداقل ها بیشینه تولید کشاورزی را داشته باشیم.
وی افزود: تاکنون استان همدان ۱۵۱ هزار هکتار از اراضی را تحت پوشش آبیاری نوین قرار داده است که معادل بالغ بر ۸۰ درصد از اراضی استان است و حاصل سالها زحمت است. استان همدان در زمینه آبیاری در کشور رتبه اول را کسب کرده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: برخی از سیستم های آبیاری که سالیان قبل انجام شده بود کلاسیک هستند و دچار فرسودگی شده اند. دو سال قبل تحت عنوان اقتصاد مقاومتی ۴۰ هکتار از اراضی که تخمین زده شده بود قابلیت بازیابی را دارند جهت رفع فرسودگی اعلام و پیگیری کردیم اما متاسفانه تاکنون نتوانستیم از یارانه اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم اما مهندس کشاورز در سفر اخیرشان قول مساعدت دادند و در حال پیگیری این موضوع هستیم.بسیاری از کشاورزان که قدر آب را می دانند و به منافع حاصل از استفاده از سیستم های نوین آبیاری هستند، شخصا ورود پیدا کرده و برنامه هایشان را پیش برده اند.
این مقام مسئول تاکید کرد: در اوضاع اقتصادی سخت کنونی، دولت کمک های بسیار خوبی را ارائه کرده است، ۱۹۰ میلیارد تومان بند خ برای امحا تسهیلات بخش کشاورزی اختصاص داده شد که بانک های مختلف آن را اجرا کردند. بیش از ۸۵ میلیارد تومان در فاز اول برای سیل زده های بخش کشاورزی استان همدان پول تخصیص داده شد. بالغ بر ۹۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت ۴ درصدی به سیل زده های استان تخصیص داده شد و پرداخت شد.
رضوانی جلال در پایان عنوان کرد: در گلخانه ها نیز باید از آخرین یافته ها استفاده کرد هم از نظر هوشمندسازی و هم مصرف بهینه آب. برنامه ریزی در ساخت و طراحی سیستم آبرسانی نوین گلخانه ها می تواند تحول عظیمی در توسعه شرکت های ساخت تجهیزات آبیاری داشته باشد.
ارسال نظر