رئیس کمیسیون نظارت بازرسی و امور اداری شورای شهر همدان مطرح کرد
بهرهگیری از فناوری روز در جمع آوری پسماند
رئیس کمیسیون نظارت بازرسی و امور اداری شورای شهر همدان با اشاره به اینکه مباحث تشویقی در حوزه ایستگاههای بازیافت صحیح و منطقی نیست، گفت: باید در کنار پیمانکار سنتی جمعآوری پسماند، بهرهگیری از فناوری روز مورد توجه ویژه قرار گیرد.
به گزارش خبرگزاری موج همدان، علی فتحی، رئیس کمیسیون نظارت بازرسی و امور اداری شورای شهر همدان در جلسه کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان که در سازمان مدیریت پسماند شهرداری برگزار شد، با اشاره به اهمییت بهرهگیری از فناوری روز در جمع آوری پسماند، گفت: قرارداد جدید پسماند، تلفیقی از نرمافزار همراه و جمعآوری شیوه سنتی، خواهد بود.
فتحی افزود: مکانیزم اجرایی از مبدأ در حوزه پسماند وجود ندارد از اینرو طرح جمعآوری پسماند به شیوه منطقی و مناسب اجرایی نمیشود.
وی همچنین با بیان اینکه مباحث تشویقی در حوزه ایستگاههای بازیافت صحیح و منطقی نیست؛ پیشنهاد داد: ضمن بهرهگیری از تجارب نرمافزارهای موفق در حوزههای مختلف کشور، انتظار میرود ضایعات خانگی از درِ منازل مسکونی در قالب نرمافزار همراه جمعآوری شود؛ در این صورت صرفهجویی در هزینهها، پوشش کمبود نیروی انسانی و همچنین کمک به محیط زیست خواهد بود.
فتحی گفت: باید در کنار پیمانکار سنتی جمعآوری پسماند، بهرهگیری از فناوری روز مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان نیز بر بیخطر کردن زبالههای عفونی تأکید کرد و گفت: روزانه و به طور متوسط ۴۰۰ تن زباله در شهر همدان تولید می شود.
کامران گردان اظهار کرد: بر اساس نتایج مطالعات صورت گرفته، کمپوست نقش مهمی در کاهش بار آلایندهها دارد.
وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا در اوایل دهه ۱۹۹۰ تحت عنوان اقتصاد گردشی، طرحی تدوین کرد که مقرر شده بود تا سال ۲۰۱۰ هیچگونه زبالهای دفن نشود؛ اما این مهم محقق نشد، گفت: تولید پسماند؛ جابجایی، تفکیک و پردازش از مبدأ؛ جمعآوری و همچنین تفکیک، پردازش، تغییر و تبدیل پسماند، چرخه اصلی پسماند را شکل میدهند.
وی اضافه کرد: ارزش زباله در چرخه اقتصادی برخی از کشورها همچنان بالاست بهگونهای که اندیشه واردات زباله به عنوان ماده خام به طور جدی ذهن کارشناسان اقتصادی و مسئولان کشورهای پیشرفته را به خود مشغول کرده است.
وی ادامه داد: سال ۱۳۴۶ نخستین برخورد صنعتی با زباله در کشور ایران و شهر اصفهان صورت گرفت که با تولید کمپوست از زباله آغاز شد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان در ادامه ضمن قدردانی از حسین سیبی، رئیس سابق سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان، گفت: وضعیت مناسب بهداشتی و تغییر نگاه عمومی نسبت به این سازمان، قابل تحسین است.
گردان با بیان اینکه در دوره چهارم شورا خط تولید کمپوست مورد توجه قرار گرفت اما با پیشرفت ۹۵ درصدی به ثمر نرسید؛ افزود: در حال حاضر زبالههای شهری، دفع میشوند که هم برای مردم و محیط زیست مضر خواهد بود و هم هزینههای آن برای شهرداری مقرون به صرفه نیست.
وی همچنین با تأکید بر اینکه اجرای طرح یک شب در میان جمعآوری، حمل و دفن زباله موجب کاهش هزینههای مدیریتشهری میشود؛ گفت: این طرح در منطقه ۲ به صورت پایلوت اجرایی شد که خروجی مناسبی دریافت نکردیم؛ در حالیکه فرهنگ سازی این مهم، قابل اهمیت است.
گردان از فعال شدن ایستگاههای بازیافت در سطح شهر خبر داد و افزود: بهرهگیری از این ظرفیت باید بیش از اینها در بین مردم نهادینه شود.
وی همچنین با اشاره به شیوع گسترده ویروس کرونا در جوامع مختلف و خطرات این بیماری، گفت: افزایش زبالههای عفونی، مردم و محیط زیست را دچار آسیب خواهد کرد که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورا با بیان اینکه روزانه تقریباً متوسط تولید زباله در شهر همدان، ۴۰۰ تن است؛ گفت: در حال حاضر با وجود بیماری کرونا ، خطرات جانی برای پاکبانان غیرقابل انکار است که نباید از این مهم غافل شویم.
گردان بر بیخطر کردن زبالههای عفونی تأکید کرد و گفت: باید وضعیت جمعآوری زبالههای عفونی مطب پزشکان و آزمایشگاهها که عدم رضایت شهروندان را به دنبال دارد؛ بهبود یابد.
وی همچنین با اشاره به طرح «در خانه بمانید»، اظهار کرد: بر اساس اظهارنظر ستاد کرونا مقرر شده بود با توجه به اینکه دانشگاه علومپزشکی شناخت کاملی نسبت به شناسایی بیماران کرونایی دارد، اکیپی را بهمنظور جمعآوری زبالههای عفونی آن افراد اعزام کند که این اقدام اجرایی نشد و با توجه به شرایط حاکم، انتظاری هم نمیرود.
گردان با توجه به اینکه شاهد تحولات جدیدی در حوزه پسماند بوده و هستیم؛ گفت: طرح سرمایهگذاری تولید گازوئیل از شیرابههای زباله در کمیسیون اقتصاد، سرمایهگذاری و گردشگری شورا مطرح شده بود که در این حوزه سازمان مدیریت پسماند اعلام آمادگی کرده و از اینرو امیدواریم این طرح هم به همت مدیران شهری به سرانجام برسد.
وی با تأکید بر بازنگری در جانمایی باکسهای زباله بهمنظور کسب رضایتمندی بیشتر شهروندان، گفت: طی یک بازدید میدانی از سطح شهر باید شرایط جانمایی باکسهای زباله بهویژه نقاطی که مورد انتقاد شهروندان قرار دارد، همراه با مستندسازی کامل، مورد بازنگری قرار گیرد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری همچنین تأکید داشت: مزایده پیمانکار طرح جمعآوری پسماند سطح شهر پس از گذشت ۹ ماه باید هر چه سریعتر تعیینتکلیف شود.
گردان در ادامه با تأکید بر اینکه باید فعالیت شهرداری در عملیات برفروبی، جهادی باشد، گفت: امسال با توجه به اینکه سرعتگیر مازاد در سطح شهر وجود دارد و ممکن است تیغههای خودروهای برفروبی را از بین ببرد، باید این معابر پرخطر شناسایی شوند و نسبت به نصب سیلندر پلاستیکی در کنار سرعتگیرهای مورد نظر، اقدام شود.
وی در زمینه رعایت دانهبندی ماسه و نمک بهمنظور حفظ محیط زیست و آسیبرسانی کمتر به معابر شهری تذکر داد و ابراز امیدواری کرد: بارش باران و برف مناسبی را در سطح شهر همدان شاهد باشیم که انتظار میرود مدیران شهری غافلگیر نشوند.
ارسال نظر