رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان
دستگاههای متولی هوای پاک به وظایف خود به خوبی عمل نکردهاند
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان گفت: شهرداری تنها متولی هوای پاک نیست بلکه دستگاههای متولی کاهش آلودگی هوا به وظایف خود به خوبی عمل نکردهاند.
به گزارش خبرگزاری موج و به نقل از روابط عمومی شورای اسلامی شهر همدان، موضوع آلودگی هوا و ارتباط آن با خودرو و ورود حیوانات در سطح شهر در جلسه کمیسیون خدمات شهری، زیست محیطی و بهداشت شورای اسلامی شهر همدان با حضور رییس اداره سیاسی و امنیتی فرمانداری، مدیرکل سازمان حفاظت از محیط زیست و مدیران شهرداری همدان مورد بررسی قرار گرفت.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر همدان در این جلسه افزود: در زمینه هوای پاک و کاهش آلاینده ها شهرداری نقش توسعه حمل و نقل عمومی را برعهده دارند، اما حل مشکل آلودگی هوا تنها بر عهده مدیریت شهری نیست بلکه دستگاههای دیگر هم باید در این زمینه به وظایف خود عمل کند .
علی اکبر نظری در ادامه با بیان اینکه تغییرات در چرخه اکوسیستم، تعادل طبیعت را بر هم زده است، اضافه کرد: هر تغییری در چرخه اکوسیستم باعث به وجود آمدن اثر نامطلوب بر روی محیط زیست، منابع طبیعی و متعاقب آن حیات وحش میشود و شرایط بهینه برای موجودات را بر هم بزند.
نظری افزود: چرخه اکوسیستم کشور با ورود مردم به شهرنشینی باعث تغییراتی از جمله ورود حیوانات بی صاحب در مناطق مسکونی و متعاقب آن بروز مشکلات متعدد در این زمینه هستیم.
وی با اشاره به ورود حیات وحش به مناطق مسکونی، اضافه کرد: دخل و تصرف در منابع طبیعی و شکارهای بیرویه حیوانات توسط انسانها از عوامل ورود حیوانات به مناطق مسکونی است که باید این موضوع مورد توجه واقع شود.
وی همچنین اظهار کرد: وجود پسماندها در اطراف شهرها نیز از عواملی است که باعث شده گونههای حیات وحش بر اساس غرایز خود به مراکز مسکونی جذب شوند.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای شهر همدان، غذارسانی به سگهای بی صاحب رانیز نادرست خواند و یادآور شد: این امر شرایط را برای گونههای حیات وحش نیز سخت میکند و باعث افزایش سگهای بلاصاحب در سطح شهر می شود.
کاهش آلایندگیها با همکاری دستگاههای متولی محقق میشود
رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه مهمترین اصل در امر محیط زیست را حفاظت از مردم برشمرد و گفت: در خصوص ورود حیات وحش در مناطق مسکونی باید اطلاعرسانی دقیقی صورت پذیرد تا مردم آگاهی داشته باشند به ویژه در شرایط کنونی آب و هوایی احتمال ورود حیوانات بلاصاحب در سطح شهر وجود دارد.
محمود مسگریان در این خصوص اضافه کرد: این امر همکاری هماهنگی و همدلی همه دستگاههای مرتبط را میطلبد به دلایل مختلف شاهد کوتاهی و نواقصی هستیم اما با همافزایی این امکانات و نیروها باید بتوانیم در راستای کاهش آلایندگیها گام برداریم.
مشارکت مردمی لازمه حل مشکلات آلودگیهای زیست محیطی
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان نیز در این جلسه مشارکت مردمی را لازمه حل مشکلات آلودگی های زیست محیطی و کنترل تردد حیوانات در سطح شهر دانست و گفت: جلوگیری از تردد حیات وحش در مناطق مسکونی زمانی محقق می شود که مردم در خصوص این حیوانات آگاهی کامل داشته باشند.
سعید نظری اضافه کرد: غذارسانی به حیوانات باعث سوق دادن آن ها به سمت شهر میشود و باید فرهنگ سازی شود که این اقدام دلسوزانه آسیب به حیات وحش و محیط زیست را به دنبال دارد و سبب افزایش تصاعدی جمعیت سگهای ولگرد میشود و به سایر گونههای جانوری آسیبهای جبرانناپذیری وارد کرده و میکند .
پروژههای شهری باید پیوسته محیط زیستی داشته باشند
مدیرکل محیط زیست استان همدان نیز در این جلسه ضمن تشکر از شورای شهر برای برگزاری جلسات بررسی آلودگیهای محیط زیست گفت: حوزه محیط زیست یکی از مسائل مهمی است که متاسفانه در بعضی از دستگاهها مغفول مانده است.
محسن جعفری نژاد با اشاره به اهمیت حوزه محیط زیست و منابع طبیعی یادآور شد: لازم است کمیتهای با عنوان محیط زیست در شورای شهر تشکیل شود همچنین در حوزه مدیریت شهری اداره مستقلی برای این موضوع همانند شهر تهران تشکیل شود.
وی با اشاره به اینکهبرای شهر و شهرسازی باید افق چشم انداز داشته باشیم، تاکید کرد: پروژههای شهری باید پیوسته محیط زیستی داشته باشند که متاسفانه ما این پیوستها را ندیدهایم که این رویکرد در شهر همدان باید نهادینه شود.
جعفرینژاد بحث آموزش و فرهنگسازی را حلقه مفقوده حفظ محیط زیست و سلامت جامعه برشمرد و یادآور شد: میطلبد مسئولین دستگاههای مرتبط و رسانهها به ما کمک کنند.
گفتنی است در این جلسه مسئول حمایت از حیوانات استان همدان و مدیران شهرداری به بیان نظرات خود در خصوص آلاینده های شهر و ورود حیوانات به شهر پرداختند
ارسال نظر