English

نوای روسی در تهران به صدا درآمد

کنسرت مشترک ارکسترهای مجلسی نوین سازمان فیلارمونیک سنت‌پیترزبورگ روسیه و ارکستر سمفونیک تهران به رهبری یاروسلاو زابویارکین با اجرای قطعاتی از موسیقی کلاسیک در تالار وحدت به روی صحنه رفت.

نوای روسی در تهران به صدا درآمد
به گزارش خبرگزاری موج

، ارکستر مجلسی نوین سازمان فیلارمونیک سنت پیترزبورگ شامگاه گذشته شنبه ۶ اسفند در حالی روی صحنه تالار وحدت رفت که نوازندگان ارکستر سمفونیک تهران نیز همراه آنها بودند و رهبری این کنسرت را یاروسلاو زابویارکین برعهده داشت. 

درحقیقت تیم روسی، روز گذشته به تهران رسید، طی دو نوبت در همان روز برگزاری کنسرت با ارکستر سمفونیک تهران تمرین کرد و در نهایت اجرایی قابل قبول را به نمایش گذاشت.

اما شاید این سوال ایجاد شود که مگر می‌شود دو گروهی که تا به حال با هم کار نکرده‌اند، به همین راحتی بتوانند آثار بزرگانی همچون موتزارت و چایکوفسکی را بنوازند؟ که در پاسخ باید گفت بله؛ چراکه این رهبر ارکستر است که نتیجه کار را تعیین می‌کند. اگر رهبر ارکستر رپرتوارهای زیادی بداند و بر کار خود مسلط باشد، همچنین نوازندگان‌ هم در سطح قابل قبولی باشند، حتی با دو جلسه تمرین هم می‌توان نتیجه‌ای قابل قبول ارائه داد. 

حال همین می‌شود که کنسرت شامگاه گذشته حتی باوجود مشکلات آکوستیک تالار وحدت و البته سازهای قدیمی ارکستر، کاری تمیز و خوش صدا است اما در کنسرتی دیگر این اتفاق نمی‌افتد.

 

بیشتر بخوانید:

ارکستر مجلسی سنت پیترزبورگ

 

روس‌ها در تهران نواختند!

در کنسرت شب گذشته آثار «کامارینسکایا» و «والس فانتزی» از میخائیل گلینکا آهنگساز روس، «نوکتورن» و «واریاسیون‌های روکوکو» برای ویلنسل و ارکستر از از پیتر ایلیچ چایکوفسکی، «سمفونی شماره ۴۰» اثر ولفگانگ آمادئوس موتزارت آهنگساز اتریشی و «مرثیه» برای ویلنسل اثر بهزاد عبدی اجرا شد.

رپرتوار شب گذشته که متنوع بود، یکی از نقاط عطف اجرایی آن، اثر موتزارت بود؛ چراکه تا پیش از اجرای این قطعه گویی سالن هنوز به ثبات نرسیده باشد و همچنان شاهد ورود و خروج مخاطبان به سالن و البته کوبیده شدن درها به هم بودیم اما هنگام اجرای این قطعه که خود یکی شنیدنی‌ترین آثار موتزارت است تقریبا همگان با دقت خاصی محو شنیدن این شاهکار موسیقی بودند، به‌گونه‌ای که حتی تقریبا صدای فلاش دوربین عکاسان هم به گوش نمی‌رسید.

با این وجود یکی دیگر از مشکلات این کنسرت، همان مسئله همیشگی دست زدن بین موومان‌ها بود، به گونه‌ای که در زمان اجرای والس فانتزی، باوجود کوتاه بودن توقف بین موومان‌ها صدای تشویق به گوش می‌رسید ولی نیمه‌کاره رها می‌شد! 

یکی دیگر از نکات جالب این کنسرت، همراهی دیمیتری گاننکو در ۳ قطعه با ارکستر به عنوان سولیست ویلنسل بود که البته اجرایی تمیز و مسلط را از خود به نمایش گذاشت. 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه