پرونده گلیم و گبه کرمانشاه در مرحله صدور کیفرخواست است
عضو هیئتمدیره کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه در نشستی با خبرنگاران به تشریح جزییات وکالت شکات پرونده گلیم و گبه پرداخت.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه، علی اسدی، عضو هیئتمدیره کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه بابیان اینکه خبرنگاران باید بین مردم و مسئولین رابطه اجتماعی برقرار کنند، اظهار کرد: خبرنگاران باید نگاهی نقادانه به عملکرد مسئولین داشته باشند و هرگز دچار خودسانسوری نشوند.
وی ادامه داد: وکلا تریبون خاصی برای دفاع از خود ندارند و همواره مورد هجمههای بسیاری از سوی قوه قضاییه، صداوسیما، مجلس شورای اسلامی و … قرار میگیرند و دراینبین خبرنگاران رسانههای مکتوب و مجازی میتوانند بهترین تریبون ممکن برای وکلا قلمداد شوند و ازاینرو کانونهای وکلا همواره تمایل ویژهای به برقراری ارتباط مؤثر با خبرنگاران دارند.
این عضو هیئتمدیره کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه در ادامه این نشست خبری و در پاسخ به سؤالی مبنی بر چگونگی وکالت شکات پرونده بزرگ گلیم و گبه کرمانشاه گفت: تعداد شکات این پرونده بیش از ۲۰ هزار نفر است و ازآنجاییکه تشکیل جلسه دادرسی استاندارد برای این پرونده باید با حضور شکات انجام شود و اصولاً حضور شکات در جلسه رسیدگی به پرونده الزامی است. اما چون عملاً امکان حضور مکانی ۲۰ هزار نفر شاکی در یک جلسه دادگاه وجود ندارد، با پیشنهاد رئیسکل دادگستری استان مقررشده که به ازای هر ۱۷۰ تا ۲۰۰ شاکی یک وکیل بهصورت معاضدتی در جلسه دادگاه حضور به هم رساند.
وی ادامه داد: بر این اساس جلسات رسیدگی به این پرونده صرفاً با حضور وکلا به نمایندگی از شکات برگزار میشود.
اسدی خاطرنشان کرد: این پرونده فعلاً در مرحله دادسراست اما تحقیقات آن به اتمام رسیده و در حال صدور کیفرخواست است و نهایتاً این پرونده به یکی از شعب دادگاههای انقلاب استان جهت رسیدگی و صدور حکم ارجاع داده خواهد شد.
وی افزود: کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه تاکنون ۳۵ وکیل را برای این موضوع به دادگستری استان معرفی کرده اما گویا برخی از وکلا از بر عهده گرفتن این پرونده منصرف شدهاند.
این عضو هیئتمدیره کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه گفت: این وکلا تاکنون فقط یکی دو جلسه با رئیسکل دادگستری و قاضی پرونده داشتهاند و هنوز پرونده را مطالعه نکردهاند و درواقع موضوع فعلاً در همین حد باقیمانده است.
اسدی تأکید کرد: طبیعتاً گرفتن وکالت ۲۰۰ نفر در چنین پروندهای که پر از ابهامات است، کار بسیار دشواری است و ما هنوز این پرونده را مطالعه هم نکردهایم.
وی یادآور شد: تا جایی که ما مطلع هستیم ظاهراً اموال بهجای مانده از این پرونده فعلاً قابلفروش نیست و امکان تبدیل آنها به وجه وجود ندارد.
این عضو هیئتمدیره کانون وکلای دادگستری استان کرمانشاه در خصوص متهم این پرونده نیز گفت: برای متهم این پرونده نیز وکیلی معاضدتی از سوی کانون وکلا انتخابشده اما هنوز نتوانسته که با متهم ملاقاتی داشته باشد. این در حالی است که داشتن وکیل برای متهم نسبت به شکات در این پرونده اولویت دارد چراکه معتقدیم پرونده وی از جهاتی میتواند قابل دفاع هم باشد.
اسدی تأکید کرد: پرونده این متهم تحت عنوان اخلال در نظام بانکی و پولی در دست رسیدگی است و دادگستری استان هم انصافاً تمام تلاشش این است که شکات این پرونده بتوانند به حقوقشان برسند.
ارسال نظر